piling i posmaruj sobie ale delikatnie to co masz na łuszczyce w plynie np. moze być laticort płyn.
Jak to peeling?! Moj dermatolog powiedzial, ze nigdy mam nie uzywac peelingu. Pewnie co lekarz to teoria. az, z ta glupia ł... nigdy nic nie wiadomo...
Jesli chodzi o piling to nie o jakis kosmetyczny tylko piling z soli taki jak sie robi co jakiś czas na cialo ( przynajmniej ja tak robie, dlatego jest to tu w dziale metody naturalne). Piling z soli dobrze wygladza i pozbywasz sie "suchego martwego" naskorka. Nie proponowałabym pilingu z soli gdybym nie byla pewna , ze jest dobry .
Spoko, nie neguje, tylko nie bylam pewna. Sama wyprobowywalam sol z Morza Martwego, wiec wiem ze ma dzialac. Ale slowo peeling jak mysle o L. jakos mi nie gra. I kojarzy mi sie... okrutnie.
Wysłany: Pią Lis 13, 2009 9:16 pm
Mam pytanie, jak dbacie o skórę twarzy? Mam tam pojedyńcze plamki, ale najgorsze jest to, że skóra twarzy jest wysuszona i łuszczy się. Używałam różnych kremów i peelingów, ale żebym miała ładną skórę, to muszę używać gruboziarnistego peelingu co drugi dzień, a to chyba zbyt często. Poradźcie mi jakiś krem, bo ja już wścieklizny dostaję widząc tę wysuszoną skórę
mnie kiedyś pomógł krem Garniera Czysta skora A smarowalam na noc , a na dzień krem odpowiedni to rodzaju cery. Oprócz tego rob 1-2 razy w tyg maseczki nawilzajace.
ja polece maseczke kawior i trufle bielendy i krem na noc z tej samej serii... lagodzi slicznie mi zmiany luszczycowe no i nawilza bardzo mocno - bo suchosc luszczycowa to nie tylko brak tluszczu ale przede wszystkim brak wody w skorze (tak u mnie jest przynajmniej bo bywalo ze mialam tlusta skore ktora sie luszczyla )
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Ja cały cas uzywam Garniera Czysta Skóra A na dzień, a na noc natłuszczające emolienty, ale tylko na zmiany zmienione łuszczycą. Zwykle Lipobase. Czasem, jak już jest bardzo źle to proptopic, ale to drogi interes.
Witam,od kilku miesiecy choruje na łuszczyce.Od 3 dni nie moge poradzic sobie z tym na glowie,zajrzałam na forum i przeczytałam o papve z drożdży.Zrobiłam 2 dni temu i muszę powiedzieć że pomogło :)Zobaczymy co dalej ale będę stosowac dalej.Dzięki za radę...
no papa na glowie moze nie wyglada rewelacyjnie..bo to jakby ptak nam naklikal..lecz efekty naprawde są....oczywiscie pamietac nalezy ze w luszczycy nie ma cudow..i wszystko msi trwac ...ale warto ..polecam
_________________ luszczyca jest tylko choroba..jak wszystkie inne..i trzeba z nia nauczyc sie zyc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum