Wysłany: Sob Sie 05, 2006 9:24 am Katarzyna Baranowska
Wczoraj dowiedzialam sie ze jedna z naszych najlepszych plywaczek,Katarzyna Baranowska,choruje na łuszczycowe zapalenie stawow,spowodowane... ŁUSZCZYCA!!!!!!!
mimo okropnego bolu ktory towarzyszy jej w tej chorobie,Katrzyna nie poddaje sie i chce zajsc jak najdalej.
-Dla medali warto sie poswiecic!-twierdzi z usmiechem.
zatem dla wszystkich niewolnikow Ł-NIE PODDAWAJCIE SIE DZIEKI WLASNEMU SAMOZAPARCIU MOZECIE ZAJSC DALEKO WYSTARCZY SILNA WOLA!.....(i maści ) no to by bylo na tyle bede leciec
Wysłany: Sob Sie 05, 2006 8:36 pm
Tych znanych osób jest dużo więcej niż nam sie zdaje, ja osobiście chodziłam na lampy Puva z trenerem polskiej kadry piłkarskiej, zresztą dosyć znanym, też chorym na łuszczycę.
Czytałam niedawno książkę - wywiad z prof. Z. Religą. Stwierdza on, że nie chodził do fryzjerow, bo kiedy był obciąc pierwszy raz włosy, to potraktowano go jak trędowatego. A dlaczego? Bo chorował na .... .łuszczycę. Jest to więc kolejna znana osoba, która się z tym zmagała:)
Co do znanych osób :
Nie wiem czy kojarzycie amerykański program America's Next Top Model.
Program polega na tym, że jest kilka uczestniczek i z nich wybierają jedną, która podpisuje kontrakt z agencją modelek. Ogólnie podczas programu dziewczyny mają sesje zdjęciowe etc. a co za tym idzie zwykle są skąpo ubrane.
Otóż już jakiś czas temu wyczytałam, że dziewczyna, która zwyciężyła, którąś tam edycję tego programu... choruje na łuszczyce. Na YouTube opowiada o tym. Mówi, że ma ją bodajże od 5 roku życia, że choroba zajmowała 70% jej ciała, zero basenów, plaż itd.
Iiii... wyleczyła się. A przynajmniej zaleczyła na długi czas. Bo kiedy teraz patrze na jej zdjęcia w internecie to napawa mnie to wielką nadzieją na dłuuuuugą remisję tak jak w jej przypadku. Nazywa się ona Caridee English.
No dobrze, ale wiecie też, ze Baranowska się wycofuje z plywania, z powodu bólów kręgosłupa, prawdopodobnie spowodowanych łuszczycowym zapalniem stawów?
gosc [Usunięty]
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 11:07 am
Wycofuje się ale nie załamuje rąk tylko szuka a właściwie już znalazła,nowego miejsca dla siebie w życiu.Dzielna dziewczyna
O tym akurat nie wiedziałem.. Ale jak widac nawet znane osoby potrafią przyzanc się do tej choroby i nauczyli się z nia życ. Wiec "zwykli" ludzie też mogą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum