Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
LENUSIA:) i nasza wspólna choroba....
Autor Wiadomość
Ewelka32 

Wysłany: Czw Mar 21, 2013 10:51 am   

No właśnie i tu mam problem ponieważ nic nie pomaga w sumie i chyba trzeba tego użyć.Sama juz nie wiem czy protopik nie bedzie lepszy od tego Daivobet-u.
Może potrzeba nam właśnie jakiegoś mocnego leku żeby coś sie ruszyło....Wszystkie metody domowe lekkie zostały wypróbowane i nic kurde.

szater 

Wysłany: Czw Mar 21, 2013 11:31 am   

narazie wstrzymaj sie z tym Daivobetem...w razie czego podesle ci,jak masz Protopick to stosuj ...odpowiedziałam juz na PW(sorki ale czasem mam tak zawalona skrzynke że nie wyrabiam :* )

Ewelka32 

Wysłany: Pią Mar 22, 2013 6:31 pm   

Kupiłam dziś protopic0,1 cena bez recepty 67zł :evil: Na receptę jest taniej?Jak go stosować ile razy dziennie na to czoło?

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Pią Mar 22, 2013 6:48 pm   

eWELKA PROTOPIC JEST TYLKO NA RECEPTĘ, ALE MNIEJSZA Z TYM. NA RECEPTĘ U MNIE W MIEŚCIE KOSZTUJE OKOŁO 50 ZŁ. BEZ RECEPTY PANI NAWET NIE CHCIAŁA ZE MNĄ GADAĆ :p

Ups sorki za caps, już mi się nie chce przepisywać.

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.

szater 

Wysłany: Pią Mar 22, 2013 8:19 pm   

Ewelka32 napisał/a:
Kupiłam dziś protopic0,1 cena bez recepty 67zł :evil: Na receptę jest taniej?Jak go stosować ile razy dziennie na to czoło?

Protopick nie jest refundowany,niestety dla łuszczycy,cena faktycznie powalająca ale cóż robic jak trzeba.
Nie wiem jak smarowano małą w szpitalu...tak samo stosuj...znalazłam cos takiego:

"Dawkowanie

Zewnętrznie. Cienką warstwę maści należy nanieść na zmienioną chorobowo powierzchnię skóry. Dawkę i częstotliwość stosowania leku ustala lekarz. Preparat może być stosowany na każdą część ciała, włączając powierzchnię twarzy, szyi oraz obszarów zgięć, z wyjątkiem błon śluzowych. Preparatu nie należy stosować pod opatrunkiem okluzyjnym. W trakcie leczenia, należy ograniczać narażanie skóry na działanie światła słonecznego oraz unikać światła UV, pochodzącego z solarium, leczenia UVA, lub UVB w połączeniu z psoralenami (PUVA). W ciągu 2 godzin od zastosowania preparatu, nie należy stosować środków zmiękczających na tę samą powierzchnię. Nie stosować u dzieci poniżej 2 lat.

Uwaga! Podczas stosowania preparatu, nie należy pić alkoholu. Lek może powodować nietolerancję alkoholu (wypieki, lub podrażnienie skóry po spożyciu napojów alkoholowych). Aby leczenie było skuteczne i jak najbardziej bezpieczne, należy przestrzegać zaleceń lekarza prowadzącego. Zapoznaj się z właściwościami leku, opisanymi w ulotce przed jego zastosowaniem. Przed zastosowaniem leku, należy sprawdzić datę ważności, podaną na opakowaniu (etykiecie). Nie wolno stosować leku po terminie ważności. Przechowuj lek w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w miejscu niedostępnym i niewidocznym dla dzieci, zgodnie z wymogami producenta. Lek ten został przepisany przez lekarza prowadzącego, w celu leczenia konkretnego schorzenia. Nie należy go odstępować innym osobom, ani używać w innych okolicznościach bez konsultacji z lekarzem."
http://luszczyca.org.pl/p...?showtopic=5992
podałam ci wyzej namiar na człowieka co sprzedaje Protopik...moze bedzie taniej :hmm:

Paczka poszła ale wiesz jak jest przed swietami......

Ewelka32 

Wysłany: Pią Mar 22, 2013 8:41 pm   

Mi Pani w aptece sprzedała bez problemu protopic bez recepty.Czesto kupuje leki Lenusi bez recepty mimo ze niby powinny byc na nią :mrgreen: U mnie nie robia z tym problemu.Naprawdę.Będę stosowała jak w szpitalu(czyli 2 razy dziennie) i zobaczymy.
szater Dziękuję:)

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Sob Mar 23, 2013 6:34 pm   

O widzisz to masz fajnie. Mi sterydy bez recepty sprzedają, ale protopicu nie chcą ych... :(

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

Ewelka32 

Wysłany: Nie Mar 24, 2013 1:01 pm   

Zastanwaim sie czym na głowie posmarowac po oliwie salicylowej lub oliwce żeby zredukować to zaczerwienienie???Jakieś pomysły?

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Nie Mar 24, 2013 7:58 pm   

Może maścią z witaminą A?

szater 

Wysłany: Pon Mar 25, 2013 8:05 am   

pisałas ze masz chyba Cerkogel...to moze tym :hmm:

Lenka 
mama 8 letniej biedroneczki

Wysłany: Wto Mar 26, 2013 10:34 pm   

nam na nogach na zaczerwienienie pomagała zielona herbata i krem nivea, ale jak to na włosy zastosować hmm, może płukanki?

o kurde 5:0 wow :lol:

Ewelka32 

Wysłany: Pią Mar 29, 2013 2:13 am   

Teraz mnie zaatakowało na rękach.Pełno małych i dużych kropek,cholera to pewnie powód mojej diety.wiecie chce kilka zbędnych kilogramów zgubić:)Tylko to chyba powinno sie poprawić skoro jem zdrowo:)A dzis przeżyłam szok.Na nogach mam milion kropek większych i mniejszych!!!!!!!!!!!Co sie do cholery dzieje?????Cygnolina poszla w ruch 30 min.smarowania nóg,masakra jakaś :evil:
TERAZ NA RĘCE STOSUJĘ LORINDEN A MUSIAŁAM ZABRAĆ SIE ZA COŚ MOCNIEJSZEGO BO CIĘŻKO COŚ IDZIE LECZENIE.CZYM MOGĘ SOBIE JESZCZE SMAROWAĆ RĘCE?MAM LORINDEN MOGĘ???

basia44 

Wysłany: Nie Kwi 21, 2013 10:23 pm   

Gdzie te pytania?????
jaka diete stosujesz????????

szater 

Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 7:42 am   

Piszesz ze stosujesz cygnoline,wiec po co jeszcze cos dodawac?Moze jak działa to lepiej sie trzymac cygnoliny,nie wiem jakie masz stezenie ale skoro smarujesz nogi tosmaruj całe ciało....dieta to pewnie Ducan.Ja bym wypalała co sie da cygnolina a tylko uzupełniała leczenie Lorindenem A....to mała tubeczka wiec nawet nie wiem na ile ci starczy :hmm: jak długo prowadzisz to swoje leczenie?Dodaj wiecej szczegółów,poczytaj co poradziłysmy Julce....tez pomocne moze byc dla ciebie.....

Ewelka32 

Wysłany: Pon Kwi 22, 2013 8:12 am   

DIETA TO NIE DUKANA.PO PROSTU NIE JEM SMAŻONEGO,SŁODYCZY,BIAŁEGO PIECZYWA,ZIEMNIAKÓW,NIE PIJĘ NAPOJÓW GAZOWANYCH,JEM DUŻO OWOCÓW WARZYW MIĘSA DROBIOWEGO....CYGNOLINY NIE UŻYWAM JUŻ,WYPALA MI ZDROWĄ SKÓRĘ I STRASZNIE TO WYGLĄDA A CIEPŁO JEST WIĘC JA MUSZĘ ZNÓW CHODZIĆ W DŁUGIM RĘKAWIE :evil: CHCIAŁAM WŁAŚNIE ZASTOSOWAĆ LORINDEN LUB LATICORT ŻEBY NIE PALIĆ SKÓRY CYGNOLINĄ.

Odpowiedz do tematu