Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Skuteczna metoda leczenia
Autor Wiadomość
perelka007

Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 2:11 pm   Skuteczna metoda leczenia

Witam!Polecam sprawdzoną i skuteczną recepturę na łuszczycę. Przepis może banalny,ale w 100% skuteczny.

3 gałązki paprotki(może być donniczkowalub leśna)zalać 1 szklanką wody i 1 szklanką wina (tanie wino nazywane potocznie mamrotem lub patykiem pisane), zagotować, po wystygnięciu przelać do słoika, zamknąć i odstawić na 10 dni w ciemne miejsce. Po tych 10 dniach powstałą miksturą smarować permanentnie miejsca zaatakowane łuszczycą przez 10 do 14 dni. Miejsc smarowanych nie myć. Po tym okresie po łuszczycy nie powinno być śladu. W miejscach, gdzie była łuszczyca skóra będzie bardzo biała, co można poddać opalaniu lampą kwarcową. Tak wykonany zabieg spowoduje, że miejsca po łuszczycy będą niezauważalne.

Polecam spróbować-naprawdę warto

Paweł 

Wysłany: Wto Wrz 15, 2009 7:05 pm   

Ja bym wolał to wypić niż się tym smarować :P

madi 

Wysłany: Sro Wrz 16, 2009 7:03 pm   

:) myślę ze można się posmarować a resztę wypić :) ,chociaż lepsze byłoby na spirytusie ;)

dana79 
nusia

Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 9:22 pm   Re: Skuteczna metoda leczenia

czesc wszystkim nie wiem dokladnie gdzie mam to napisac ale chce sie podzielic z wami wiadomoscia na temat masci BELOSALIC. jest to masc ze slowacji ale wiem ze mozna ja zamowic na stronie internetowej wystarczy tylko wpisac nazwe masci. luszczyce mam juz 16 lat i najbardziej nasilila sie okolo 5 lat temu mialam zajete prawie 80%mojego ciala.probowalam naprawde wszystkiego az kolezanka przywiozla mi BELOSALIC stosowalam ja rano i wieczorem przez 3tygodnie po tygodniu byl juz rezultat wiec przestalam stosowas ta masc wszystko zaczelo pomalu znikac po miesiacu znowu smarowalam od czasu do czasu naprawde uwiezcie mi teraz moze mam tylko 1%luszczycy. smarowalam rowniez skore glowy a mialam straszna od tygodnia spinam wlosy nie mam nic.ta masc naprawde mi pomogla.

nastolatka00 
;)

Wysłany: Nie Paź 04, 2009 6:37 pm   

o jak na głowe pomaga to moze sprobuje poniewaz mam 100 procent skory glowy pokrytej luszczyca;(
w wakacje mialam troche mniej bo wiadomo słońce a teraz znowu masakraa

blackeyeslove 
Blackeyeslove

Wysłany: Nie Paź 04, 2009 7:04 pm   

ja mam na glowie ale malo...
Tyle ze za cholere nei schodzilo ;/
polecam Ci leki nei sterydowe takie jak:
Polytar Liquid jest to szampon leczniczy z mieszanina dziegci ;) mi pomogl po 1 umyciu... Lek jest bez recepty.
Dobry jest rowniez SQUAMAX z mocznikiem i kwasem salicylowym ;)
Leki sa bez recepty. A z cialem mam narazie jako taki spokoj. Ale bd miala exorex bo ponoc dobry jest ;) Wyprobuje to Wam opisze 'dzialanie' ;D
Buzki Bumy ;D

nastolatka00 
;)

Wysłany: Wto Paź 06, 2009 8:07 pm   

dzieki:)

blackeyeslove 
Blackeyeslove

Wysłany: Wto Paź 06, 2009 10:07 pm   

nie ma za co ;D

ada94 

Wysłany: Pią Paź 09, 2009 6:45 pm   

a ja mam pytanie. Miałam głowę smarowaną mocznikiem i po tym miałam strasznie tłuste włosy przez kilka dni ( myjąc głowę codziennie ). Czy tylko ja tak miałam czy tak jest po stosowaniu tego typu maści na głowę?

EWaa

Wysłany: Sob Paź 10, 2009 12:09 pm   

No niestety ale to jest minus terapii "maściowych" na głowe. Spróbuj po umyciu zastosować piling z soli i umyć glowe szamponem do włosów tłustych Heand and shoulders .

ada94 

Wysłany: Sob Paź 10, 2009 12:30 pm   

dziękuję bardzo , na pewno skorzystam ;) a tego szamponu to ja od zawsze używam, bo odkąd pamiętam to miałam problemy z przetłuszczającymi się włosami

Haifa 

Wysłany: Pon Paź 12, 2009 12:57 am   

Ja mam glownie na glowie, i z tym radze sobie przy pomocy szamponu polytar. Na ciele tylko pojedyncze plamki, wiec wystarczy zapobiegawczo lipobase, albo jakis inny krem natluszczajacy.

Agakot 

Wysłany: Wto Paź 13, 2009 7:00 pm   

Dla każdego, kto ma problemy z usunięciem maści z włosów, sprawdzona metoda: przed umyciem włosów proszę je natłuścić zwykłą oliwką dla dzieci. Maść schodzi w 100%, a włosy po umyciu są lśniące. Pozdrawiam serdecznie!

Haifa 

Wysłany: Pon Paź 19, 2009 3:47 am   

Agakot napisał/a:
Dla każdego, kto ma problemy z usunięciem maści z włosów, sprawdzona metoda: przed umyciem włosów proszę je natłuścić zwykłą oliwką dla dzieci. Maść schodzi w 100%, a włosy po umyciu są lśniące. Pozdrawiam serdecznie!

Slyszalam, ze mozna tez oliwa z oliwek, ale u nas to raczej drogi produkt :) . Ale nie przetluszcza to wlosow jeszcze bardziej?!

agula 
ja

Wysłany: Pon Lis 16, 2009 11:35 pm   

Ja mam łuszczyce od lipca.Moja pani doktor zapisałam mi maść NOVATEN(ok 5 zł)powiem że pomaga.Codziennie smaruję zmiany na skórze,schodzi naprawde uwierzcie.Miałam na nogach wielkie place i nie mam nic.Jak już widzę że cos nowego wychodzi smaruję i po 2 dnich nie ma.Tak jak w kinie światlo gasnie wszystko ginie:)Najgorsza jest skóra głowy ale też smaruję NOVATE ale w postaci kremu(nie jest tluste).A teraz robię sobie maskę z drożdży,cytryny i oliwy.POMAGAAAAAAAAAAAAA

Odpowiedz do tematu