Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki szampon na łuszczyce skóry głowy?
Autor Wiadomość
Paweł 

Wysłany: Sob Sty 09, 2010 1:01 pm   

Ja stosuje Polytar brązowy. Jest na bazie dziegciu. Ale coś czuje, że muszę zmienić szampon, bo tego już strasznie długo używam. Niech się głowa nie przyzwyczaja, zaskoczę łuszczycę na głowie czymś innym :D

michar 

Wysłany: Sob Sty 09, 2010 6:12 pm   

Paweł ja też używałem taki szampon jak Ty, tylko o nazwie "Freederm Tar", przynajmniej tak mi się wydaje, że jest podobny (brązowy i śmierdzi) :mrgreen: jak dla mnie wielka pomyłka-nic nie działa lub bardzo minimalnie :shock:
piszesz ,że masz zamiar użyć czegoś innego, może się podzielisz tą informacją co to będzie :?: :razz:
może jeszcze ktoś ma jakieś nazwy szamponów-potrzebuje już coś na wczoraj :wink:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sob Sty 09, 2010 6:35 pm   

smarowanie olejem rycynowym dwie-trzy godziny przed myciem a potem szampon dla dzieci johnson ;)
ewentualnie kuracja drozdzami i potem tez szampon dziecinny

Paweł 

Wysłany: Nie Sty 10, 2010 2:39 pm   

Freederm Tar chciałem sobie kupić, ale nie mogłem nigdzie dostać. Jeszcze nie wiem na jaki szampon zmienię, jak będę przeprowadzał na wiosnę kampanię kuracyjną to na coś się zdecyduję ;) Może Exorex albo Blue Cap.

kasiula
kasiula

Wysłany: Sob Sty 16, 2010 12:09 pm   

cześć wszystkim... czy ktoś z Was wie gdzie kożna dostać szampon Freederm tar? na mnie zawsze działał rewelacyjnie... Chciałabym go kupić. A może ktoś chce odsprzedać?

daro 

Wysłany: Sob Sty 16, 2010 5:36 pm   

Tu masz przykładową aptekę, możesz wpisać w google nazwę napewno większość aptek ją ma, a tu przykładowa, gdzie możesz kupić:
http://www.i-apteka.pl/pr...mpon-150ml.html

Emigrant 

Wysłany: Nie Sty 17, 2010 2:17 pm   

pytanie troszke nie w temacie, ale zastanawiam sie nad zazywaniem glukozaminy, gdyż od mojej nieszczesnej pracy siadają mi kolana (mnóstwo chodzenia z obciążeniem,nierzadko po schodach). Czy myślicie, że moze zaszkodzić? Na opakowaniu pisze, ze osoby z rybią łuską nie powinny zażywać, ale nic nie pisze o luszcz. Ktoś z was zażywa?

kasiula
kasiula

Wysłany: Wto Sty 19, 2010 9:26 pm   

no tak.... problem jest tylko taki,że w żadnej aptece, nawet internetowej, nie ma już tego szamponu. produkt jest nedostępny.... dlatego pytam, bo może ktoś wie, gdzie jednak można go dostać... może za granicą?

Andrew88 

Wysłany: Wto Sty 19, 2010 11:56 pm   

Ja używam i polecam szampon POLYTAR liquid ... // http://www.cefarm24.pl/po...tm_content=1019 \\ .... Używam go od paru lat i powiem wam, że razem z maściami zawsze coś pomaga ;) Troche śmierdzi, bo jest to szampon dziegciowy, ale zawsze po umyciu (dwukrotnym), myje głowę trzeci raz szamponem Head&Shoulder's Artci Ice, albo Citrus (biore go dosłownie kropelkę, żeby tylko zabił zapach i odświeżył włosy i jest OK - nie czuć potem w ogóle Polytar'u). Aktualnie nie mam na głowie dużo zmian, praktycznie w ogóle i chciałbym to utrzymać jak najdłużej, planuje kupić szampon NECCIN ... // http://www.aptekagemini.c...owy+250+ml.html \\ ....

Pozdrawiam ;) )

Andrew88 

Wysłany: Wto Sty 19, 2010 11:59 pm   

... Dodam jeszcze, że miałem też kiedyś Freederm Tar, ale jego zapach był, niestety nie do przebicia niczym i nie chciałem go za bardzo używać....

Revitol_pl

Wysłany: Sro Sty 27, 2010 4:55 pm   

Każdy poleci swój sprawdzony szampon lub firmę,więc trzeba kierowac sie przede wszystkim rozsądkiem i samemu wybrac najbardziej skuteczny szampon,opinie owszem,licza sie ale nie są najważniejsze.

myszeczka0love 
myszeczka0love

Wysłany: Czw Sty 28, 2010 12:07 pm   

Mi pomagał szampon nie pamietam dokladnie jak on sie nazywal ale kupowalam go w aptece i byl w brazowej butelce i mial intensywny zapach...

Madziunia18 

Wysłany: Czw Sty 28, 2010 3:42 pm   

Może napisać ktoś coś o maści ichtiolowej czy coś pomogła jak ją stosował?? :smile:

Madziunia18 

Wysłany: Czw Sty 28, 2010 3:46 pm   

Wszystkiego już używałam od oliwy salicylowej, szamponu clobexu różnego rodzaju masć jak np. lorinden A, clobez itd.. po squamax ale nie wiem co zrobić z rózowymi plamkami na głowie jest coś może na to???

ewa49 

Wysłany: Czw Sty 28, 2010 6:01 pm   

Ja w tej chwili uzywam profilaktycznie szamponu Polytar AF. Jest dosc drogi. Buteleczka 150 ml kosztowala ok.24 zl. Myje wlosy co drugi,trzeci dzien,a tego szampnu uzywam ...gzies tak raz na tydzien. Uzywam go przy pierwszym myciu ,a drugi raz myje wlosy zwyklym szamponem bo ten Polytar niestety nie ma zbyt przyjemnego zapachu.

Odpowiedz do tematu