Wysłany: Pią Wrz 25, 2009 11:55 pm Małe pytanie - Prosze o pomoc !!
Witam! Z gorzy przepraszam jeśli umiescilem temat w nieodpowiednim dziale
Dziś poszedłem pierwszy raz do dermatologa w związku z tym iż coś zaczęło się dziać z moimi łokciami. Co sie okazło mam łuszczyce. Lekarz przepisal mi leki Hascera(1-2 razy dziennie oraz Elosone (1 raz dziennie ,7-10 dni)
Ma pytanie, bo luszczyca u meie objawia się 3 krostkami na lokciu. Poza tym mam widoczne rozgowacenie, oto fotki:
Czy owe leki mam stosowacćna cale łokcie czy tylko na te krostki? Umkneł mi to uwadze podczas wizyty u lekarza a chce byc pewny. W internecie wyczytalem ze HASCERAL jest lekiem na luszczenie, rogowacenie wiec w moim wypadku lek stosowaloby się na cale lokacie?
Co do Elosone - nie wiem czy tylko miejscowo czy całe łokcie
Prosze o odpowiedz i pomoc, z groy dziekuje
mam 21 lat i jestem troche tym zmartowiony iz w tak młodym wieku, troche sie naczytalem teraz na ten temat i rózowo to nie wyglada;/
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 12:00 pm
HASCERAL powinno się smarować w miejsca zmienione chorobowo, czy tam gdzie masz krostki, pomijając zdrową część ciała, jednak kiedy masz np. krostka przy krostce nie da rady omijać zdrowej skóry, ja ci powiem, że jak smaruje się maścią to zazwyczaj zdrową skórę też smaruje, bo przy większych zmianach ciężko o to, żeby posmarować tylko zmiany łuszczycowe, tym bardzoej, że jedno jest przy drugim.
Powinieneś tą maść wcierać, powinno się ją stosować miejscowo, ale jeżeli masz krostka przy krostce to wtedy jest ciężko.
Wogóle na łokciach jest ciężko bo zawsze maść się wyciera wykonując jakieś czynności.
Jeżeli chodzi o mnie ja na łokciach również mam zmiany, najpierw są to krostki, później zmieniają się w wielkie place, ale na mnie działa najlepiej cignoderm on mi tylko to wypala, choć nigdy nie do końca
Wysłany: Sob Wrz 26, 2009 12:03 pm
Co do elosone to maść sterydowa, dlatego masz ją uzywać krótko, nakładaj go cienko na zmienione chorobowo miejsca, również w tej maści powinno się omijać zdrowe miejsca
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum