Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Pilarix i pimafucort
Autor Wiadomość
Madzik 

Wysłany: Nie Cze 14, 2009 8:26 pm   Pilarix i pimafucort

ostatnio znowu poszłam do dermatologa.. po jakiejś sporej przerwie. przepisała mi Pilarix do stosowania rano i pimafucort do stosowania na zmiany na granicy włosów, no i pare innych ale one są już opisane na forum wiec troche sobie poczytałam..
ale o tych dwóch nic nie wiem, pilarix wygląda dosc nowoczesnie nawet ;P
ktoś stosował? dodam ze u mnie większość leków powodowała zawsze przebarwienia na skórze..albo nie działała ..

nutka 

Wysłany: Pon Cze 15, 2009 10:43 am   

Plarix jest to krem to nowoczesny preparat skutecznie zapobiegający nadmiernemu rogowaceniu skóry. Poprzez zwiększenie nawilżenia warstwy rogowej naskórka przyspiesza procesy regeneracji skóry w przebiegu wielu dermatoz, działa przeciwzapalnie.
Zalecany w przypadkach rogowacenia okołomieszkowego, po depilacji, wyprysku w fazie nadmiernego łuszczenia, przewlekłej suchości skóry, jako środek przyspieszający regenerację skóry między okresami sterydoterapii zewnętrznej.
Przeciwwskazania:
Nadwrażliwość na kwas salicylowy lub pozostałe składniki kremu, ciąża, okres karmienia piersią, wiek poniżej 12 roku życia, niewydolność nerek lub wątroby. Nie stosować w przypadku bakteryjnych, wirusowych lub grzybiczych zakażeń skóry. Nie stosować kremu na błony śluzowe, wargi, okolice moczowo-płciowe, do oczu i na skórę w okolicy oczu.
Zawiera:
- kwas salicylowy 2 % - ułatwia oddzielanie się
nawarstwionych rogowaceń naskórka
- mocznik 20% - silnie nawilża, zwiększa elastyczność
warstwy rogowej naskórka
- panthenol - działa kojąco, przeciwzapalnie
w przypadkach podrażnień, niezależnie od przyczyny
- alantoinę - przyspiesza regenerację skóry chorobowo
zmienionej, podrażnionej, biologicznie uszkodzonej

Madzik 

Wysłany: Pon Cze 15, 2009 11:23 am   

hm.. chodziło mi raczej o jakieś indywidualne doświadczenia, ale dzięki :wink:

Madzik 

Wysłany: Wto Lip 07, 2009 11:13 am   

Moje pierwsze spostrzeżenia: ostrożnie ze słońcem.. posmarowałam sobie czoło na wieczór, nastepnego dnia rano pojechałam ( nie, nie opalać się;P) na rynek i pomiedzy straganami mnie słoneczko złapało..,,no cóż... ze 2 dni juz mnie trzyma na twarzy cos jakby uczulenie czy delikatne oparzenie i to tez na przykład na policzkach..czyli tam gdzie nie smarowałam... to nie m u s i być od tego ale tak podejrzewam..
to oparzenie czy uczulenie niestety bardzo parzy prz smarowaniu jakimkolwiek kremem...

EWaa

Wysłany: Wto Lip 07, 2009 12:49 pm   

podstawowa zasada !!!!!! ZANIM WYJDZIESZ NA SLOŃCE, ZMYJ MASCI!!!!!

Madzik 

Wysłany: Wto Lip 07, 2009 1:11 pm   

no pewnie bym zmyła, ale nie było co, po śnie... wszystko się wytarło..
poza tym prawda jest taka że nie używałam tych kremów wtedy po raz pierwszy tylko juz gdzies od 3 tygodni.. i nie było wczesniej takiej reakcji...
poza tym jak mowilam to niekoniecznie musi byc od tego.. na rynku bylam w sobote rano.. zaczerwienienie mam od wczoraj albo od niedzieli wieczorem.....
już kiedyś, jak miałam 12 lat dostałam wysypke jak od "różyczki" albo ospy -od truskawek podobno..

szater 

Wysłany: Wto Lip 07, 2009 1:31 pm   

Madzik napisał/a:
no pewnie bym zmyła, ale nie było co, po śnie... wszystko się wytarło..
poza tym prawda jest taka że nie używałam tych kremów wtedy po raz pierwszy tylko juz gdzies od 3 tygodni.. i nie było wczesniej takiej reakcji...
poza tym jak mowilam to niekoniecznie musi byc od tego.. na rynku bylam w sobote rano.. zaczerwienienie mam od wczoraj albo od niedzieli wieczorem.....
już kiedyś, jak miałam 12 lat dostałam wysypke jak od "różyczki" albo ospy -od truskawek podobno..

Kochanie prawda jest taka że maść się wchłonęła w skórę,głeboko takie jej działanie.Swoją drogą twierdzisz że po snie nie ma co zmywać rano,chyba jednak jest.Wracając do masci ,mogła wystąpić reakcja składnika masci z jakimś jedzeniem,mocniejszą reakcją na silne nasłonecznienie.Sama piszesz że możesz być alergiczka.Może skonsultuj to z lekarzem. :mrgreen:

Odpowiedz do tematu