Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Leczenie Enbrelem
Autor Wiadomość
marianna 
mari

Wysłany: Czw Lis 05, 2009 6:15 pm   

Dziewczyny jesteście zajefajne ,jutro rano gnam na następny zastrzyk pa pa. :lol: :lol: :lol:

szater 

Wysłany: Pią Lis 06, 2009 9:29 am   

marianna napisał/a:
Dziewczyny jesteście zajefajne ,jutro rano gnam na następny zastrzyk pa pa. :lol: :lol: :lol:

Bo my już takie śwarne dziołchy som! :mrgreen: Gnaj tylko nóżek nie połam.Pesymistów i inne wredne stworki omijaj! :mrgreen: Czekam na nowe OPTYMISTYCZNE wiesci!Krysia :lol: :lol: :lol:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pią Lis 06, 2009 10:35 am   

Powodzenia Marianno :smile:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Sob Lis 07, 2009 3:13 pm   

nie martwcie sie moje pieszczoszki..dzis wypije za wasze zdrowie..po setuchnie za kazda z was..umowilem sie z sasiadem ze damy sobie czadu....wiec gdyby pojawily sie jakies hieroglify tutaj..to wiedzcie ze juz jestem po ...a wy powinniscie byc zdrowsze :lol: :lol: :lol:

szater 

Wysłany: Nie Lis 08, 2009 6:34 pm   

stary luszczyk napisał/a:
nie martwcie sie moje pieszczoszki..dzis wypije za wasze zdrowie..po setuchnie za kazda z was..umowilem sie z sasiadem ze damy sobie czadu....wiec gdyby pojawily sie jakies hieroglify tutaj..to wiedzcie ze juz jestem po ...a wy powinniscie byc zdrowsze :lol: :lol: :lol:

Mam nadzieje że przezyłes!Dziś czuje sie o niebo lepiej jak wczoraj!Dzieki za poswięcenie swojej watroby i trzustki dla tak szczytnego celu.Jesteś wielki Ksieciunio! :twisted:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Pon Lis 09, 2009 4:01 pm   

loosie..krysiu..normalnie ma delirke..nie wiem jak wczoraj radio prowadzilem..dobrze ze nie sluchalas.bo bys sie za glowe zlapala..ale wpadnij dzis na 20-ta..cos ci fajnego puszce..trzymcie sie plamiaczki :grin: :grin:

marianna 
mari

Wysłany: Pon Lis 09, 2009 5:41 pm   

Najważniejsze,że już wróciło dobre samopoczucie i wszyscy jesteśmy w dobrych humorach,oby jak najdłużej :smile:

marianna 
mari

Wysłany: Wto Lis 10, 2009 5:58 pm   

Proszę Was napiszcie mi jak Wy robicie tę papkę z drożdży na głowę piling z soli stosuję fajna rzecz teraz myślę o tych drożdżach bo pod czapką to na głowie coś zaczyna się dziać z góry DZIĘKUJĘ!!

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lis 10, 2009 7:39 pm   

Niestety akurat nie stosuję tej papki na włosy,używam oliwę salicylową 10% i szmpon polytar af,ale znalazłam taki przepis:
Witam. Jeżeli chodzi o skórę glowy to mam dobry wypróbowany sposób. Jest to całkowicie naturalne. Robi się papke która składa sie z:
- oleju rycynowego (dostępny w aptece bez recepty)
- drożdży
- soku z cytryny

Mięsza sie to wszystko do uzyskania konsystencji maści i nakłada na głowę. Bardzo ważne jest aby przykryć głowę workiem foliowym!!! Ja biorę zwykłą reklamówkę taką popularną jednorazówkę i zawiązuje na głowie. Całosć trzymamy godzine, po czym myjemy szamponem (zmywa się bez problemu). Wystarczy jeden taki zabieg a łuska zredukuje sie nawet w 80%. Warto spróbować. Mi pomaga. Po kilku zabiegach głowa jest czysta. Wtedy można wspomóc leczenie np. Elocomem w płynie. Po tym okresie mam spokój na ok. 2 tyg. Zawsze to coś. Pozdrawiam.

Mam nadzieję,że ci to w czymś pomoże.Pozdrawiam serdecznie.Trzymaj się Marianno :smile:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lis 10, 2009 7:41 pm   

W zasadzie to zależy od włosów. Ja mam włosy krótkie i moje proporcje to:

4 łyżki stołowe olejku rycynowego
1/2 kostki drożdży
sok z połówki małej cytryny

Najlepiej najpierw wymieszać sok z cytryny z drożdżami a póżniej dodać olejku. Powinna wyjść z tego konsystencja rzadkiej maści.

Pozdrawiam.

Aha i nie wolno zapomnieć o worku- bez niego drożdże na głowie wyschną i i nic nie zadziała. Życze powodzenia w leczeniu.

A tu masz proporcje :smile:

EWaa

Wysłany: Sro Lis 11, 2009 11:06 am   

BT37 to jest ta sama papka tylko inny olej , mozez dodać olej kuchenny, rycynowy lub oliwe z oliwe to nie ma znaczenia wazne sa drożdze.

marianna 
mari

Wysłany: Czw Lis 12, 2009 11:10 am   

Dziewczyny dzięki bardzo włosy mam bardzo krótkie tak że te proporcje napewno będą ok teraz mam pod opieką chorą wnuczkę to wieczorem spróbuję to nałożyć.Jeszcze razWam dziękuję :lol: :lol: :lol:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lis 12, 2009 6:50 pm   

Powodzenia Marianno :smile: Akurat ja wolę żółtko,olejek rycynowy,kilka kropel soku z cytryny i naftę kosmetyczną.Taką papkę też nakładam na włosy.Mi pomaga.

marianna 
mari

Wysłany: Sob Lis 14, 2009 1:53 pm   

Bardzo przyjemny zabieg i napewno odżywczy łączy się przyjemne z pożytecznym i o to chodzi :smile: :smile:

marianna 
mari

Wysłany: Wto Gru 15, 2009 10:02 pm   

Witam wszystkich tak długo nic nie napisałam ,ale od miesiąca szydełkuję aniołki na ozdoby świąteczne a jest duże zapotrzebowanie wróciłam też do pracy dlatego czasu mam niewiele, dalej co tydzień jeżdżę na zastrzyk skóra jest super stawy trochę pobolewają ale w końcu nie mam 18lat ,był to już 20zastrzyk to równierz dzięki Wam doszłam tak daleko i teraz sątego efekty.

Odpowiedz do tematu