Ja stosuje Polytar brązowy. Jest na bazie dziegciu. Ale coś czuje, że muszę zmienić szampon, bo tego już strasznie długo używam. Niech się głowa nie przyzwyczaja, zaskoczę łuszczycę na głowie czymś innym
Paweł ja też używałem taki szampon jak Ty, tylko o nazwie "Freederm Tar", przynajmniej tak mi się wydaje, że jest podobny (brązowy i śmierdzi) jak dla mnie wielka pomyłka-nic nie działa lub bardzo minimalnie
piszesz ,że masz zamiar użyć czegoś innego, może się podzielisz tą informacją co to będzie
może jeszcze ktoś ma jakieś nazwy szamponów-potrzebuje już coś na wczoraj
smarowanie olejem rycynowym dwie-trzy godziny przed myciem a potem szampon dla dzieci johnson
ewentualnie kuracja drozdzami i potem tez szampon dziecinny
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Freederm Tar chciałem sobie kupić, ale nie mogłem nigdzie dostać. Jeszcze nie wiem na jaki szampon zmienię, jak będę przeprowadzał na wiosnę kampanię kuracyjną to na coś się zdecyduję Może Exorex albo Blue Cap.
cześć wszystkim... czy ktoś z Was wie gdzie kożna dostać szampon Freederm tar? na mnie zawsze działał rewelacyjnie... Chciałabym go kupić. A może ktoś chce odsprzedać?
pytanie troszke nie w temacie, ale zastanawiam sie nad zazywaniem glukozaminy, gdyż od mojej nieszczesnej pracy siadają mi kolana (mnóstwo chodzenia z obciążeniem,nierzadko po schodach). Czy myślicie, że moze zaszkodzić? Na opakowaniu pisze, ze osoby z rybią łuską nie powinny zażywać, ale nic nie pisze o luszcz. Ktoś z was zażywa?
no tak.... problem jest tylko taki,że w żadnej aptece, nawet internetowej, nie ma już tego szamponu. produkt jest nedostępny.... dlatego pytam, bo może ktoś wie, gdzie jednak można go dostać... może za granicą?
Ja używam i polecam szampon POLYTAR liquid ... // http://www.cefarm24.pl/po...tm_content=1019 \\ .... Używam go od paru lat i powiem wam, że razem z maściami zawsze coś pomaga Troche śmierdzi, bo jest to szampon dziegciowy, ale zawsze po umyciu (dwukrotnym), myje głowę trzeci raz szamponem Head&Shoulder's Artci Ice, albo Citrus (biore go dosłownie kropelkę, żeby tylko zabił zapach i odświeżył włosy i jest OK - nie czuć potem w ogóle Polytar'u). Aktualnie nie mam na głowie dużo zmian, praktycznie w ogóle i chciałbym to utrzymać jak najdłużej, planuje kupić szampon NECCIN ... // http://www.aptekagemini.c...owy+250+ml.html \\ ....
Każdy poleci swój sprawdzony szampon lub firmę,więc trzeba kierowac sie przede wszystkim rozsądkiem i samemu wybrac najbardziej skuteczny szampon,opinie owszem,licza sie ale nie są najważniejsze.
Wszystkiego już używałam od oliwy salicylowej, szamponu clobexu różnego rodzaju masć jak np. lorinden A, clobez itd.. po squamax ale nie wiem co zrobić z rózowymi plamkami na głowie jest coś może na to???
Ja w tej chwili uzywam profilaktycznie szamponu Polytar AF. Jest dosc drogi. Buteleczka 150 ml kosztowala ok.24 zl. Myje wlosy co drugi,trzeci dzien,a tego szampnu uzywam ...gzies tak raz na tydzien. Uzywam go przy pierwszym myciu ,a drugi raz myje wlosy zwyklym szamponem bo ten Polytar niestety nie ma zbyt przyjemnego zapachu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum