Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Łuszczyca na twarzy - dziwne strupki.
Autor Wiadomość
Pawel_Gdynia 

Wysłany: Wto Cze 09, 2009 7:46 am   Łuszczyca na twarzy - dziwne strupki.

Witam

Prosił bym o rade co byście polecali na luszczyce na twarzy... Generalnie walcze z ta choroba od dluzszego juz czasu ale nigdy nie mialem nic na twarzy.

Tydzien temu pojawiła sie dziwna kropka wygladająca jak strupek . Ja oczywiscie jak zwykle nie moglem tego zostawic i zaczelem drapac i tak po tygodniu zrobił sie jeden wielki strup. Wokół tego jest charakterystyczne czerwone zabarwienie, ktore sugeruje ze jest to raczej na bank luszczyca. DO lekarza nie mam zamiaru isc, skonczylo by sie na bank na jakims sterydzie.

Do tej pory uzywalem Fenisil na szybkie gojenie sie rany ale oprocz tego ze faktycznie to wysusza, tworza sie strupki, to niestesty nie usuwa tego swinstwa.

Ktos mi polecił kremik Garniera " Czysta skóra A" ale tez dupa.

Dajcie jakies rady.

Pozdrawiam

ps: jezeli nie ten dział to przepraszam ale nie wiedziałem gdzie to umiescic :)

Paweł 

Wysłany: Wto Cze 09, 2009 12:45 pm   

Ostatnio jak miałem na twarzy to smarowałem sobie kremem nivea - bardzo mi to załagodziło, ale nie chciało jakoś jednak do końca wyleczyć jak kiedyś. Także smarowałem sobie następnie tak jak całe ciało Cocoisem, a po zmyciu garnierem czerwonym do skóry bardzo suchej lub Clobazą - naprzemian, rano np. balsamem a wieczorem Clobazą.

Jednego dnia zaszalałem i użyłem sobie na 3 godz Diprosalicu (mam na stanie to sobie użyłem :P ).

A tak to Cocois nawilżanie i słońce/solarium. Obecnie nie mam nic na twarzy (nawet ta zmiana kilkuletnia mi zeszła :D ). Teraz tylko nawilżam twarz Emolium.

Może Ci to coś pomoże. Z tego co wypisałem Diprosalic jest na receptę - steryd. Ale ja go tylko raz użyłem dla urozmaicenia :P

daro 

Wysłany: Wto Cze 09, 2009 4:04 pm   

Ja na twarz stosuję locoid lipocream - jedyne co mi pomaga na twarz

Agga 

Wysłany: Wto Cze 09, 2009 9:16 pm   

z domowych sposobów polecam zwykły krem nivea ..tylko sobie nie żałuj ..smaruj na biało :razz: i jak najczęściej
no i słoneczko :grin:

samanta

Wysłany: Nie Cze 21, 2009 11:34 am   Re: Łuszczyca na twarzy - dziwne strupki.

Pawel_Gdynia napisał/a:
Witam

Prosił bym o rade co byście polecali na luszczyce na twarzy... Generalnie walcze z ta choroba od dluzszego juz czasu ale nigdy nie mialem nic na twarzy.

Tydzien temu pojawiła sie dziwna kropka wygladająca jak strupek . Ja oczywiscie jak zwykle nie moglem tego zostawic i zaczelem drapac i tak po tygodniu zrobił sie jeden wielki strup. Wokół tego jest charakterystyczne czerwone zabarwienie, ktore sugeruje ze jest to raczej na bank luszczyca. DO lekarza nie mam zamiaru isc, skonczylo by sie na bank na jakims sterydzie.

Do tej pory uzywalem Fenisil na szybkie gojenie sie rany ale oprocz tego ze faktycznie to wysusza, tworza sie strupki, to niestesty nie usuwa tego swinstwa.

Dajcie jakies rady.

Pozdrawiam

na to nie ma lekarstwa, nic ci nie pomoze taka jest prawda, moze pomoc jedynie jak sobie ubzdurasz ze to zadziala i koniec czyli podswiadomosc, takze najlepiej przed snem powtarzac ze jestes zdrowy...
ja np tak mialam uzywalam maseczki troche dzialala pote pomyslalam ze to bzdura bo takie cos nie moze pomoc i faktycznie potem wymslilam ze to od palenia rzucilam i zeszlo potem wrocilo wiec pale dalej, i tak w kolko ta choroba jest nieobliczalna, najlepiej poczytac cos o podswiadomosci i wmawiac sobie ze jestes zdrowy, przynajmniej u mnie to najlepiej dziala

samanta

Wysłany: Nie Cze 21, 2009 11:37 am   Re: Łuszczyca na twarzy - dziwne strupki.

Pawel_Gdynia napisał/a:
Witam

Dajcie jakies rady.

Pozdrawiam

na to nie ma lekarstwa, nic ci nie pomoze taka jest prawda, moze pomoc jedynie jak sobie ubzdurasz ze to zadziala i koniec czyli podswiadomosc, takze najlepiej przed snem powtarzac ze jestes zdrowy...
ja np tak mialam uzywalam maseczki troche dzialala pote pomyslalam ze to bzdura bo takie cos nie moze pomoc i faktycznie potem wymslilam ze to od palenia rzucilam i zeszlo potem wrocilo wiec pale dalej, i tak w kolko ta choroba jest nieobliczalna, najlepiej poczytac cos o podswiadomosci i wmawiac sobie ze jestes zdrowy, przynajmniej u mnie to najlepiej dziala

ewa49 

Wysłany: Nie Cze 21, 2009 11:41 am   

Pawel Gdynia - ja w okolicach nosa jakis czas temu dostalam lekko czerwone plamy,bez luski .nie wiem co to bylo,ale bardzo pomogla mi masc flexiderm. Masc mozna kupic w malych lub wiekszych tubkach ,nie jest zbyt droga.Ja wlasciwie jesli muszę to uzywam tylko dwoch masci: flexiderm i hasceral - mnie one bardzo pomagają. Jako normalnego kremu uzywam masci z witaminą A. Jest delikatna,lekko pachnie i ladnie natluszcza skore.

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Nie Cze 21, 2009 11:45 am   

masz calkowita racje samantho..ja jak sobie przed snem powtarzalem ze wygram w totka..to na drugi dzien zaplacilem mandat ..cale 3 stowki..tak wiec nic tylko zdac sie na podswiadomosc ..kichac tam masci..luszczyca jest tak inteligentna ze sama odczyta nasze sny i marzenia...i ucieknie gdzie pieprz rosnie...powodzenia:P:PP:

samanta

Wysłany: Nie Cze 21, 2009 11:59 am   

stary luszczyk napisał/a:
masz calkowita racje samantho..ja jak sobie przed snem powtarzalem ze wygram w totka..to na drugi dzien zaplacilem mandat ..cale 3 stowki..tak wiec nic tylko zdac sie na podswiadomosc ..kichac tam masci..luszczyca jest tak inteligentna ze sama odczyta nasze sny i marzenia...i ucieknie gdzie pieprz rosnie...powodzenia:P:PP:

ostanto czytalam ciekawy artykul w zdrowiu, bylo o samoleczenia, placebo, udowodnione przez naukowcow, doswiadczenia na szczurach itd, wiec powodzenia z calym tym syfem na ktory tylko tracisz kase...

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Nie Cze 21, 2009 12:19 pm   

no to powiedz po co ty tu jestes? czego oczekujesz po tym forum?..wszak jesli szukasz porad z dziedziny podswiadomosci to proponuje forum kaszpirowskiego.. a moze astrologie?..czeste wizyty u wrozki tez dadza szybkie efekty..tu jest forum dla tych ktorzy chca dowiedziec sie czegos ..lub podzielic sie wiedza o batdziej..,,cielesnych,, sposobach walki z luszczyca..

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Nie Cze 21, 2009 12:41 pm   

Och Stary łuszczyku skąd ta złośliwość??Dziewczyna po prostu próbuje odnależć siebie w chorobie. :smile:
Proponuję maści lub kremy z wiaminą A,wiele z nich jest dostępnych bez recepty npAksoderm,Alantavit,Dermosavit,Dermovit A i ten stary,tradycyjny krem z witaminą A.To powinno pomóc,a wiara w samouzdrowienie jest wskazana jak najbardziej,ale zanim dojdziesz do tego etapu,gdzie Twój organizm sam będzie w stanie się uleczyć to spróbuj trochę naszych metod.Pozdrawiam :smile:

szater 

Wysłany: Nie Cze 21, 2009 12:44 pm   

stary luszczyk napisał/a:
no to powiedz po co ty tu jestes? czego oczekujesz po tym forum?..wszak jesli szukasz porad z dziedziny podswiadomosci to proponuje forum kaszpirowskiego.. a moze astrologie?..czeste wizyty u wrozki tez dadza szybkie efekty..tu jest forum dla tych ktorzy chca dowiedziec sie czegos ..lub podzielic sie wiedza o batdziej..,,cielesnych,, sposobach walki z luszczyca..

Nieśc pomoc innym i od innych otrzymywać pomoc,radę,wsparcie i chwile zapomnienia......o paskudzie! :roll:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Nie Cze 21, 2009 12:47 pm   

no ale jak tu masz dac porady i niesc pomoc jesli ktos nasze srodki nazywa ..,,syfem,,..?

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Nie Cze 21, 2009 12:50 pm   

I po co te nerwy??Krysia przecież napisała,forum ma służyć pomocy.Też czasami swoje maści nazywam syfem...Sama zdecyduje czego tak naprawdę chce,a my lepiej bądżmy spokojni;wszak nerwy nam nie służą.Pozdrawiam was cieplutko:)

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Nie Cze 21, 2009 12:54 pm   

jeeej no..mnie posadzac o nerwy? teraz to mi pojechalas:D:D:D:

Odpowiedz do tematu