Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Ciąża i łuszczyca
Autor Wiadomość
Scorpix 
Ziomeczek

Wysłany: Nie Paź 01, 2006 2:50 pm   

FRENIA napisał/a:
To był najgorszy przykład jaki mogłeś przytoczyć. Każdy facet chciałby być w ciąży, ale co z porodem. Jesteście na to za słabi.

skąd wiesz? niestety żaden facet nie był w ciąży... i nie wiadomo czy każdy chciałby... :/

FRENIA 
FRENIA

Wysłany: Nie Paź 01, 2006 7:35 pm   

Dwa kartony to ja miałam w jednej piersi jak karmiłam(prawie). Trochę mnie poniosło, nie lubię takich porównań. Bo ciąża to naprawdę cud i zarazem wielka odpowiedzialność.

asienka 

Wysłany: Pon Paź 02, 2006 8:00 am   

polecam tłuste kąpiele :) czyli z oliwakami ojejkami :) jak równiez kremy z vitamina A one sie tak nie wchłaniają jak d3. Oliwka salicylowa sie wogóle nie wchłania jak również Cercosol

ines 

Wysłany: Nie Paź 08, 2006 10:16 pm   

FRENIA napisał/a:
To był najgorszy przykład jaki mogłeś przytoczyć. Każdy facet chciałby być w ciąży, ale co z porodem. Jesteście na to za słabi.

Hehe to jest fakt dlatego kobiety rodzą hihi

nutka 

Wysłany: Pon Paź 09, 2006 1:55 pm   

Czasami biorę kąpiel z dodatkiem płynnej parafiny i wtedy to dopiero jestem tłusta... ;)
FRENIA a czy ty byłaś pod kontolą jakiegoś dermatologa w czasie ciąży? I czego używałaś w przed zajściem w ciąże lub w jej trakcie na zmiany łuszczycowe? Ja musiałąm wszystko odstawić i na razie poszukuję dermatologa, który może by mi coś polecił przynajmniej na czas przed planowanym zajściem... a potem mam nadzieję, że tak jak u większości w czasie ciąży zmiany będą minimalne :)

FRENIA 
FRENIA

Wysłany: Pon Paź 09, 2006 2:21 pm   

Nutka ja nie miałam dużo zmian wtedy jechałam Lorindenem A. Do dermatologa nie chodziłam bo mnie wkurzało jak mi się pytali co mi zapisać. A przed zajściem w ciążę nie myślałam o łuszczycy tylko o tym żeby się wszystko udało. I się udało. Nie martwcie się dziewczyny będzie dobrze. Dzieci to fajna sprawa, chociaż z moimi jestem od wczoraj na wojennej ścieżce.

nutka 

Wysłany: Pon Paź 09, 2006 2:49 pm   

Nie zamierzam rezygnować z zajścia przez łuszczycę ale znowu nie chcę pozwolić na to aby łuszczyca się rozwineła... Przypuszczam, że mam więcej zmian niż ty i nie jest mi łatwo sobie z nimi poradzić ;/ a na dzień dzsiejszy używam tylko balsamu lub oliwki, czasami kąpilel z parafiną. Zmiany są takie same, tylko skóra mniej się łuszczy :)

FRENIA 
FRENIA

Wysłany: Pon Paź 09, 2006 3:13 pm   

Jeśli się nie pogarsza to ok. Psychika jest bardzo ważna, więc nastawiaj się optymistycznie. Ja po prostu przez te wszystkie lata jeszcze nie znalazłam lekarza, który by mi nie zapisywał sterydów. Na dzień dzisiejszy jestem na kremie E45. Mam mało odkąd nie pracuję i nie mam migdałów. A ciąża pomaga, bo wtedy jesteśmy wyciszone i spokojne. Zmieniamy tryb życia i pożywienie na bardziej zdrowe.

nutka 

Wysłany: Pon Paź 09, 2006 4:25 pm   

Oj jak ja bym chciała czasami się wyciszyć.. No właśnie nad spokojem pracuję ;)

Monika*

Wysłany: Pią Lis 10, 2006 11:38 pm   

ja w ciąży piłam dużo soku z marchewki, dobrze wpływa na skórę no i jest to bomba witaminowa- prow.A, B1, B2, B5, B6, B7 a przy tym pycha

Ania:) 

Wysłany: Nie Lis 12, 2006 12:03 pm   

Ja też słyszałam wiele na temat tego, że w czasie ciąży ł znika.Ale bardzo boję się też tych drugich opini, wręcz przeciwnych, że wysypuje i to strasznie;/No ale patrząc na kobiety w mojej rodzinie to wszystkim po ciąży ł się uspokoiła.Mam nadzieję, że i u mnie tak będzie:)
A Tobie Nutka, życzę właśie tego spokoju i owocnych starań:)Jak będziesz szczęśliwa to i ł się będzie bała u Ciebie pokzać - zobaczysz:)
Pozdrawiam

nutka 

Wysłany: Sob Lis 18, 2006 12:46 pm   

No więc starania dały efekt... jestem w 8 tygodniu ciąży :)
A co do łuszczycy to na razie nie znika ale za to stoi w miejscu, da się z tym żyć. Postanowiłam nie myśleć co może być, co będzie...
Pozdrawiam
nutka

daro 

Wysłany: Sob Lis 18, 2006 1:00 pm   

Gratuluję NUTKA!!!
Moja żona jest obecnie w 17 tyg. ciąży (to będzie nasze 1 dziecko), ciągle leży plackiem, chodzi tylko na zastrzyki i wizyty. W 14 tyg. ciąży dostała krwotoku, wylądowała w szpitalu, ale na szczęście z dzieckiem wszystko ok. Ale nie wszystkim się to zdarza, moja żona od początku ma ciąże na podtrzymaniu-cały czas plamiła.
Uważaj na siebie i dbaj o małą fasolkę, bo warto walczyć o taki mały skarb :smile:

EWaa

Wysłany: Sob Lis 18, 2006 1:13 pm   

Gratuluje Wam powiekszenia rodzinki:):) ja sama od poczadkow moich ciąż bylam na podtrzymaniu i wiem jak wazny jest spokuj i odpoczynek, a pózniej to juz tylko sama radosc:):)

FRENIA 
FRENIA

Wysłany: Sob Lis 18, 2006 6:50 pm   

GRATULUJĘ NUTKA ŻYCZĘ SZCZĘŚCIA I CIERPLIWOŚCI

Odpowiedz do tematu