Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Roczny wyjazd za granicę a łuszczyca
Autor Wiadomość
Asik 

Wysłany: Czw Sie 31, 2006 12:52 pm   Roczny wyjazd za granicę a łuszczyca

Witam serdecznie,

Wyjeżdżam na rok do USA.Zabieram ze sobą całą apteczkę leków na łuszczycę.Zastanawiam się jak inny kilimat wpłynie na ilość zmian?

Mam do Was pytanie.Jak sobie radzicie w przypadku dłużyszych wyjazdów?Może jakieś rady?Sprawdzone sposoby?

Pozdrawiam serdecznie

nutka 

Wysłany: Czw Sie 31, 2006 5:32 pm   

Stosuj to co ci pomaga. Ja jeśli wyjeżdżałam to raczej na parę dni, więc aby nie brudzić nikomu pościeli odstawiałam maść na ten czas ;) Na twoim miejscu skorzystałabym na tym wyjeżdzie i postarała się skonsultować z dobrym dermatologiem na pewno mają o wiele większą wiedzę i o wiele większy zasób leków/maści które by ci pomogły w zaleczeniu łuszczycy. I to właśnie stamtąd powinnaś przywieźć zapas ;)
Powodzenia :)

Asik 

Wysłany: Czw Sie 31, 2006 7:19 pm   

ha,ha,ha..a o tym nie pomyślałam.Dziękuję bardzo za dobrą radę

aga

Wysłany: Pią Wrz 01, 2006 2:09 pm   

u mnie wyjazd spowodował nasilenie ł. Przyczyną pewnia był stres, bo ja straszny nerrrwus jestem! Ale w zależności od rodzaju ubezpieczenia można skorzystać i spróbować nowości. Powodzenia Ci życzę! Jak znajdziesz coś skutecznego daj nam znać! Pozdrawiam

Wiolusia 

Wysłany: Pią Wrz 01, 2006 4:54 pm   

ja wyjechalam do Holandii/pogoda bardziej deszczowa/ i luszczyca mi sie nie nasilila, a gdy zaczelo sie zblizac lato to tak jak co roku zaczelo mi wszystko schodzic, czyli jednym zdaniem: moja "wyprawa" nie wplynela ujemnie na moja luszczyce

driverR 

Wysłany: Pon Wrz 11, 2006 11:39 am   

nerwy i luszczyca to chyba niezbyt dobre polaczenie... sam jestem teraz 'na wygnaniu' i tak niezbyt dobrze sie czuje. Mam nadzieje ze wszytko minie i sie ustabilizuje.

Asik 

Wysłany: Pią Wrz 15, 2006 10:18 pm   

Hej.Jestem tu dopiero tydzien,jednak trafilam do miejsca gdzie jest bardzo cieplo.Teraz jest tu okolo 30 stopni Celcjusza.Jak narazie nie jest zle z moja luszczyca.Jednak zobacze co dalej.Pozdrawiam wszystkich :grin:

driverR 

Wysłany: Sob Wrz 16, 2006 3:45 pm   

no to oby tak dalej :D trzymam kciuki i pozdrawiam:)

slaweq 
slaweq

Wysłany: Pią Gru 15, 2006 10:07 pm   

ja wyjchalem do angli na rok..po 6 miesiacach po bytu tam luszczyca calkowicie ustapila niestety po powrocie do polski wrocila ze zdwojona sil:(:(:( teraz walcze akupunktura moze to co da ale wyjazd mi osobiscie dobtrze zrobil...

DrOZD 

Wysłany: Pią Gru 22, 2006 11:12 pm   

Asik napisał/a:
... tu okolo 30 stopni Celcjusza

[TAKIETAM] Dla mnie "ciepłe kraje" to wymarzone miejsce dla łuszczyków. Choć nie dla każdego Ł. słońce is goood. Ech, mieszkać tam na stałe, ech...

[PRAKTYCZNIE] Wyjazd to stres, a każdy stres dla Ł. to nowy wysyp.
Trzymać przy sobie swoje maści, swoje leki. Na zapas! Ja to już przerabiałem, obcy kraj, obce klimaty - Ł. tylko się nasiliła, skubana.

Odpowiedz do tematu