Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
łuszczyca kropelkowa- psoriasis guttata
Autor Wiadomość
szater 

Wysłany: Czw Kwi 29, 2010 7:42 pm   

Może na poczatek:
Łuszczyca krostkowa

Objawem łuszczycy krostkowej są uwypuklenia występujące na skórze. Krostki wypełnione są ropą, a skóra wokół nich bywa silnie zaczerwieniona oraz uwrażliwona na dotyk. Wystąpienie lub nasilenie objawów może wynikać m.in. ze stosowania leków hormonalnych.

Ta forma łuszczycy występuje najczęściej na dłoniach i nogach, ewentualnie w formie ogólnej w różnych miejscach na skórze całego ciała.
Ogniska często skupiają się na zgieciach kończyn.

Łuszczyca krostkowa uogólniona (von Zumbusha)

Jedna z najpoważniejszych form łuszczycy. Objawom towarzyszy ogólna reakcja organizmu wpostaci wysokiej temperatury oraz pogarszającego się stanu ogólnego. Na skórze mogą pojawiać się różnej wielkości pęcherze i pęcherzyki.

Łuszczyca kropelkowata

Tak odmiana towarzyszy paciorkowemu zapeleniu gardła. Zmiany chorobowe to małe punkciki występujące na stosunkowo dużych powierzchniach skóry.

Podobne nazwy,często mylone sa te postacie.Trudne do leczenia.Niekoniecznie leczy sie je cygnoliną.lekarz podał antybiotyk i osłonowy środek aby uniknac zakażenia.W tego typu łuszczycy czesto dochodzi do takich zakażen,dobre efekty przynosza kąpiele w ziołach.Szałwia jest wprost nieodzowna.Wielokrotnie podawane były przepisy na kapiele,spokojnie poczytaj i popróbuj.Po kapieli dobrze nawilżaj i natłuszczaj,mozesz stosowac tez maśc SOREL PLUS-apteka,bez recepty. :mrgreen:

maciey 

Wysłany: Czw Kwi 29, 2010 9:10 pm   

Znaczy się to jest tak, od 4 miesięcy mam jedną sporawą plamę na nodze ,na plecach i w dużej ilości na głowie(we włosach). Ale niedawno wyskoczyły mi małe czerwone kropki na nogach , na klatce piersiowej i na plecach. A tak z ciekawości to czy łuszczyca mogłaby być wywołana u mnie przez silne emocje (gniew itp...) ?? A pytam właśnie o dobre leki bez recepty ponieważ lekarze w mojej okolicy swoje kosztują :) .

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Kwi 29, 2010 9:20 pm   

kazda choroba a luszczyca szczegolnie jest powiazana z ukladem nerwowym moim zdaniem ;)

Odpowiedz do tematu