Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
maść, krem- nawilżanie skóry głowy
Autor Wiadomość
yankes90 

Wysłany: Pon Lip 27, 2009 8:53 pm   maść, krem- nawilżanie skóry głowy

szukam jakieś maści, odżywki, czegokolwiek co by mi pomogło nawilzyć skóre głowy na dzień, nie powodując przetłuszczania włosów

teraz mam wakacje, pracuje w budowlance !! ( betoniara ziejąca błotnistym ogniem xD )
wiec 5 czy 6 dni w tygodniu nie dbam czy włosy mam tłuste czy suche, zwisa mi to bo i tak cały ochlapany od betoniarki ;P ale ;/

od października zacznie się nowy etap w moim życiu, studia dzienne w poznaniu na przyrodniczej i jako tako przeżyje, lekkie plamki łuszczycy na ciele leczone cygnoliną ( pod bluzką, spodenkami gdzie nie ma słońca) i czasami sterydem te narażone na słońce tylko te wlosy mnie bolą !!!

chodzić non stop w tłustych włosach, albo takie suche że mi sie aż z głowy sypie
w nocy moge je smarować maścią tłustą zaleconą przez lekarza ( miałem ich kilka, teraz to diposaric bodajże ) , ale co zrobić z dniem ? myślałem o odzywce do włosów tłustych i z łupieżem, tanie i nie przetłuszcza, ale nie mam pewności czy to dużo pomoże

ma ktoś jakąś rade ? z góry dziękuje :)

daro 

Wysłany: Pon Lip 27, 2009 10:25 pm   

Wiele osób poleca to Cocois, ale ja nie mam pojęcia o nim, bo go nie używałem. Wpisz sobie cocois w wyszukaj na forum tam jest wiele postów na ten temat

Paweł 

Wysłany: Pon Lip 27, 2009 10:27 pm   

No cóż... Ja od lat chodzę w tłustych włosach. Czy to od maści, czy to od jakiegoś balsamu nawilżającego. Ale zawsze mam tłuste.

Wyjątek jakiś czas temu 1,5 roku nie miałem tłustych, bo się nie leczyłem.

Z tym, że mam minimum włosów przy tym. Także to nie jest tak odczuwalne i widoczne.

Ps. Również jestem "degustatorem" Cocoisa :D Zwykle pół dnia w nim chodzę. Ale nie radzę na uczelnię w nim chodzić, bo ma specyficzny zapach i trochę go widać. A jak się spocisz lub zmoczysz głowę z tą maścią to już bardzo jest widoczny, bo jasny kolor przybiera.

EWaa

Wysłany: Wto Lip 28, 2009 3:19 pm   

Osobiscie polecam , bo sama stosowalam papke z drozdzy i piling z soli ale to jak nie jestes w pracy. a profilaktycznie to smaruj glowe oliwa z oliwek .

agatkav 

Wysłany: Wto Lip 28, 2009 6:06 pm   

Ja mam zmiany właśnie we włosach i na to używam Sebodermu (do kupienia w aptece bez recepy, 30 ml ok 30 zł), pomaga mi również żel do mycia ciała i włosów z Pharmaceris (ok. 25 zł) oraz peeling z soli z morskimi minerałami. Od czasu do czasu stosuję również papkę z drożdży.

yankes90 

Wysłany: Pią Sie 21, 2009 10:39 pm   

EWaa napisał/a:
Osobiscie polecam , bo sama stosowalam papke z drozdzy i piling z soli ale to jak nie jestes w pracy. a profilaktycznie to smaruj glowe oliwa z oliwek .

a skąd taki piling wziąść ? można z apteki ?
a może znasz jakiś dobry produkt który moge kupić w internecie ?
no i jak ten piling używać ?

a co to papki, nie mam pojęcia jak to robić i jak używać by był najlepszy efekt

no i zna ktoś jakiś krem, coś to nawilżania skóry głowy, jednoczesnie nie powodując przetłuszczania włosów... czy wogóle takie coś możliwe jest xD ?

pytań jest wiele ... ale mam dosyć sterydów na glowie
ja lubie sterydy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ale stosować z umiarem , a to co daje na głowe to dla mnie strach w oczach
jestem niestety to tego zmuszony i jakoś dobrze by było zamknąć te błędne koło i zastosować coś nowego... bo raczej cygnolina akurat tu nie wchodzi w gre , chyba xD

EWaa

Wysłany: Nie Sie 23, 2009 12:29 pm   

skład papki znajdziesz na forum , opisywane chyba ze 100 razy, a piling : bierzesz garść soli lekko zwilżasz i wmasowujesz w skore glowy , po czym splukujesz i gotowe, UWAGA na oczy aby woda sie nie dostala , w koncu to slona woda.

Maściożerca
http://jacenty50.blogspot.com/

Wysłany: Pią Sie 28, 2009 8:55 pm   

yankes90 napisał/a:
EWaa napisał/a:

ja lubie sterydy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mi też smakują :)

yankes90 

Wysłany: Wto Wrz 01, 2009 11:02 pm   

Dotleniająca kuracja do skóry głowy firmy avon
znalazłem takie coś... niby z góry produkt idealny jaki szukam, ale po przeczytaniu opini krążących w sieci o nim, odechciało mi się go kupywać :mrgreen:

EWaa

Wysłany: Sro Wrz 02, 2009 8:59 am   

Stosowałam swego czasu ten preparat, najpierw był w plynie , pózniej w piance , teraz nie wiemw jakiej jest postaci bo mi nie jest potrzebny , ale powiem , ze nawet spoko , fajny chłód na skórze glowy po zzastosowaniu, nie tłusci wlosów , ładnie pachnie, ogólnie ok.

yankes90 

Wysłany: Sro Wrz 02, 2009 11:35 pm   

ale pytanie , czy odpowiednio nawilża skóre głowy

wiadomo jak cały dzień skóra włosów jest sucha, łuszczyca się nasila. A piekielnie nie lubie chodzić w tłustych włosach xD ... chyba będe musiał znowu pójść do fryzjera ;/

a takie coś ? ma ktoś o tym zdanie ?

http://www.cefarm24.pl/bl...0-g-p13036.html

no i szampon to tego
http://www.cefarm24.pl/bl...-ml-p13142.html
http://www.cefarm24.pl/ps...-ml-p12928.html

bo chyba AF stracił moc xD

a co to papki z drożdży
stosuje kilka dni, lekko zmniejszyłem ilość cytryny bo za rzadkie
zakładam reklamówke ok 23 jak nałoże na głowe, zdejmuje ok 5.30 jak wstaje do pracy i myje głowe... efekty po 3 papkach ? no nie wiem , zwalnie mi łuszczenie , jutro zrobie piling morski xd

EWaa

Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 9:04 am   

Jesli chodzi o papke to nie nakladaj jej na noc, po co... wystarczy wiecxorem na 2-3 godzinki i po myciu zrobic piling z soli, po czym mozesz posmarowac płynem na łuszczyce np. laticort. Takie nakladanie papki na noc i nie zrobienie pilingu to nie daje efektow, cytryny wystarczy tylko kilka kropli.

yankes90 

Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 11:41 pm   

no fakt, może nie daje efektów, ale coś tam daje jednak ;P

dzieki za rady i spróbuje sie do nich dostosować

czyli włosy umyć, papka z drożdży, po 3 godzinach spłukać , piling z soli i... steryd ?
w żadnym wypadku, żadnej maści w której są sterydy, bo występuje u mnie trądzik posterydowy, a u mnie skóra bardzo lubi mieć pretekst by białe syfy wyłaziły xd

a można to też rozegrać inaczej, np papka na noc, rano pilin z soli i oliwka ?
pracuje po 14 h/24 , zrobie papke o 23, a spać musze xD
i żadnyc sterydów w okolicach twarzy, nic , a nic xd

yankes90 

Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 6:16 pm   

a powiedzcie mi coś o soli ?
używam soli kuchennej xd
ale z tego co słysząłem powinna być inna sól ( jakaś morska )?
skąd ją moge wytrzasnąć ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

EWaa

Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 6:25 pm   

Sól kuchenna nie jest zła, do pilingu akurat.... jesli chodzi o morsa to zapytaj w drogerii np. rossman lub w sklepie ze zdrowa zywnościa lub ziolami.

Odpowiedz do tematu