Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Maj 07, 2010 7:58 am
Zocha napisał/a:
Czytam , czytam
czyżbym czuła jakiś sarkazam:(
Nic nowego już nie wymyślę.. niestety:)
Zosieńko kochana są działy powazne i takie mniej.Ponieważ życie większosci nam daje popalic to staramy sie humorem poprawic jego jakosc.Cieszymy sie jak jestesmy razem,żartujemy i smiejemy sie często sami z siebie chociaz czasami bywają takie dni (jak te teraz) że jest to smiech przez łzy-stawówka to sroga władczyniBuziaczki-czekamy na każdy twój wpis!
Wysłany: Sob Maj 08, 2010 8:36 am
Jak raz to czy spuchły nie ma aż tak wielkiego znaczenia.Jeżeli wdaje sie stan zapalny:duży,silny,obejmujący tylko konkretne stawy np.kolana-to wtedy jest obrzęk.Jeżeli bolą własciwie wszystkie stawy to może wskazywac,powtarzam może,na łzs ale też obiawy są identyczne przy reumatoidalnym zapaleniu stawów lub ....grypie.Charakterystycznym obiawem jest sztywnosc spoczynkowa.Konkretnie po odpoczynku nocnym(jednak przy zaawansowanej chorobie podczas nawet kilkuminutowych drzemek,polegiwań w ciągu dnia też sie pojawia)masz problemy z wstaniem z łóżka,ręce są sztywne tak jak i cały układ kostny.Po około godzinie można to rozchodzic(bywa różnie,czasem nie ale to już zaawansowana postac choroby)Aby potwierdzic lub zaprzeczyc trzeba wykonac badanie krwi,przeswietlenia i takie różne tam.Po zdiagnozowaniu sytuacja nie ulegnie zmianie.Bedziesz miała tylko pewnosc tego co tu napisałam.(zaraz Heniutek mnie opi....i za zbyt letkie podejscie do problema )Tygrysko spokojnie,damy rade,będzie dobrze.Może po prostu troszki wypocznij Sciskam cieplutko
odpoczynek na pweno by mi sie przydal a ogolnie to wlasnie rano jest najgorzej - potem jak sie rozchodze to juz pikus - boli ale da sie wytrzymac
tylko ze ja tak mam juz od dosc dawna - czasami lepiej (latem) czasami gorzej...
tlumaczylam sobie to zaawansowanym wiekiem i nawet w to uwierzylam ale ostatnio zaczelam sie zastanawiac - chyba czeka mnie wizyta u lekarza a tak nie lubie tych ludkow w bialych fartuchach wrrrrr...
przy okazji chyba pogadam z lekarka (trafila mi sie nawet kompetnenta i konkretna baba) o sanatorium - w zwiazku z tym mam pytanie - ktos byl ostatnio? jakie koszty?
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Wysłany: Nie Maj 09, 2010 10:34 am
puma napisał/a:
mnie też strasznie bolą stawy, szczególnie kolana, w nocy jak przewracam się na drugi bok to się budzę z bólu. jak chodzę to nie jest jeszcze najgorzej, jak zbyt długo siedzę to jest masakra, nie mogę wyprostować nóg. a jak ukucnę to żeby wstać potrzebny jest dźwig
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum