Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Łuszcyca a WZW B
Autor Wiadomość
Jarek428 

Wysłany: Czw Lut 11, 2010 6:40 pm   Łuszcyca a WZW B

Zakładam ten temat ponieważ interesuje mnie czy są osoby chorujące jednocześnie na obie wymienione przeze mnie powyżej choroby czyli łuszczycę oraz wirusowe zapalenie wątroby typu B.Od 11 miesięcy biorę na WZW interferon (Pegasus 180) i łuszczyca bardzo się nasiliła.
Pozostał mi jeszcze miesiąc brania interferonu i zastanawiam się czy po zakończeniu łuszczyca
złagodzi swoje objawy.
Pozdrawiam, Jarek.

daro 

Wysłany: Czw Lut 11, 2010 9:33 pm   

Nie wiadomo do konca czy łuszczyca ma coś z wątrobą, ale przypuszcza się, że niby ma bo nie wytwarza jakiegoś czynnika, który wywoluje luszczycę, być może dlatego twoje objawy się nasiliły. Teraz twoja wątroba jest bardziej przeciążona chorobą, a przy łuszczycy nawet przeziębienie może nasilić objawy i to porządnie.

marek16 
marek

Wysłany: Czw Lut 11, 2010 10:59 pm   

Nie mam wzb b ,ale że lubie wypić alkohol,zjeść pikantne i smażone,dermatolog zobaczyła u mnie powiększenie wątroby i skierowała do hepatologa,oczywiście badania ,alat i asp powyżej normy.Zawsze jak chodziłem do dobrego dermatologa to mówił że wątroba ma bardzo dużo wspólnego z łuszczycą.dożywotnia dieta wątrobowa.
Ja stosując diete (jako tako) zero alkocholu .nie mam wysypów , i sie ładnie goi
Wątroba się zmniejszyła.
Tak że mysle że jak wyleczysz wątrobe to i z czasem łuszczyce

marek86 

Wysłany: Wto Lut 23, 2010 8:59 pm   

Raczej to co napiszę to nie na temat, ale poznałem kolesia w szpitalu z WZW C.

Gościu ma rozwaloną wątrobę, nie może żadnych leków brać, a do tego mam WZW C :(

Teraz leżał w szpitalu na łuszczycę i znów mu się wyniki wątrobowe podniosły, więc myślę, że wątroba ma duży wpływ na łuszczycę.

szater 

Wysłany: Sro Lut 24, 2010 8:11 am   

Taki jest niestety stan faktyczny.W zwiazku z tym powinnismy co jakis czas oczyszczac wątrobe! :twisted:
Nie jestem jakims szalonym wyznawcą diet,jadnak jak sie ma wysoki ALat i ASpat to naprawde należy sie zastanowic co ważniejsze:alkohol,super żarełko czy zdrowie. :twisted:
Jak sie wątrobe załatwi na amen to można sie potem odwołać...przez okno, bo wszystkie inne krzyki nie pomoga :twisted:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Czw Lut 25, 2010 11:40 am   

taa..yhy..juz odstawiam,..i miesko...i kawusie...i slodycze..i wodeczke..wszystko... przechodze na ryz i kasze..oby tylko moja watrobka kochala mnie i nie podnosila sobie wskaznikow :twisted: :twisted: a niech sie wali moja watrobka..ja chce zyc..a nie umartwiac sie z powodu glupiej luszczycy..smacznegoooooo....i na zdrowie :mrgreen: :roll: :lol: :mrgreen:

gosia27 
gosia27

Wysłany: Wto Mar 16, 2010 2:28 pm   Re: Łuszcyca a WZW B

Witam znalazłam chwilkę i stwierdziłam,że poszperam trochę w necie na temat tej obrzydliwej choroby.Choruje na nią od 12 lat,a i mam jej dość.Jedynie kiedy mi prawie całkowicie zeszła to okresy moich trzech ciąż ( pierwszą ciążę straciłam w 8 miesiącu) właśnie poniekąd przez łuszczycą,a w zasadzie( wtedy jeszcze nie wiedziałam) przez WZW t B,jedno z drugim chodzi w parze. I do tego często wśród moich znajomych którzy mają łuszczycę do łuszczycy lubi się przyklejać reumatyzm. TERAZ ZAMIERZAM ZASTOSOWAĆ KOLEJNĄ KURACJĘ(PRZETESTOWAĆ NA SOBIE), Z kombinacji kilku ziółek.Koleżanki mama stosowała i od prawie roku ma spokój, do tego oczywiście dietka nisko tłuszczowa, nie pić alkoholu i papieroski odpadają-:(( a tak lubię palić). Zobaczymy czy pomogę ziółka.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Mar 16, 2010 2:29 pm   

kombinacja jakich ziolek gosiu?

gosia27 
gosia27

Wysłany: Sro Mar 17, 2010 8:58 am   

10gr kory dębu
30g kory wierzby
40g wiązówki błotnej
20g dymicy
20g owocni orzecha włoskiego
30g glistnika
50g pokrzywy
30g przetacznika
30g nagietka
20g krwawnika
Wszystko wymieszać koniecznie w szklanym naczyniu(najlepiej w miseczce, potem przełożyć do słoika) Napar parzyć na 1 szklankę 1 kopiaską łyżeczkę zostawić na 3 minuty do naciągnięcia. Pić w ilościach 1,5l- 2l dziennie, małymi łyczkami. Najlepeij wtedy zrezygnowć z kawy i oczywiście z alkoholu,a papierosy ograniczyć do miniumum.

gosia27 
gosia27

Wysłany: Sro Mar 17, 2010 9:00 am   

Zioła są dostępne u Ojców Bonifratów,którzy swoje sklepy mają prawie w każdym mieście,tylko jeden minus to ich cena.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sro Mar 17, 2010 9:14 am   

nie trzeba do bonifratrow ;) mozna skomponowac samodzielnie jak widze

daro 

Wysłany: Sro Mar 17, 2010 4:42 pm   

A czy ktoś z was widział lub słyszał, aby afroamerykanie mieli łuszczycę, bo tak się nad tym zastanawiam, czy oni na to chorują, chodzi mi o ich kolor skóry, być może u nich jakiś "pigment", że tak to nazwę jest inny i może nie chorują na łuszczycę

szater 

Wysłany: Sro Mar 17, 2010 5:26 pm   

Mój przysposobiony brat jest afrykanczykiem.Urodził sie w Tanzanii.Obecnie mieszka od wielu lat w Polsce(jest lekarzem).W Afryce nie ma potwierdzonych przypadków łuszczycy ich dziesiatkuje inna choroba skóry bielactwo.Dla kazdego kto zachoruje to straszny cios bo afrykanczycy nie toleruja innosci.Najgorsze życie a raczej ciągłą ucieczkę od smierci maja albinosi(tych sie zabija dla rytuału i to nadal w xxiwieku) :twisted:

Paweł 

Wysłany: Sro Mar 17, 2010 11:35 pm   

W Afryce i Azji łuszczyca występuje, jednak znacznie rzadziej niż w innych częściach globu. Swoją drogą ciekawe czy murzyni chorują na łuszczycę.

daro 

Wysłany: Czw Mar 18, 2010 6:26 am   

No własnie Paweł o to pytałem bo byłem ciekaw, napisałem afroamerykanin, bo nie wiem czy kogoś obrażę pisząc murzyn, bo wiem, że niektórych to słowo obraża.

Odpowiedz do tematu