Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Kolejny krem z allegro??
Autor Wiadomość
marcinw

Wysłany: Czw Mar 18, 2010 2:59 pm   Kolejny krem z allegro??

Witajcie, przed chwilą na allegro spotkałem się z takim oto kremem:
http://www.allegro.pl/ite..._luszczyce.html

Czy ktoś z Was słyszał o tym kremie kiedykolwiek?[/code]

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Mar 18, 2010 3:02 pm   

za drogi
olej awokado jest duzo tanszy tu:
http://www.bliskonatury.p...products_id=189

daro 

Wysłany: Czw Mar 18, 2010 4:20 pm   

Na allegro jest bardzo duże specyfików na łuszczycę, wystarczy tylko wpisać łuszczyca i wyskoczą, poza tym ciekawostka w tych wszystkich aukcjach, o czym ja nie wiedziałem przez dziesiątki lat - że można ją wyleczyć, to właśnie odróżnia te konsmetyki od tych które my używamy, dlatego po takich wpisach wiadomo ile są warte i ile wie osoba o tej chorobie promująca dany specyfik - tyle co nic

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Mar 18, 2010 4:30 pm   

akurat jesli chodzi o ten krem to az skopiuje opis:

Krem Psiorasis pomagający przy leczeniu łuszczycy oraz egzemy.

Skład;
Olej Avocado
Witamina b12
emulgator roślinny
woda

Sprawdzona skuteczność w Niemczech od 30 lat!
100gr-125ml. Wyprodukowany w Niemczech.
Cena apteczna kremu 100ml w Niemczech 30euro.
Użycie; nanieść cienką warstwe kremu na zmienne chorobowo miejsca.
Opakowanie kremu starcza na 3miesięczną kuracje.

Cena promocyjna 79zł.

najbardziej dobilo mnie ostatnie ;)
swoja droga moze by sprobowac zrobic w domku taka masc... olej awokado niedrogi - witamine b12 tez mozna kupic niedrogo...

daro 

Wysłany: Czw Mar 18, 2010 4:32 pm   

No i wodę w kranie też mamy ale ten emulgator roślinny - może z aloesa ;)

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Mar 18, 2010 4:35 pm   

nie ma spraw -aloesa tez mam w domku moge wykorzystac ;) zreszta zawsze mozna lekarza namowic zeby zapisal biostymine w ampulkach ;)

marcinw

Wysłany: Czw Mar 18, 2010 5:22 pm   

Z dzisiejszych poszukiwań na allegro zaciekawił mnie jeszcze jeden krem, mianowicie:

http://www.allegro.pl/ite..._importera.html

daro 

Wysłany: Czw Mar 18, 2010 6:29 pm   

Ja ci powiem tak, idź do apteki tam jest wiele specyfików na łuszczycę, kremów maści itp, są takie które w swoim składzie mają miód itp i zapłacisz tą samą cenę, albo mniej Są kosmetyki typu emolium, iolatum - one też są na łuszczycę i nie tylko, ale są one przebadane dermatologicznie, poza tym nie na każdego z nas to samo działa jednym pasuje zwykła oliwka dla dzieci innym nie i znalezienie tego czegoś nawet do smarowania nie jest takie łatwe. Najlepsze są kosmetyki dla dzieci jest ich pełno w aptekach i są bezpieczne, poza tym żaden krem nie zaleczy ci łuszczycy, to tylko dodatek, nawilżacz, pomoc w jej zwalczaniu przy stosowaniu czegoś innego, najpierw potrzebna jest jakaś maść, sposób domowy czy coś w tym stylu a później krem, żeby się pozbyć zmian, same kremy nic nie dają, no chyba, że masz bardzo malutki zmiany i za dużo pieniędzy na kupno wszytskiego z allegro czego nie można dostać na rynku.
Powiem ci tak ja się kiedyś naciełęm na allegro na płyn chiński na łuszczycę i powiem ci strata pieniędzzy, szkoda wąchania smrodów tego płynu i duszenia ssię w nim a poza tym szkoda pieniedzy na coś co nie działa a miało być tak skuteczne. Po tylu latach zrozumiałem, że nie ma na to leku tyle, ale zawsze początkujący w tej chorobie szukają czegoś, czego nie można gdzie indziej dostać, bo myślą, że to podziała.
Ja osobiście wolałbym za te pieniądze iść do apteki niech tam mi jakiś krem doradzą

marcinw

Wysłany: Czw Mar 18, 2010 7:52 pm   

Ok, tak chyba zrobie lecz rzucil mi sie jeszcze jeden produkt ktory rzekomo bardzo pomaga nazywa sie to Revitol Dermasis
http://www.vitalab.pl/285,revitol-dermasis.html

Mało informacji polskich użytkowników tego kremu udało mi sie w sieci wyszukać, za to znalazłem pare zagranicznych i były całkiem pochlebne.

Może ktoś z naszego forum próbował tego kremu.

Ps co myślicie o tym rankingu?
http://www.leczenieluszczycy.com.pl/

Bo mam takie dziwne przeczucie że powstał on tylko po to by promowac własnie ten Revitol

iwona-k-60 
iwona

Wysłany: Czw Mar 18, 2010 9:51 pm   

z nazwą Revitol mam jakieś takie skojarzenia....cena zwala z nóg ,jak mam wysiew to tylko napad na bank by mnie uratował.Ja nie zaryzykuję. Opakowanie cygnoliny kosztuje 5 zł. więc sam porównaj

Paweł 

Wysłany: Czw Mar 18, 2010 11:10 pm   

Komentarz ode mnie :D

Pierwszy produkt:
Nazwa kremu w aukcji inna niż na zdjęciu. Po za tym na 3 miesiące starcza 100 gram... chyba jak ma się kilka plamek.

Produkt drugi:
To 18+ to mi się kojarzy tylko z "dozwolone od lat 18" ;)

Produkt trzeci:
Cena powala, ale mogę przyznać, że jest to skuteczne w łuszczycy. Nie używałem, ale wiem, gdyż głównym składnikiem jest kwas salicylowy używany do pozbycia się łuski. A nie lepiej kupić maść salicylową robioną za kilka-kilkanaście zł? (nie wiem dokładnie ile kosztuje)

Revitol_pl

Wysłany: Sob Maj 08, 2010 2:40 pm   

Tylko pytanie czy taka masc za kilkanaście zł okaze się skuteczna-to już inna kwestia. A jeżeli chodzi o ranking to jest wiarygodne i nie zrobiony na potrzeby promowania konkretnego produktu,można mu zaufac.

Odpowiedz do tematu