Daro dzięki. Zmiany mam teraz małe. Początki były trudne, bo miałam to paskudztwo na prawie całym ciele( jakieś 80 %). Póki co stosuję 10 kropli Citroseptu na trzy łyżki oliwy. Słabo działa ale lepiej niż te leki co dostałam od lekarza. Przynajmniej nie czuję się ciągle taka tłusta i brudna:).
Teraz przeraża mnie moje wysokie ciśnienie. Czy to ma związek z łuszczycą?
Wysłany: Pią Gru 04, 2009 8:43 pm
W sumie ciśnienie wysokie nie powinno mieć nic wspólnego z łuszczycą. Ja czasami mam normalne, a czasami zbyt wysokie, ale powiem szczerze pije b. dużo kawy i czasami to też ma wpływ. Jak mi już skoczy za wysoko powyżej 140 to odrazu to wyczuwam.
A może przyczyną tego wysokiego ciśnienia są jakieś leki, oczywiście jeżeli jakieś brałaś, czasami mogą one powodować wyższe ciśnienie
Jeśli to nie ma związku z łuszczycą to chyba tylko wpływ stresu. Nic innego nie mogę z tym wiązać. Dzięki
gosc [Usunięty]
Wysłany: Sob Gru 05, 2009 8:34 pm
Jeżeli to wysokie ciśnienie jest sprawą epizodyczną- to rzeczywiście mniej kawy i stresu załatwi problem.Ale jeżeli to stan trwały to natychmiast do lekarza musisz.Lekarstwa powinne załatwić problem.
Ale przede wszystkim to proszę stystematycznie pokontroluj ciśnienie:2x dziennie mierz je najlepiej zaraz po przebudzeniu i 2-gi raz przed snem.Zapisuj wyniki i z nimi do lakarza.To da pełen obraz i jemu i Tobie.Będzie wiadomo co dalej.Praktyk jestem.
A co do pytania czy to łuszcyca ma wpływ?To badacze mówią,że może,ale czy tak jest -nie ma jednoznacznej odpowiedzi.Dylemat jajka i kury...chyba.Spokoju życzę
Jas to ciśnienie to od pół roku. Kontroluję je i z tym poszłam do lekarza tyle że mój rodzinny to taki trzeci rodzaj białej śmierci (po soli i cukrze) i niewiele sam zrobi więc mam zamiar zrobić wyniki na własną rękę i z tym pójść do rodzinnego:) pozdrawiam
Witaj Iwono zycze dobrego samopoczucia na forum,napewno nie bedzie o nie trudno Znajdziesz tu zapewnie wiele ciekawych informacji ,nie tylko z dziedziny luszczycy
Witam mam ł od kilku lat t, mieszkam w okolicach Bydgoszczy Moje objawy prawdę powiedziawszy są łagodne. Choć ? Paznokcie wszystkie u rak, u nóg z 5, na łokciach itd małe plamy.
Lepiej to jest latem albo jak masci uzywalem np Delataru teraz to juz na glowie mam od 2 lat jakies male hmm ale gole niedlugo na lyso a co mi tam ze zima sie rozpakowala z walizkami
Toms ja to się co wtorek golę na łyso Także zima w niczym nie przeszkadza Tylko, że teraz to się już nie golę maszynką do golenia twarzy (bo to jednak trochę czasu zajmuje i mi się nie chce, ale efekt fajny łysy jak ten dziadek z Benny Hilla ) tylko maszynką do włosów (tu z racji, że nie chce mi się też golić twarzy normalnie, to używam też maszynki do włosów ).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum