szukam jakieś maści, odżywki, czegokolwiek co by mi pomogło nawilzyć skóre głowy na dzień, nie powodując przetłuszczania włosów
teraz mam wakacje, pracuje w budowlance !! ( betoniara ziejąca błotnistym ogniem xD )
wiec 5 czy 6 dni w tygodniu nie dbam czy włosy mam tłuste czy suche, zwisa mi to bo i tak cały ochlapany od betoniarki ;P ale ;/
od października zacznie się nowy etap w moim życiu, studia dzienne w poznaniu na przyrodniczej i jako tako przeżyje, lekkie plamki łuszczycy na ciele leczone cygnoliną ( pod bluzką, spodenkami gdzie nie ma słońca) i czasami sterydem te narażone na słońce tylko te wlosy mnie bolą !!!
chodzić non stop w tłustych włosach, albo takie suche że mi sie aż z głowy sypie
w nocy moge je smarować maścią tłustą zaleconą przez lekarza ( miałem ich kilka, teraz to diposaric bodajże ) , ale co zrobić z dniem ? myślałem o odzywce do włosów tłustych i z łupieżem, tanie i nie przetłuszcza, ale nie mam pewności czy to dużo pomoże
Wysłany: Pon Lip 27, 2009 10:25 pm
Wiele osób poleca to Cocois, ale ja nie mam pojęcia o nim, bo go nie używałem. Wpisz sobie cocois w wyszukaj na forum tam jest wiele postów na ten temat
No cóż... Ja od lat chodzę w tłustych włosach. Czy to od maści, czy to od jakiegoś balsamu nawilżającego. Ale zawsze mam tłuste.
Wyjątek jakiś czas temu 1,5 roku nie miałem tłustych, bo się nie leczyłem.
Z tym, że mam minimum włosów przy tym. Także to nie jest tak odczuwalne i widoczne.
Ps. Również jestem "degustatorem" Cocoisa Zwykle pół dnia w nim chodzę. Ale nie radzę na uczelnię w nim chodzić, bo ma specyficzny zapach i trochę go widać. A jak się spocisz lub zmoczysz głowę z tą maścią to już bardzo jest widoczny, bo jasny kolor przybiera.
Osobiscie polecam , bo sama stosowalam papke z drozdzy i piling z soli ale to jak nie jestes w pracy. a profilaktycznie to smaruj glowe oliwa z oliwek .
Ja mam zmiany właśnie we włosach i na to używam Sebodermu (do kupienia w aptece bez recepy, 30 ml ok 30 zł), pomaga mi również żel do mycia ciała i włosów z Pharmaceris (ok. 25 zł) oraz peeling z soli z morskimi minerałami. Od czasu do czasu stosuję również papkę z drożdży.
Osobiscie polecam , bo sama stosowalam papke z drozdzy i piling z soli ale to jak nie jestes w pracy. a profilaktycznie to smaruj glowe oliwa z oliwek .
a skąd taki piling wziąść ? można z apteki ?
a może znasz jakiś dobry produkt który moge kupić w internecie ?
no i jak ten piling używać ?
a co to papki, nie mam pojęcia jak to robić i jak używać by był najlepszy efekt
no i zna ktoś jakiś krem, coś to nawilżania skóry głowy, jednoczesnie nie powodując przetłuszczania włosów... czy wogóle takie coś możliwe jest xD ?
pytań jest wiele ... ale mam dosyć sterydów na glowie
ja lubie sterydy
ale stosować z umiarem , a to co daje na głowe to dla mnie strach w oczach
jestem niestety to tego zmuszony i jakoś dobrze by było zamknąć te błędne koło i zastosować coś nowego... bo raczej cygnolina akurat tu nie wchodzi w gre , chyba xD
_________________ abstynencja boli ?...
Już nie xD
skład papki znajdziesz na forum , opisywane chyba ze 100 razy, a piling : bierzesz garść soli lekko zwilżasz i wmasowujesz w skore glowy , po czym splukujesz i gotowe, UWAGA na oczy aby woda sie nie dostala , w koncu to slona woda.
Dotleniająca kuracja do skóry głowy firmy avon
znalazłem takie coś... niby z góry produkt idealny jaki szukam, ale po przeczytaniu opini krążących w sieci o nim, odechciało mi się go kupywać
Już nie xD
Stosowałam swego czasu ten preparat, najpierw był w plynie , pózniej w piance , teraz nie wiemw jakiej jest postaci bo mi nie jest potrzebny , ale powiem , ze nawet spoko , fajny chłód na skórze glowy po zzastosowaniu, nie tłusci wlosów , ładnie pachnie, ogólnie ok.
wiadomo jak cały dzień skóra włosów jest sucha, łuszczyca się nasila. A piekielnie nie lubie chodzić w tłustych włosach xD ... chyba będe musiał znowu pójść do fryzjera ;/
a co to papki z drożdży
stosuje kilka dni, lekko zmniejszyłem ilość cytryny bo za rzadkie
zakładam reklamówke ok 23 jak nałoże na głowe, zdejmuje ok 5.30 jak wstaje do pracy i myje głowe... efekty po 3 papkach ? no nie wiem , zwalnie mi łuszczenie , jutro zrobie piling morski xd
Już nie xD
Jesli chodzi o papke to nie nakladaj jej na noc, po co... wystarczy wiecxorem na 2-3 godzinki i po myciu zrobic piling z soli, po czym mozesz posmarowac płynem na łuszczyce np. laticort. Takie nakladanie papki na noc i nie zrobienie pilingu to nie daje efektow, cytryny wystarczy tylko kilka kropli.
no fakt, może nie daje efektów, ale coś tam daje jednak ;P
dzieki za rady i spróbuje sie do nich dostosować
czyli włosy umyć, papka z drożdży, po 3 godzinach spłukać , piling z soli i... steryd ?
w żadnym wypadku, żadnej maści w której są sterydy, bo występuje u mnie trądzik posterydowy, a u mnie skóra bardzo lubi mieć pretekst by białe syfy wyłaziły xd
a można to też rozegrać inaczej, np papka na noc, rano pilin z soli i oliwka ?
pracuje po 14 h/24 , zrobie papke o 23, a spać musze xD
i żadnyc sterydów w okolicach twarzy, nic , a nic xd
Już nie xD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum