bardzo dziekuje za odpowiedz .na szczescie nie smarowałam sie ta mascia a chciałam spróbowac ,dostałam ja od sasiadki która ja bardzo chwaliła,bardzo mnie dziwi ze taka silna mascia smarowała swoje 4 letnie dziecko
To niedobrze dla dziecka. Widocznie sąsiadka niezbyt wiedziała co to za maść i jakie mogą być jej skutki. Nie powinno się stosować sterydów dla dzieci w takim wieku - takie jest moje zdanie.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Cze 18, 2009 1:10 pm
mirush napisał/a:
Nie sądzę, aby sterydy można było kupić bez recepty, tak więc to nie zła wola (tej) mamuśki.
Jak zwykle ... radosna tfurczość "lekarzy".
Jeszcze raz potwierdza się opinia że lekarzom zależy na szybkich efektach.Zresztą to w dużej mierze nasza wina.Chcemy szybko osiągnąć porządane efekty i rzadko zastanawiamy sie nad konsekwencjami.Szczególnie młodzi twierdzą że lepiej żyć krótko a dobrze,nie chcą myśleć co będzie za 20lat.Oczywiście że są wyjątki,mnie zresztą też się zdarza(nawet zbyt często) zjeść coś czego mi nie wolno(znam konsekwencję ale.....)Dobrze że jest to forum to od czasu do czasu ktoś nami potrząśnie i sprawi ,że się zatrzymamy na chwilę i coś przemyślimy!
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
zgadza sie zawsze lepiej sie dopytac co to za lek za nim sie go zastosuje.mówiłam tej znajonej ze to silny steryd ale stwierdziła ze jej ciotka jest lekarzem i oni jej ufaja no cóż.......... byle by nie mieli konsekwencji tej ufnosci za pare lat
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 9:17 am
kasia2009 napisał/a:
zgadza sie zawsze lepiej sie dopytac co to za lek za nim sie go zastosuje.mówiłam tej znajonej ze to silny steryd ale stwierdziła ze jej ciotka jest lekarzem i oni jej ufaja no cóż.......... byle by nie mieli konsekwencji tej ufnosci za pare lat
Za pare lat sami zostaną sie z problemami bo światła ciotka wymyśli tysiące przyczyn danego stanu rzeczy a napewno nie wezmie na siebie odpowiedzialności za czyny z przed lat
Heh lekarze w rodzinie... Im to bardziej nie ufam niż obcym. Mama mi kiedyś załatwiła jakies balsamy i maści z morza czarnego czy tam martwego, bo kuzynka czy tam jakaś ciocia jest lekarzem i polecała to.
Kiedy zobaczył to inny lekarz kazał tego wogóle nie brać, bo to tylko wysuszało skórę. Czyli jeszcze gorzej bym sobie robił. To właściwie było błoto jakieś co wysusza skórę.
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 12:09 pm
Paweł napisał/a:
Heh lekarze w rodzinie... Im to bardziej nie ufam niż obcym. Mama mi kiedyś załatwiła jakies balsamy i maści z morza czarnego czy tam martwego, bo kuzynka czy tam jakaś ciocia jest lekarzem i polecała to.
Kiedy zobaczył to inny lekarz kazał tego wogóle nie brać, bo to tylko wysuszało skórę. Czyli jeszcze gorzej bym sobie robił. To właściwie było błoto jakieś co wysusza skórę.
Stosuję błoto z Morza Czarnego,kupuję na kilogramy w specjalistycznym sklepie i jestem zadowolona.Więc może nie o takie błoto chodziło
Być może. U mnie było napisane wyraźnie, że dane specyfiki wysuszają skórę. Jedno było jakieś pachnące, a drugie takie czarne błoto, po chwili wysychało i wyglądało jak taka skorupa z błota
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 10:30 pm
Paweł napisał/a:
Być może. U mnie było napisane wyraźnie, że dane specyfiki wysuszają skórę. Jedno było jakieś pachnące, a drugie takie czarne błoto, po chwili wysychało i wyglądało jak taka skorupa z błota
To drugie to by się zgadzało.Jednak po umyciu skóra była miękka i gładka.Trzymałam około trzydziestu minut.Potem balsam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum