Wysłany: Wto Sie 22, 2006 4:55 pm czym natłuszczacie skórę
czym natłuszczacie skórę? ja stosuję maść z nagietka, ale niestety jedna tubka wystarcza mi na kilka dni, kupiłam maść tranową- może i dobra, ale ten zapach...
Wysłany: Wto Sie 22, 2006 8:06 pm
Ja stosowałem zwykłą oliwkę dla dzieci, ale nie służyła mi. Obecnie stosuję do natłuszczania skóry krem VICHY LIPIDIOSE 2. Kupiłem go w cenie promocyjnej w aptece za niecałe 40 zł 400 ml, jest bardzo wydajny mam go już 3 miesiące i jeszcze nie zużyłem połowy, a smaruję duże powierzchnie ciała. Poza tym jest on przeciw pojawianiu się łusek, łuszczeniu skóry i swędzeniu. Jest niby tłusty ale nie czuć tego na ciele - szybko się wchłania
Są różne oliwki dla dzieci - trzeba wypróbować... na mnie dobrze działa tylko oliwka dla niemowląt Nivea - wydaje mi się że jest najmniej chemiczna ze wszystkich (nie ma różnych dziwnych pseudonaturalnych wyciągów i drażniących perfum). Johnson&Johnson lepi się i skóra mnie po nim swędzi :/. Tym smaruję całe ciało.
Używam też maści nagietkowej od Bonifratrów - tylko na zmiany łuszczycowe - jest bardzo dobra, wydajna, stosunkowo niedroga - tubka 50g. Maści nagietkowe kupowane w aptece (np. Ziaji) w porównaniu z tą maścią są beznadziejne!
Zdecydowanie popieram też sposoby Danusi !
Ja smaruję całe ciało kremem E45. Znajoma przywiozła mi z Londynu. Nie wiem jak u nas tam kosztuje ok. 40 zł , 350g jest rewelacyjny. Mam krótkie włosy więc głowę też smaruję. Nawet odstawiłam maści. A z głowy zmywa się od razu zwykłym szamponem.
ja moge Wam polecic , oprócz typowych mazideł z apteki bardzo dobry jest ( juz wyprobowalam tego tyle, ze chyba wszystko co w sklepie było ) , balsam z Garniera do suchej skóry ten różowy , jest jeszcze czerwony ale róż jest lepszy , oprócz tego b. dobra jest oliwka Johansona ( nie wiem jak sie pisze , bo własnie mi sie skończyla i nie mam opakowania pod reka) ale z zielona nakretka ona jest z aloesem , stosowałam ja na okraglo , do opalania , po opalaniu , w ciagu dnia , na noc , warta polecenia i niedroga> ostatnio z takich typowych maści z apteki zakupiłam Aksoderm jest to czysty retinol na zrogowacialy naskorek itp. stosuje go profilaktycznie na stopy , piety , i kolana ( ok 4zł)
Paulina
Wysłany: Czw Sie 24, 2006 6:10 pm
Ja polecam balsam ziaji,taki zielony z oliwek.Dobrze natluszcza skore i kosztuje tylko 7 zl
Oj balsam oliwkowy z Ziaji jest dobry... Ja używam też Johnson's Baby aqua cream. Ta forma nawilżania najbardziej mi pasuje: ma fajną konsystencję i światnie sie wchłania
Kiedy mam naprawdę wysuszoną skórę robię sobie kurację natłuszczającą z oliwy z oliwek-przez tydzień po kąpieli nie wycieram się tylko smaruję się tą oliwą z oliwek a po chwili deliktanie wycieram ręcznikiem kropelki.Taki zabieg starcza mi na kilka dobrych tygodni.Na codzień używam kosmetyki Nivea.
krem bambino to raczej za slaby jest dla doroslych, ja osobiscie smaruje garnier nawilzajacy a puder uzywam roswietlajacy aby za bardzo nie wysuszyc cery> jak mialam dosc powazny problem ze skorą twarzy to smarowlam przez kilka dni na noc twarz kremem z Garniera "czysta skora A" wart polecenia
a próbowaliście może Epikremu? można kupić w aptece, pachnie ziołami i dobrze działa na łuszczącą się skórę.... myślę że warto spróbować,ja swojego czasu używałam go zamiast maści, ale wiadomo że tylko przez chwilę bo skóra się przyzwyczaja
Wysłany: Sob Gru 08, 2007 11:08 pm
Ja do natłuszczania wynalazłem coś innego, nie jest to żaden wynalazek ale z racji tej, że mam 7 miesięczne dziecko wypróbowałem sobie mojej córci kosmetyk tzn. "NIVEA BABY" NUTRI SENSITIVE - PŁYN DO KĄPIELI Z OLIWKĄ - HIPOALERGICZNY. Wlałem sobie go do kąpieli - niezbyt dużo - małą ilość - jest bardzo tłusty - jest z oliwką, bardzo dobrze natłuszcza skórę, czuć to nawet w kąpieli a po kąpaniu nawet po wytarciu ciała ręcznikiem oliwka zostaje na ciele - tzn. ciało jest nadal natłuszczone, dla mnie dobra sprawa, po kąpaniu nie trzeba się niczym smarować, bo ciało jest natłuszczone i to nawet sporo, jak po nasmarowaniu oliwką, także polecam - cena około 10 zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum