Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Moja rada
Autor Wiadomość
asfjasklf

Wysłany: Nie Lis 15, 2009 2:52 pm   Moja rada

No cześć.

Przed chwilą znalazłem wasze forum i z racji że wyczytałem tu parę ciekawych rzeczy też wrzucę coś od siebie. Opcja szukaj nie wykazała podobnego postu więc:
W wieku 16 lat przygarnąłem łuszczyce, byłem zwykłym rozpuszczonym dzieciakiem i to mnie troszkę sprowadziło na ziemie. Przestałem się alkoholizować , zacząłem dbać o siebie aby wyeliminować przeziębienia, itd... - widać było znaczną poprawę. Ale przechodząc do meriutm - odkąd zacząłem trenować łuszczyca była praktycznie niewidoczna. Im ciężej tym lepsze efekty. Miejsca ze zmianami łuszczycowymi robiły się bardziej czerwone a potem znikały. Podejrzewam, że chodzi tutaj o pot . Podczas zrzucaniu do wagi do zawodów (bieganie, treningi w workach, kilku bluzach itd ) efekty były niesamowite. Nigdy wcześniej kiedy używałem jeszcze jakichś leków , nic nie dało takich rezultatów. Pół roku spokój, i żeby nie było za pięknie ostatnimi czasy znów wraca nie wiedzieć czemu ( niech to szlag:) ) Ale jestem dobrej myśli. Ogólnie rzecz biorąc łuszczyca pozytywnie odmieniła moje życie. Chociaż z drugiej strony bez niej byłoby "mega" łatwiej. Ale czy łatwiej znaczy lepiej hmm ?

Wniosek: Troszkę aktywności fizycznej pomaga!

Jeżeli ktoś już o tym pisał, wybaczcie chciałem dobrze. Cheers

tygryska 
tygryska

Wysłany: Nie Lis 15, 2009 3:32 pm   

a wiesz nie pomyslalam... lubie cwiczyc bo moje dziecko lubi wiec mnie goni i faktycznie jak sie nie lenie to jakby troche lepiej bylo... hm.. warto sprawdzic :>

Pabluss 
Paweł

Wysłany: Nie Lis 15, 2009 9:28 pm   

Hej
Pisałem coś w podobnym guście. Temat z morsowaniem. Nie zainteresowałem zbytnio szanownych koleżanek i kolegów no ale well... :)
Pozdrówki, tak trzymać!

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Pon Lis 16, 2009 10:39 am   

doloz e i ja swoje dwa grosze..jako z e mam prace ciezka fizycznie i latem jestem mokry od potu a zima od sniegu..wiec zauwazylem pewna prosta prawidlowosc..otoz gdy cialo jest wilgotne to nie narasta luska.. natomiast pot jest niczym innym tylko wydzielaniem plynow przez skore zamiast w formie moczu..a ogolnie wiadomo z e wydalamy w ten sposob ponad 70 % mineralow ktore nie zdazyly wchlonac w organizm..sadze wiec ze pot zawierajacy te wlasnie wydalane mineraly w pewien sposob leczy tez i ogniska luszczycy..(aaaale sie nawymadrzalem nie?..sam sie dziwie skad to wiem :lol: :lol: :lol: )

szater 

Wysłany: Pon Lis 16, 2009 12:37 pm   

Tak sobie czytam i rozmyslam: pocę sie stosunkowo mało,łuszczyca występuje u mnie w miejscach ,które praktycznie sie nie pocą np.łokcie ale faktycznie cos w tym zwiazku ze sportem jest bo gdy trenowałam (onegdaj wyczynowo) to jakoś te wysypy były minimalne.Gdy rzuciłam sport wyczynowy chyba było gorzej.Być może czekała sobie spokojnie pani Ł i "pięknie "rozwinęła sie w stawach.Swoją drogą można by spróbowac Księciuniu potrenowac troszkę aby dobrze sie spocic,łuszczyce zaleczyc i przyjemnie spędzic czas :mrgreen:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Pon Lis 16, 2009 1:15 pm   

nooo krystynko..nareszcie mowisz do rzeczy(nie mylic z szafą)..czy masz moze w zwiazku z tym ,,sportem,, jakas konkretna propozycje? :lol: :lol: :mrgreen:

ewa49 

Wysłany: Pon Lis 16, 2009 1:31 pm   

Pabluss napisał/a:
Hej
Pisałem coś w podobnym guście. Temat z morsowaniem. Nie zainteresowałem zbytnio szanownych koleżanek i kolegów no ale well... :)
Pozdrówki, tak trzymać!

Alez cwiczenia ,gimnastykai ,ruch to oczywiscie samo zdrowie. Ale Twoje "morsowanie" ...o na to to bym sie nie odwazyla.

szater 

Wysłany: Pon Lis 16, 2009 1:48 pm   

stary luszczyk napisał/a:
nooo krystynko..nareszcie mowisz do rzeczy(nie mylic z szafą)..czy masz moze w zwiazku z tym ,,sportem,, jakas konkretna propozycje? :lol: :lol: :mrgreen:

Myslałam oczywiscie o bieganiu,basenie,siłowaniu itd wachlarz duży,byleby tylko efekt osiągnac :mrgreen:

Pabluss 
Paweł

Wysłany: Pon Lis 16, 2009 7:16 pm   

Tajest Ewo! Do tego trzeba się samemu przekonać. Ja to traktuję jako idealny deser do wszelakiej aktywności fizycznej. Hartowanie się na pewno nie przeszkadza a jeżeli chodzi o mnie to myślę, że pomaga:)

ewa49 

Wysłany: Pon Lis 16, 2009 7:24 pm   

Pabluss, podobno kąpiel w lodowatej wodzie to samo zdrowie. Temperatura wody jest wyzsza niz powietrza i w wodzie morsom jest cieplej niz na zewnątrz. Ale trzeba sie odwazyc na taką kąpiel.

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pon Lis 16, 2009 7:36 pm   

Własnie zakład z dzieckiem swym wygralam to sie dołączę :lol: Tak myśle ,że wysilek wysiłkiem -figura,spalone kalorie itp i itd ale dla mnie to przede wszystkim doskonałe,systematyczne nawilżanie skóry,plus wydalenie z potem wszelkich nagromodzonych toksyn czyli najprstsze odkwaszenie organizmu. Pewnie,że sauna również to załatwia no ale nie każdy może, ja nie. Te wszyskie plusy idące z wysilku,mają niestety jeden ważny mankament.Z potem tracimy bardzo duzo niezbędnych do zycia pierwiastków,że o magnezie i potasie nie wspomnę.A juz Ci co jarają i kawkuja to.... miej ich panie w opiece.U mnie dodatkowo wytrąca sie miedź :evil: I dlatego jezeli ktoś już sportuje się systematycznie,to o dodatkowym dokarmianiu siebie-pierwiastkami oczywiscie,nie może zapomnieć.

szater 

Wysłany: Wto Lis 17, 2009 8:59 am   

Heniutku moja kochana,zapisuje sie do Ciebie na dokarmianie,w pierwiastki oczywiscie.Kochana blisko mnie jest Huta Miedzi-Głogów zapraszam serdecznie na urlop,może to niekoniecznie to o czym byś marzyła ale miedzi w powietrzu dostatek.Ze sportowym pozdrowieniem!Krysia :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Wto Lis 17, 2009 9:50 am   

no ja tam nie powiem..tez chetnie skonsumowalbym jakąs hmm...pierwiastke :lol: :lol:

szater 

Wysłany: Wto Lis 17, 2009 11:12 am   

Księciuniu!Pierwiastka to kobieta ,która własnie rodzi pierwsze dziecko! :mrgreen:
Chyba nie do końca oto Ci chodzilo :razz:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Wto Lis 17, 2009 3:27 pm   

oj ty to zaraz musisz wszystko sprowadzac do porodow..ja na razie nie chce miec z toba dzieci :lol: :mrgreen:

Odpowiedz do tematu