Wysłany: Sob Sty 20, 2007 11:46 am co na skóre głowy???
wiem że często piszecie co jest dobre ale chciała bym jakoś tak skumulować to wszystko w jednym miejscu ....
mam problemy i to ostre z skórą głowy niby cos tam czasem przechodzi ale ostatnio już sobie z tym nieradze poradzcie co jest najlepsze bo ja już mam dość
hej tez mam problemy z łuszczycą głowy do tej pory stosowałam oczywiście sterydki od pani dermatolog potem papke coru i mnóstwo innych błagam pradzcie cos na głowe
DRANIL - OŁAWA górą...
W sumie fajne miasto....było mi domem przez ponad 20 lat...ech..miłe wspomnienia
Pozdrawiam krajankę...
a na głowę, to faktycznie drożdże z cytrynką i jajkiem działa...przynajmniej na łuskę....a potem do można spróbować jeszcze xerial...seria dla łuszczyków dostępna bez recepty w aptece na bazie mocznika:)
_________________ zmiany nie zawsze są dobre...szczególnie łuszczycowe
masc salicylowa ,rewelacja!!!!, na 2 godz po zniknieciu luski cygnolina na glowe , masc robiona w aptece
Moja corka po takim leczeniu szpitalnym ma glowe wreszcie czystą
Skad wziac to drugie?- to drugie to pomada cygnolinowa nakładana na glowe na 2 godz ,robiona w aptece wedlug przepisu lekarza dermatologa.
Trzeba uważac bo bardzo brudzi ,smaruje sie tylko skore glowy!!!- trzeba uważac na oczy!!!!
Jeden ręcznik musisz poswiecic.Nakłada sie ja w rekawiczkach i w nich zmywa- bez recepty tego nie dostaniesz- popros swojego dermatologa o recepte na te pomadę
Tą pomadą lecza w szpitalu ,jesli zejdzie łuska z glowy,ona ma wlasciwosci redukujace i wybiela czerwone przebarwienia!!
czesc wszytkim ja rowniez mialam problem z luszczyca na glowie po zastosowaniu COCOIS problemu nie mam; mam nadzieje ze rowniez i wam pomoze.....trzymam kciuki.....:)
czesc wszytkim ja rowniez mialam problem z luszczyca na glowie po zastosowaniu COCOIS problemu nie mam; mam nadzieje ze rowniez i wam pomoze.....trzymam kciuki.....:)
Wysłany: Sob Kwi 28, 2007 12:17 am
Witam serdecznie mam ten sam problem........stal sie dla mnie trudniejszy bo mieszkam po za granicami kraju i jakos tutejsi lekarze przepisali mi NIZORAL i oczywiscie tak jak myslalam okazalo sie to nieskuteczne
wybieram sie do chinskich lekarzy.Tu chinska medycyna jest popularna i bardziej zdrowa,moze nawet skuteczniejsza,ale do tego czasu chcem zrobic sobie liste lekow ktore mogla bym sprowadzic z polski.
Wera:) papka drozdzowa pomaga , nalezy tylko pamietać , że trzeba byc cierpliwym , mozesz ja udoskonalic np. żółtkiem. Osobiście smarowałam jeszcze skore głowy płynem Afrodyta-Adonis( jest to na tradzik , ale ktos , kiedys mi to polecił własnie na skórę glowy i też pomoglo ) ale trzeba co jakiś czas natłuszczac skórę glowy oliwa z oliwe aby zapobiec przesuszeniu skory , zreszta tak jak z ciałem , należy natluszczać. Napewno wiele rad znajdziesz na forum:) Cierpliwości , i zaleczenia:)
Witam.Ja mam problem z łuszczyca od jakis 5 lat.Na poczatku mialem tylko na głowie,teraz jest juz w innych miejscach.Jezeli chodzi o głowe,to polecam masc salicylowa najlepiej zrobiona ze smalcu(Przepis i recepte wydaje dermatolog)na noc.Rano zmywam głowe szamponem Polytar i wcieram Dermovate(niestety steryd).W sumie taka mieszanke stosuje od 2 dni,ale moge powiedziec ze jest skuteczna.Łuska robi sie coraz mniejsza,sucha,ladnie schodzi i powoli czerwone place zanikaja.Ale jak wiadomo na kazdego dziala cos innego.Pozdrawiam.
witam was serdecznie pozbycie sie samej łuski to nie problem, gorzej jest potem z tymi czerownymi ranami na głowie.. wystarczy, że po umyciu głowy wysuszę włosy suszarką i znowu mi się robi "skorupa" na głowie co byście polecili żeby smarować po umyciu włosów, ale żeby nie było tłuste?!? ja codziennie wstaję o 6 do szkoły albo do pracy i nie mam czasu rano myc głowy a chodzić z "tłustym łbem" to wstyd
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum