Wysłany: Sro Kwi 29, 2009 6:26 pm Moja Historia 15nasto latka
Witam, zauważyłem, że na tym forum, jest bardzo wielu użytkowników chętnych do pomocy.
Postanowiłem, przybliżyć wam troche moją osobę.
Mam na imię Kacper, mam 15 lat, na łuszczyce choruje od pół roku.
Nikt u mnie w rodzinie nigdy nie był chory, nie wiem skąd i nie wiem dlaczego, mam dziewczyne której na szczęście nie przeszkadza to, że jestem chory, myslę, że nie jest to jakiś ciężki przypadek ale chciałbym wiedzieć od kogoś, jaki to jest rodzaj łuszczycy i co mogę z tym robić, szczerze mówiąc nie wiele działałem w tym kierunku aby sie wyleczyć, byłem u dermatologa, który przepisał mi jakąś maść ale niestety mi nie pomogła ( stosowałem zgodnie z jego zaleceniami )
Łuszczyce mam na brzuchu pod pachami i na części pleców, zamieszczam zdjęcie, czytałem regulamin nie widziałem aby to było zabronione, jeśli jednak coś pomyliłem, przepraszam.
Widzę że masz ten sam przypadek co ja ;/ trudno powiedzieć co masz robić najlepiej porozmawiaj o tym z dermatologiem też na początku tej choroby miałem mało ale po 10 latach niestety mam więcej tego na początek popatrz na forum może jakieś zioła Ci pomogą na te pierwsze objawy.
_________________ Walcz O To Co Ci Odebrano I Nie Pozwalaj Odebrać Sobie Więcej...
Ja powiem tak: To nie jest tak chop siup i po luszczycy, zaleczanie tego paskudztwa trwa latami , zanim sie znajdzie swój , podkreslam SWój, bo wiadomo , ze na każdego dziala co innego, "zloty srodek" mija b. duzo czasu , choc niektorzy maja to szczescie , ze zaleczają łuszczyce odrazu. Nie zniechecaj sie i idz do lekarza po inne leki , no i forum jest skarbnica wiedzy na temat luszczycy.
Na samym poczatku myslalem, ze to jakas wysypka, wiec poszedlem do lekarza rodzinnego, powiedziano mi, ze jest to niejaki łupież pstry, lekarz przepisal mi antybiotyk, ktory mozna dostac tylko na recepte, mala tubka, nie pamietam jak sie nazywa ale w kazdym razie kosztuje 25zl i na smarowanie calego ciala wystaracza mi na 4x, ten antybiotyk mi pomogl, zniklo do 0, nie bylo ani sladu, wiec zaprzestalem sie smarowac, po miesiacu zaczelo sie od nowa.. nie wiem co teraz moge zrobic, bo w aptece bez recepty tego leku nie dostane, a nie wiem czy lekarz zgodzilby sie wypisac mi na to recepte.
Troche mi szkoda pieniedzy na to bo niestety sie nie przelewa, a chcialbym sie tego pozbyc..
Powiedzcie mi jeszcze.. jesli nie bede nic z tym robil, stan bedzie sie pogarszal?
Kacper, proponuję przeczytać temat o zasiłku pielęgnacyjnym i spróbować się o niego postarać. Sama wkrótce zamierzam się ubiegać. Nie są to duże pieniądze, ale zawsze jakieś...
_________________ "Nigdy nie pozwól, aby strach przed działaniem wykluczył Cię z gry."
temat zasilku powraca jak bumerang..poczytajcie na tym forum o zasilkach..na luszczyce go nie dostaniecie..chyba ze bedzie to zasilek celowy z MOPS-u..i to tylko dla osob w trudnej sutuacji finansowej..obwarowany licznymi ograniczeniami
Wiek: 31 Dołączyła: 27 Sie 2008 Posty: 11 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Czw Kwi 30, 2009 8:26 pm
widze,że ktoś tu jest w moim wieku ;p tezmam 15lat ,ale na luszczyce choruje juz od jakis hm 4 lat. Na początek Ci powiem żebyś się nie przejmował tą chorobą bo z nią da sie normalnie życ a co do Twojego stanu łuszczycy to najlepiej idz do dermatologa.On Ci bardzo dużo pomoże
Jesli chodzi o mnie, nie przejmuje sie tym zbytnio ale troche sie wstydze, jestem pilkarzem bylem powolywany do kadry Polski, czasami gdy w szatni sie przebieramy troche nieswojo się czuje, podobnie w klubie, czy na basenie, znajomi, dziewczyna wiedza, ze jestem chory i akceptuja to.. Powiedzcie mi czy moj stan bedzie sie pogarszal?
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 7:17 am
casprq napisał/a:
Jesli chodzi o mnie, nie przejmuje sie tym zbytnio ale troche sie wstydze, jestem pilkarzem bylem powolywany do kadry Polski, czasami gdy w szatni sie przebieramy troche nieswojo się czuje, podobnie w klubie, czy na basenie, znajomi, dziewczyna wiedza, ze jestem chory i akceptuja to.. Powiedzcie mi czy moj stan bedzie sie pogarszal?
Ja mając tyle lat co ty miałem takie same zmiany na plecah, po kilku latach zmiany zniknęły i do tej pory na plecach nic mnie nie wysypuje, za to mam na dłoniach twarzy i łokciach. Ci do tego czy stan ci się pogorszy, to nikt ci tego nie powie, może się pogorszyc, a może się poleprzyć, różnie to bywa z łuszczycą. Poza tym ja w sumie nawilżam tylko zmiany, one mi po jakimś czasie znikają same, a później znów powracają, niestety ale ł. ma to do siebie. Spróbuj może domowych sposobów podanych tu na forum, mogą ci pomóc, a nie są drogie, poza tym w aptece mozna kupić maści na łuszczycę bez recepty, koszt do 10 zł, sa to maści typu LINOMAG i inne podane na forum.
Nawilżaj te miejsca często najlepiej stosuj kosmetyki dla małych dzieci, one nie podrażniają skóry, a naprawdę pomagają
Wiek: 31 Dołączyła: 27 Sie 2008 Posty: 11 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Pią Maj 01, 2009 9:28 pm
casprq napisał/a:
Rozumiem Cie doskonale,ale dobrze,ze sie nie przejmujesz..Ja w przeciwienstwie do Ciebie na basen wcale nie chodze bo mimo,że mam małe plamki czy tez wgl to jednak białe slady mi pozostaja i sie wstydze .. Najwazniejsza to akceptacja
a co Twojego stanu to tak jak poprzednik powiedzial moze sie pogorszyc lub polepszyc nie ma reguly niestety:(
nie zamartwiajcie się nie należy się poddawać.ja mam ł głowy włosy po pas miałam momenty żeby obciąć bo smarowania są uciążliwe ale zrezygnowałam ze skracania włosów
troche męki nie zaszkodzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum