Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
FRYZJER
Autor Wiadomość
asienka 

Wysłany: Pią Wrz 22, 2006 9:23 am   FRYZJER

:) nie lubie chodzic do fryzjera bo jakies okropne panie dotykaja mojej głowy jakby sie brzydziły ble

ale zaczełam pomału zauważac że jest coraz wieksza jest swiadomośc ludzka :) w swiecie fryzjerów

łukaszzzz85 

Wysłany: Pią Wrz 22, 2006 10:41 am   

ja nie chadzam ...jakos w pasemkach mi nie do twarzy :P ... mam swoją machine i sie nią scinam :)

asienka 

Wysłany: Sob Wrz 23, 2006 2:50 pm   

łukaszzzz85 napisał/a:
ja nie chadzam ...jakos w pasemkach mi nie do twarzy :P ... mam swoją machine i sie nią scinam :)

heheh :) no tak mężczyźni :) mnie też teoretycznie mama może obciąć ale mogło by sie to dla mnie źle skończyć :) A pasemka lubie :)

łukaszzzz85 

Wysłany: Sob Wrz 23, 2006 5:52 pm   

nie pozwolisz mamie wyzwolic sie twórczo ?? :)

Mariatta 

Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 1:01 am   

Boszzzz :shock: a ja chciałam sobie zmienić fryzurę....a tu wstyd do fryzjera iść :cry: miałam nawet pomysł "objechać się na zerówkę" bo to swędzenie doprowadza mnie do szału...ale cóż.... prawda jest taka fryzjerzy pomimo tego że w etapie swojego wykształcenia zdobywają wiedzę nt.chorób dermatologicznych to jest to jednak wiedza za bardzo okrojona...i później "my" na słowa "wizyta u fryzjera" reagujemy jak conajmniej na "wizyta u dentysty" :razz: :grin: tylko, że nas ogarnia wstyd a ich strach :P

Pawel 
Administrator

Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 1:22 am   

Prawda jest taka, że im większe doświadczenie w zawodzie (a co za tym idzie wiedza i świadomość) tym większa tolerancja.
Jesli łuszczyca na głowie jest dużym problemem i stajemy przed dylematem wyboru fryzjera obawiając się jego reakcji na nasz problem to na pewno warto pomyśleć o fryzjerze (fryzjerce) z długim stażem w zawodzie i z dużym doświadczeniem.

Moja pani fryzjer nie daje mi nigdy odczuć dyskomfortu z tego powodu, wręcz przeciwnie a niejednokrotnie zdarza mi się usłyszeć dobre rady na ten temat.

Kucka 
Wariatka :P

Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 12:53 pm   

ja na szczęscie nie mam Ł na głowie ale kiedyś jak byłam u fryzjera to pani powiedziała mi żebym informowała na każdej wizycie ze mam taki dość duży pieprzyk powyżej prawego ucha na głowie :) Ja to odebrałam jako troske a nie jakiś wyrzut :) W każdym bądz razie dobry fryzjer to skarb :)

Mariatta 

Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 11:17 pm   

Ja miałam swego czasu koleżankę "ze szkolnej ławki", która ma salon fryzjerski, jednak z czasem kontakt nam się urwał i przestałam ja niecnie wykorzystywać do walki z moimi włosami :twisted: Gdy nie chadzam do fryzjera radze sobie sama ceniując włosy, ponieważ mam kręcone nie widać różnic w długościach kosmyków. :cool:

Scorpix 
Ziomeczek

Wysłany: Pią Wrz 29, 2006 7:52 pm   

ja mam znajomą fryzjerkę więc chodzę do niej jeśli tylko ma czas... :)

ale pójście do normalnego fryzjera... to może być koszmar...

Kiedyś wolałem chodzić z wielką czapką z włosów na głowie niż iść do fryzjera...

Prawda jest też taka, że faceci mają łatwiej... można się maszynką na określoną długość zgolić własnoręcznie...

Kobiety... no cóż... przywiązują dużą/średnią/małą (niech sobie każda kobietka skresli co do niej pasuje) wagę... bo włosy dodają dużo uroku :) )

najlepiej mieć jedną i stałą fryzjerkę...

choc mysle ze w szkołach fryzjerskich powinni (lub uczą) o chorobach skóry...

Pozdrawiam serdecznie :)

łukaszzzz85 

Wysłany: Sob Wrz 30, 2006 9:33 am   

ja moge was wszystkich strzyc swoją machiną(bez roznicy, co do płci...hurtowo lece no i komfort psychiczny gwarantowany :P )... zainteresowanych zapraszam na priv lub maila :)

Paulin 

Wysłany: Sro Paź 04, 2006 4:53 pm   

no chcialem sie z all przywitac na poczatku

a w ramach tematu to powiem;

od niedawna zmiany na mojej glowie przybraly... niezle tempo rozwoju, wczesniej nie bylo tego za bardzo widac ale teraz to :sad: nie da rady juz sie ogolic na 3 i czuc sloneczka no glowie, poprostu boje sie jak to przyjma znajomi :oops: , nauczyciele itp a sprawa jest tymbardziej powazna bo dlugie wlosy do szerokich portek nie zabardzo pasuja:/

jak mozecie doradzcie cos

Pozdrawiam all

FRENIA 
FRENIA

Wysłany: Sro Paź 04, 2006 6:46 pm   

Nie martw się znajomymi. Jak inteligentni to zrozumieją i nawet pomogą. A na debilach Ci chyba nie zależy. Nauczycielom powiedz co to jest. Ja dzięki temu miałam fory w szkole, bo każdemu było mnie żal. Chociaż na coś się to świństwo przydało. Łatwiej leczyć z krótkimi włosami. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Paulin 

Wysłany: Czw Paź 05, 2006 8:20 am   

i chyba tez tak zrobie a zawsze znajdzie garstka ludzi ktorzy maja iloraz iq rowny ilosci paskow na spodniach :mrgreen: a zreszta nie mam jeszcze takiego wysypu jak coponiektorrzy(tak sie to pisze??) :)

Pozdrawiam all z 4um

*witek* 

Wysłany: Sro Paź 11, 2006 12:13 pm   

W sobote byłem u fryzjera.

Moja fryzjerka (strzygę się u niej od ponad 2 lat) p. Mariola pocieszała mnie, że skóra na głowie wygląda lepiej niż poprzednio, ale to była chyba kurtuazja. Zakład fryzjerski - są tam również usługi fryzjersko/kosmetyczne dla kobiet znajduje się w Warszawie. Z panią Mariolą można śmiało rozmawiać między innymi na tematy dotyczące chorób skóry głowy.
Pocieszała mnie, że miała jednego klienta, któremu łuszczyca "zeszła" z głowy po paru latach chorowania. Otwarość na podejmowanie kłopotliwych temató wynika być może z faktu, że jak zauważyłem jedna z fryzjerek ma bielactwo, a może jeszcze z czegoś innego.
W każdym razie polecam tem zakład i jeśli kogoś zainteresuje to chętnie podam adres.

Pozdrawiam

Witek

EWCIA 

Wysłany: Sob Paź 14, 2006 7:09 pm   

Ja nie miałam z tym problemu. U mnie Ł zaczęła sie właśnie na głowie. Po prostu gdy poszłam do fryzjera pirwszy raz po wysypie zapytałam się czy nie przeszkadza jej że mam Ł?
Miałam na tyle szczęścia, że trafiłam na kobietkę, której tesciowa na to choruje więc wiedziała doskonale z czym to się je.

Najleprzą metodą na to jest po prostu się zapytać. Jak ma przeszkadzać to lepiej od razu iść gdzie indziej.

Pozdrawiam wszystkich :lol:

Odpowiedz do tematu