Wysłany: Czw Lut 11, 2010 6:40 pm Łuszcyca a WZW B
Zakładam ten temat ponieważ interesuje mnie czy są osoby chorujące jednocześnie na obie wymienione przeze mnie powyżej choroby czyli łuszczycę oraz wirusowe zapalenie wątroby typu B.Od 11 miesięcy biorę na WZW interferon (Pegasus 180) i łuszczyca bardzo się nasiliła.
Pozostał mi jeszcze miesiąc brania interferonu i zastanawiam się czy po zakończeniu łuszczyca
złagodzi swoje objawy.
Pozdrawiam, Jarek.
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 9:33 pm
Nie wiadomo do konca czy łuszczyca ma coś z wątrobą, ale przypuszcza się, że niby ma bo nie wytwarza jakiegoś czynnika, który wywoluje luszczycę, być może dlatego twoje objawy się nasiliły. Teraz twoja wątroba jest bardziej przeciążona chorobą, a przy łuszczycy nawet przeziębienie może nasilić objawy i to porządnie.
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 10:59 pm
Nie mam wzb b ,ale że lubie wypić alkohol,zjeść pikantne i smażone,dermatolog zobaczyła u mnie powiększenie wątroby i skierowała do hepatologa,oczywiście badania ,alat i asp powyżej normy.Zawsze jak chodziłem do dobrego dermatologa to mówił że wątroba ma bardzo dużo wspólnego z łuszczycą.dożywotnia dieta wątrobowa.
Ja stosując diete (jako tako) zero alkocholu .nie mam wysypów , i sie ładnie goi
Wątroba się zmniejszyła.
Tak że mysle że jak wyleczysz wątrobe to i z czasem łuszczyce
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 8:11 am
Taki jest niestety stan faktyczny.W zwiazku z tym powinnismy co jakis czas oczyszczac wątrobe!
Nie jestem jakims szalonym wyznawcą diet,jadnak jak sie ma wysoki ALat i ASpat to naprawde należy sie zastanowic co ważniejsze:alkohol,super żarełko czy zdrowie.
Jak sie wątrobe załatwi na amen to można sie potem odwołać...przez okno, bo wszystkie inne krzyki nie pomoga
taa..yhy..juz odstawiam,..i miesko...i kawusie...i slodycze..i wodeczke..wszystko... przechodze na ryz i kasze..oby tylko moja watrobka kochala mnie i nie podnosila sobie wskaznikow a niech sie wali moja watrobka..ja chce zyc..a nie umartwiac sie z powodu glupiej luszczycy..smacznegoooooo....i na zdrowie
_________________ luszczyca jest tylko choroba..jak wszystkie inne..i trzeba z nia nauczyc sie zyc
Wysłany: Wto Mar 16, 2010 2:28 pm Re: Łuszcyca a WZW B
Witam znalazłam chwilkę i stwierdziłam,że poszperam trochę w necie na temat tej obrzydliwej choroby.Choruje na nią od 12 lat,a i mam jej dość.Jedynie kiedy mi prawie całkowicie zeszła to okresy moich trzech ciąż ( pierwszą ciążę straciłam w 8 miesiącu) właśnie poniekąd przez łuszczycą,a w zasadzie( wtedy jeszcze nie wiedziałam) przez WZW t B,jedno z drugim chodzi w parze. I do tego często wśród moich znajomych którzy mają łuszczycę do łuszczycy lubi się przyklejać reumatyzm. TERAZ ZAMIERZAM ZASTOSOWAĆ KOLEJNĄ KURACJĘ(PRZETESTOWAĆ NA SOBIE), Z kombinacji kilku ziółek.Koleżanki mama stosowała i od prawie roku ma spokój, do tego oczywiście dietka nisko tłuszczowa, nie pić alkoholu i papieroski odpadają-:(( a tak lubię palić). Zobaczymy czy pomogę ziółka.
10gr kory dębu
30g kory wierzby
40g wiązówki błotnej
20g dymicy
20g owocni orzecha włoskiego
30g glistnika
50g pokrzywy
30g przetacznika
30g nagietka
20g krwawnika
Wszystko wymieszać koniecznie w szklanym naczyniu(najlepiej w miseczce, potem przełożyć do słoika) Napar parzyć na 1 szklankę 1 kopiaską łyżeczkę zostawić na 3 minuty do naciągnięcia. Pić w ilościach 1,5l- 2l dziennie, małymi łyczkami. Najlepeij wtedy zrezygnowć z kawy i oczywiście z alkoholu,a papierosy ograniczyć do miniumum.
Wysłany: Sro Mar 17, 2010 4:42 pm
A czy ktoś z was widział lub słyszał, aby afroamerykanie mieli łuszczycę, bo tak się nad tym zastanawiam, czy oni na to chorują, chodzi mi o ich kolor skóry, być może u nich jakiś "pigment", że tak to nazwę jest inny i może nie chorują na łuszczycę
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Mar 17, 2010 5:26 pm
Mój przysposobiony brat jest afrykanczykiem.Urodził sie w Tanzanii.Obecnie mieszka od wielu lat w Polsce(jest lekarzem).W Afryce nie ma potwierdzonych przypadków łuszczycy ich dziesiatkuje inna choroba skóry bielactwo.Dla kazdego kto zachoruje to straszny cios bo afrykanczycy nie toleruja innosci.Najgorsze życie a raczej ciągłą ucieczkę od smierci maja albinosi(tych sie zabija dla rytuału i to nadal w xxiwieku)
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 6:26 am
No własnie Paweł o to pytałem bo byłem ciekaw, napisałem afroamerykanin, bo nie wiem czy kogoś obrażę pisząc murzyn, bo wiem, że niektórych to słowo obraża.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum