Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Witam wszystkich nowych użytkowników!
Autor Wiadomość
Marianka 

Wysłany: Pią Gru 04, 2009 8:10 pm   

Daro dzięki. Zmiany mam teraz małe. Początki były trudne, bo miałam to paskudztwo na prawie całym ciele( jakieś 80 %). Póki co stosuję 10 kropli Citroseptu na trzy łyżki oliwy. Słabo działa ale lepiej niż te leki co dostałam od lekarza. Przynajmniej nie czuję się ciągle taka tłusta i brudna:).
Teraz przeraża mnie moje wysokie ciśnienie. Czy to ma związek z łuszczycą?

daro 

Wysłany: Pią Gru 04, 2009 8:43 pm   

W sumie ciśnienie wysokie nie powinno mieć nic wspólnego z łuszczycą. Ja czasami mam normalne, a czasami zbyt wysokie, ale powiem szczerze pije b. dużo kawy i czasami to też ma wpływ. Jak mi już skoczy za wysoko powyżej 140 to odrazu to wyczuwam.
A może przyczyną tego wysokiego ciśnienia są jakieś leki, oczywiście jeżeli jakieś brałaś, czasami mogą one powodować wyższe ciśnienie

Marianka 

Wysłany: Sob Gru 05, 2009 5:55 pm   

Jeśli to nie ma związku z łuszczycą to chyba tylko wpływ stresu. Nic innego nie mogę z tym wiązać. Dzięki

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sob Gru 05, 2009 8:34 pm   

Jeżeli to wysokie ciśnienie jest sprawą epizodyczną- to rzeczywiście mniej kawy i stresu załatwi problem.Ale jeżeli to stan trwały to natychmiast do lekarza musisz.Lekarstwa powinne załatwić problem.
Ale przede wszystkim to proszę stystematycznie pokontroluj ciśnienie:2x dziennie mierz je najlepiej zaraz po przebudzeniu i 2-gi raz przed snem.Zapisuj wyniki i z nimi do lakarza.To da pełen obraz i jemu i Tobie.Będzie wiadomo co dalej.Praktyk jestem.
A co do pytania czy to łuszcyca ma wpływ?To badacze mówią,że może,ale czy tak jest -nie ma jednoznacznej odpowiedzi.Dylemat jajka i kury...chyba.Spokoju życzę

Marianka 

Wysłany: Pon Gru 07, 2009 8:39 pm   

Jas to ciśnienie to od pół roku. Kontroluję je i z tym poszłam do lekarza tyle że mój rodzinny to taki trzeci rodzaj białej śmierci (po soli i cukrze) i niewiele sam zrobi więc mam zamiar zrobić wyniki na własną rękę i z tym pójść do rodzinnego:) pozdrawiam

iwona-k-60 
iwona

Wysłany: Wto Gru 15, 2009 7:17 pm   

witam wszystkich.

ewa49 

Wysłany: Wto Gru 15, 2009 7:21 pm   

Witaj Iwono zycze dobrego samopoczucia na forum,napewno nie bedzie o nie trudno :grin: Znajdziesz tu zapewnie wiele ciekawych informacji ,nie tylko z dziedziny luszczycy :mrgreen:

toms75 

Wysłany: Wto Gru 15, 2009 9:09 pm   

Witam mam ł od kilku lat t, mieszkam w okolicach Bydgoszczy :) Moje objawy prawdę powiedziawszy są łagodne. Choć ? Paznokcie wszystkie u rak, u nóg z 5, na łokciach itd małe plamy.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Gru 15, 2009 9:13 pm   

czyli nie jest zle ale mogloby byc lepiej ;)

szater 

Wysłany: Wto Gru 15, 2009 9:24 pm   

Witajcie w rodzince biedronek wszyscy nowoprzybyli :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

toms75 

Wysłany: Wto Gru 15, 2009 10:00 pm   

Lepiej to jest latem albo jak masci uzywalem np Delataru teraz to juz na glowie mam od 2 lat jakies male hmm ale gole niedlugo na lyso a co mi tam ze zima sie rozpakowala z walizkami :P :mrgreen:

Paweł 

Wysłany: Sro Gru 16, 2009 7:50 pm   

Witam nowych na forum :D

Toms ja to się co wtorek golę na łyso :D Także zima w niczym nie przeszkadza ;) Tylko, że teraz to się już nie golę maszynką do golenia twarzy (bo to jednak trochę czasu zajmuje i mi się nie chce, ale efekt fajny :D łysy jak ten dziadek z Benny Hilla :D ) tylko maszynką do włosów (tu z racji, że nie chce mi się też golić twarzy normalnie, to używam też maszynki do włosów :D ).

Marianka 

Wysłany: Pią Gru 18, 2009 7:54 pm   

Paweł jaki leń z ciebie:D

Paweł 

Wysłany: Pon Gru 21, 2009 1:09 pm   

No może troszkę mam zapędy leniowe :P A teraz na święta to już zupełnie :D

rabatek 

Wysłany: Nie Sty 03, 2010 10:33 am   

Witam Wszystkich Ciesze się że jesteście.
Serdecznie Was Wszystkich pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu