Boszzzz a ja chciałam sobie zmienić fryzurę....a tu wstyd do fryzjera iść miałam nawet pomysł "objechać się na zerówkę" bo to swędzenie doprowadza mnie do szału...ale cóż.... prawda jest taka fryzjerzy pomimo tego że w etapie swojego wykształcenia zdobywają wiedzę nt.chorób dermatologicznych to jest to jednak wiedza za bardzo okrojona...i później "my" na słowa "wizyta u fryzjera" reagujemy jak conajmniej na "wizyta u dentysty" tylko, że nas ogarnia wstyd a ich strach
Prawda jest taka, że im większe doświadczenie w zawodzie (a co za tym idzie wiedza i świadomość) tym większa tolerancja.
Jesli łuszczyca na głowie jest dużym problemem i stajemy przed dylematem wyboru fryzjera obawiając się jego reakcji na nasz problem to na pewno warto pomyśleć o fryzjerze (fryzjerce) z długim stażem w zawodzie i z dużym doświadczeniem.
Moja pani fryzjer nie daje mi nigdy odczuć dyskomfortu z tego powodu, wręcz przeciwnie a niejednokrotnie zdarza mi się usłyszeć dobre rady na ten temat.
ja na szczęscie nie mam Ł na głowie ale kiedyś jak byłam u fryzjera to pani powiedziała mi żebym informowała na każdej wizycie ze mam taki dość duży pieprzyk powyżej prawego ucha na głowie Ja to odebrałam jako troske a nie jakiś wyrzut W każdym bądz razie dobry fryzjer to skarb
Ja miałam swego czasu koleżankę "ze szkolnej ławki", która ma salon fryzjerski, jednak z czasem kontakt nam się urwał i przestałam ja niecnie wykorzystywać do walki z moimi włosami Gdy nie chadzam do fryzjera radze sobie sama ceniując włosy, ponieważ mam kręcone nie widać różnic w długościach kosmyków.
ja moge was wszystkich strzyc swoją machiną(bez roznicy, co do płci...hurtowo lece no i komfort psychiczny gwarantowany )... zainteresowanych zapraszam na priv lub maila
_________________ "Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare"
ragga-rap
od niedawna zmiany na mojej glowie przybraly... niezle tempo rozwoju, wczesniej nie bylo tego za bardzo widac ale teraz to nie da rady juz sie ogolic na 3 i czuc sloneczka no glowie, poprostu boje sie jak to przyjma znajomi , nauczyciele itp a sprawa jest tymbardziej powazna bo dlugie wlosy do szerokich portek nie zabardzo pasuja:/
Nie martw się znajomymi. Jak inteligentni to zrozumieją i nawet pomogą. A na debilach Ci chyba nie zależy. Nauczycielom powiedz co to jest. Ja dzięki temu miałam fory w szkole, bo każdemu było mnie żal. Chociaż na coś się to świństwo przydało. Łatwiej leczyć z krótkimi włosami. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
i chyba tez tak zrobie a zawsze znajdzie garstka ludzi ktorzy maja iloraz iq rowny ilosci paskow na spodniach a zreszta nie mam jeszcze takiego wysypu jak coponiektorrzy(tak sie to pisze??)
Moja fryzjerka (strzygę się u niej od ponad 2 lat) p. Mariola pocieszała mnie, że skóra na głowie wygląda lepiej niż poprzednio, ale to była chyba kurtuazja. Zakład fryzjerski - są tam również usługi fryzjersko/kosmetyczne dla kobiet znajduje się w Warszawie. Z panią Mariolą można śmiało rozmawiać między innymi na tematy dotyczące chorób skóry głowy.
Pocieszała mnie, że miała jednego klienta, któremu łuszczyca "zeszła" z głowy po paru latach chorowania. Otwarość na podejmowanie kłopotliwych temató wynika być może z faktu, że jak zauważyłem jedna z fryzjerek ma bielactwo, a może jeszcze z czegoś innego.
W każdym razie polecam tem zakład i jeśli kogoś zainteresuje to chętnie podam adres.
Ja nie miałam z tym problemu. U mnie Ł zaczęła sie właśnie na głowie. Po prostu gdy poszłam do fryzjera pirwszy raz po wysypie zapytałam się czy nie przeszkadza jej że mam Ł?
Miałam na tyle szczęścia, że trafiłam na kobietkę, której tesciowa na to choruje więc wiedziała doskonale z czym to się je.
Najleprzą metodą na to jest po prostu się zapytać. Jak ma przeszkadzać to lepiej od razu iść gdzie indziej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum