Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Biedroneczki są w kropeczki...
Autor Wiadomość
Maron 

Wysłany: Sob Lut 20, 2010 1:53 pm   Biedroneczki są w kropeczki...

Witam.
Przeczytalam pare postów i stwierdziłam, ze napisze coś ponieważ widze dużo osób sie na tym zna i wie co nieco :)
Ja choruje od niepamiętnych czasów ponieważ, w mej młodości dużo chorowałam (przeziębienie, oskrzela itp jak to małe dzieci mają) moja mądra lekarka zawsze przepisywała mi antybiotyki, a że moi rodzice nie znali sie na tym to robili co kazała. Antybiotyki nigdy mi nie pomogły nawet gdy je brałam zaraz znowu chorowałam i tak w kółko po tych paru latach leżenia w łóżku i męczenia sie z anginą czy tam czymś innym zmieniliśmy lekarza i od razu było lepiej, ale przez poprzednią lekarkę właśnie nabawiłam sie łuszczycy ... moja choroba nie jest dziedziczna, ale powstała w skutek głupoty innego lekarza.
Z tego co wiem moja biedronka nie jest jakoś zaciekła czasami wyskakuje czasami nie tak jak wiekszość z nas mam ją na kolanach, łokciach i na głowie ostatnio na brzuch sie znowu przeniosło. Byłam kiedyś u prywatnego lekarza który mi wbijał jakiś przyrząd w dłoń dobre pół godziny i przepisano mi okropne w smaku leki których nie mogłam przełknąć.
Stosowałam maści które mi nie pomogły chociaż była taka jedna maść, ale nie wiem jak sie nazywała, a gdy poprosiłam lekarkę o ponowne przepisanie stwierdziła, ze nie potrzeba...
Może też tak mieliście i macie jakąś rade. Tak ostatnio myślałam, stwierdziłam, ze ta choroba mi nie przeszkadza, ale czytam i czytam i dowiaduje sie, że ta choroba to zabójca.

szater 

Wysłany: Sob Lut 20, 2010 4:36 pm   Re: Biedroneczki są w kropeczki...

Witaj kwiatuszku!Bardzo dobrze że napisałas te pare słow o swojej chorobie.Doskonale trafiłas ,na tym forum są ludzie ,którzy zęby zjedli na pannie ł. :mrgreen: Od razu postanowiłam sprostowac Twoje myslenie i przekonanie na temat Twojej łuszczycy:kwiatku polny łuszczycą nie można sie zarazic,nie zachorujesz z powodu błędów lekarskich,błędnego leczenia,zatrucia i tym podobnym sprawom.Nikt do konca nie zna dokładnie przyczyn łuszczycy.Zawsze jednak musi być ona uwarunkowana genetycznie-miałas ją zapisana w genach,siedziała uspiona i być może własnie kolejne stany zapalne spowodowały że sie ujawniła.Błagam nie powtarzaj nigdy że " łuszczyca u ciebie jest spowodowana przez głupote lekarza"Mogą nas żle leczyc,diagnozowac ale nie powodują że chorujemy na łuszczyce.Pozdrawiam! :mrgreen:

Maron 

Wysłany: Sob Lut 20, 2010 6:53 pm   

No może może ... ale to oznacza, że jestem tą jedyną w rodzine.
Pytałam sie dziadków po obu stronach od mamy i taty i żadne z nich nie pamięta by ktoś to miał lecz kto wie może jakaś inna biedronka sie dobre z tym kryła hehe :)
Poza tym prywatna lekarka mi powiedziała, że to prawdopodobnie jest za sprawą nadmiaru antybiotyków :)

Czuje sie wybrana hehe :cool:

EWaa

Wysłany: Nie Lut 21, 2010 1:20 pm   

Być moze łuszczyca nie ujawniła sie akurat u twoich dziadków , ale nie wiesz czy jej nie było np. u kuzynow twoich dziadkow lub nawet pra pra dziadkow. Mamy ja w genach i licho wie co tak naprawde ja "budzi" do wykwitow. Napewno nie mozna sie luszczycą zarazić!!!!!!!

Maron 

Wysłany: Nie Lut 21, 2010 2:09 pm   

To, że nie można sie zarazić to ja wiem, ale nie chodzi mi, ze moi dziadkowie nie mieli tylko że oni nie pamiętają aby ich tam dziadkowie i rodzice nei mieli. Cóż trzeba lubiec to co sie ma :D

Odpowiedz do tematu