Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
SZUKAM POMOCY
Autor Wiadomość
majka2760 
majka2760

Wysłany: Sob Lut 13, 2010 9:47 pm   SZUKAM POMOCY

Witam wszystkich serdecznie. Po raz pierwszy szukam pomocy na tego rodzaju forum. Choruję już od dwudziestu lat i za każdym razem gdy wydaje mi się, że juz znalazłam skuteczny lek to przy kolejnej remisji choroby przestaje on działac i wtedy sie załamuję. Teraz właśnie jest taki czas kiedy nie wiem od czego zacząć. Poradźcie mi coś proszę. Szukam bardziej czegoś co działa od środka niż maści ponieważ mam dużo plamek i ciężko byłoby mi samej je posmarować.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sob Lut 13, 2010 9:59 pm   

witaj majka :) no to pozostaje ci odnalezienie twojej wlasnej diety...
dla mnie jest ona lekka bez alkoholu ale z kawką ;) niestety nigdy nie wiadomo co u kogos uaktywni luszczyce wiec musisz sprawdzac sama co ci szkodzi a co pomaga - poczytaj forum na pewno znajdziesz sporo rad :) i nie daj sie :)

zbig62 
Zbanowany
Inne spojrzenie

Wysłany: Nie Lut 14, 2010 10:33 am   

Skoro widać, że chcesz myśleć, to polecam Ci moje inne podejście do łuszczycy, inne jej widzenie. Wtedy poznasz alternatywę, z której zawsze możesz skutecznie skorzystać, gdy dolegliwość psychiczna u Ciebie z posiadania takiej skóry będzie większa, niż pociąg do błędnego ludzkiego jadła.
Jeśli nie pamiętasz, jaki najlepszy zestaw cech wybrałaś/eś na ziemską drogę życia przed urodzeniem się na Ziemi, to nie znaczy, że tak nie było, lecz że nie pamiętasz. A nie pamiętać jest mądrzej, niż pamiętać. Łuszczyca - wg mnie - to nie choroba, a prawidłowa właściwość skóry w obliczu nieprawidłowych ludzkich odżywiań się. Choć taka okropnie przykra, jednak ułatwia wyższe rozumienia i odnalezienie się.

Odpowiedz do tematu