Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
łuszczyca nóg a depilacja - doradźcie proszę
Autor Wiadomość
gatito

Wysłany: Pią Maj 29, 2009 6:56 pm   łuszczyca nóg a depilacja - doradźcie proszę

Całe nogi mam w czerwonych kropkach, niestety tworzą się nowe więc nie jest to na etapie zaleczania, pierwszy raz w życiu mnie wysypało i dopiero od kilku dni wiem, że mam łuszczycę. Chyba bardziej niż tych czerwonych kropek wstydzę się owłosionych nóg :cry: wygląda to beznadziejnie a jest ciepło i tak bym chciała chodzić w spódniczkach.

Golenie odpada bo podrażni, kremy do depilacji dermatolog powiedział, że też odpada bo podrażni. Co Wy robicie w takich sytuacjach? Pytanie oczywiście skierowane do dziewczyn..

Czy jest jakiś sposób by wydepilować nogi które aktualnie są wysypane łuszczycą????
A jeśłi nie to jak długo mam czekać by móc coś zrobić? I jak zatrzymać nowe krostki????

Maściożerca
http://jacenty50.blogspot.com/

Wysłany: Pią Maj 29, 2009 7:39 pm   

Skoro prośba została skierowana do dziewczyn więc już piszę !! ( no co?? jestem zodiakalną panną !! :P ) Najwyżej ktoś zdejmie mi pampersy i dostane po pupie .

Na pewno każe podrażnienie może mocno zaostrzyć chorobę. Radziłbym najpierw mocno zaleczyć zmiany. Depilator bym odrzucił . Widziałem nawet paskudne blizny po użyciu depilatora.
Bardzo podobny problem mają faceci z łuszczycą na twarzy. A my golimy codziennie nie chcąc wyglądać jak jeżozwierze. Na razie u siebie żadnych niepokojących zmian bliznowatych na twarzy nie zauważyłem ani u innych facetów w szpitalach. Po prostu golę, smaruję , golę smaruję tak jak inni.

szater 

Wysłany: Pią Maj 29, 2009 8:24 pm   Re: łuszczyca nóg a depilacja - doradźcie proszę

gatito napisał/a:
Całe nogi mam w czerwonych kropkach, niestety tworzą się nowe więc nie jest to na etapie zaleczania, pierwszy raz w życiu mnie wysypało i dopiero od kilku dni wiem, że mam łuszczycę. Chyba bardziej niż tych czerwonych kropek wstydzę się owłosionych nóg :cry: wygląda to beznadziejnie a jest ciepło i tak bym chciała chodzić w spódniczkach.

Golenie odpada bo podrażni, kremy do depilacji dermatolog powiedział, że też odpada bo podrażni. Co Wy robicie w takich sytuacjach? Pytanie oczywiście skierowane do dziewczyn..

Czy jest jakiś sposób by wydepilować nogi które aktualnie są wysypane łuszczycą????
A jeśłi nie to jak długo mam czekać by móc coś zrobić? I jak zatrzymać nowe krostki????

Kochanie przede wszystkim SPOKÓJ.Zbyt emocjonalnie podchodzisz do wszystkiego.Łuszczyca wymaga pokory,spokoju i czasu.Przy niej nie ma nic tu i teraz,szybko.Musisz się troszkę wyciszyć.Są rzeczy ważne i ważniejsze.Depilacja poczeka.Najpierw postaraj się złagodzić wysyp.Gplenie maszynka nie bardzo,kremy do depilacji mogą zaostrzyc objawy,najlepsza jest kosmetolog.Kosmetyczka która jest po studiach.One znają sie na chorobach skóry,nie będą niemiłe ale zrobią to fachowo.

Agga 

Wysłany: Pią Maj 29, 2009 8:25 pm   

napewno jednak lepiej golić niż depilować

ja golę bardziej dla siebie niż dla otoczenia bo i tak nie chodzę w spódniczkach ze względu na dużo zmian ( no chyba że zimą w gróbych rajstopach albo wzorzystych pończochach ) :grin:
tak jak maściojadek mówił ..golić i smarować
pozdrawiam

EWaa

Wysłany: Sob Maj 30, 2009 1:15 pm   

Ja mialam taka przygode z goleniem nóg... wysypalo mnie ok 4 ata temu , jak na zlość wasnie na wiosne , nogi cale w plackach a na dodatek jeszcze to owłosienie, maszynka wasnie odpadala , postanowilam użyć kremu do depilacji, wiedzialam , ze podraznia ale zle sie czulam z wlosami na nogach , a zresztą pomyślalam sobie a co tam gorzej juz być nie moze. Posmarowalam nogi do kolan kremem i zaczęłam cos tam robić w domu , zaczęlo mnie szczypać , piec , zapomnialam przeczytać , ze ten krem trzyma sie na nogach tyko 3 min , ja mialoam go chyba z 10-15min, po zmyciu zaczerwianienie okropne, nie wiedziaam co mam robić , posmarowalam pudrem w plynie. I wiecie co , po jakimś czasie mi sie to zagoilo ale co o dziwo łuszczyca sie wypaliła , ten krem podzialał chyba jak cygnolina , odpukać ale od tamtego czasu mam spokój z ł. na nogach. Tyko nie polecam kremu chyba , ze na wasna odpowiedzialnośc. A napisalam to ku przestrodze.

bastek1980 

Wysłany: Pon Cze 01, 2009 4:41 pm   

Wypalilo raz a pozadnie hehehe ale wlasnie tez kiedys siedzialem na sloncu caly dzien na dzialeczce bo mam upal straszny przyjaralo ł... szczegolnie na ramionach az mialem bable wtedy wlasnie babcia robila mi oklady juz niepamietam ze smietany czy ze serwatki zeby bable poschodzily i zeczywiscie na ramionach niemam do tej pory ale pare nocy nieprzespanych tak ze uwazajcie

Aliss 
;**

Wysłany: Sro Sty 20, 2010 12:40 pm   

Hmm.. Zaintrygowało mnie to, że więcej nie pojawiała się w tych miejscach choroba.
To ciekawe, może też tego sprobuje ;) ) nic nie trace chyba :D

EWaa

Wysłany: Sro Sty 20, 2010 8:19 pm   

Mozesz napewno zyskać troche bolu:(

Aliss 
;**

Wysłany: Czw Sty 21, 2010 11:41 am   

Hmmm.. ale jak kiedys "spalilam" sie na solarium to to nic nie dalo :/ :P

EWaa

Wysłany: Czw Sty 21, 2010 12:09 pm   

To co innego.
Ja tak sobie mysle, że jak depilowalam nogi tym kremem i popalilam skore to , to zadziałało jak cygnolina.

EWaa

Wysłany: Nie Sty 31, 2010 6:23 pm   

Odradzałabym "przypalanie się" na solarce.

szater 

Wysłany: Nie Sty 31, 2010 9:04 pm   

Zamiast na solarce może ukłon w stronę cygnoliny? :mrgreen:

Revitol_pl

Wysłany: Wto Cze 15, 2010 11:43 am   

Na forum jest już jeden temat o solarium i w naszym przypadku udanie się tam,to jedna z najgorszych rzeczy na świecie Zdecydowanie lepiej poczekac na naturalne słoneczko

Odpowiedz do tematu