Wszyscy bardzo chwalą i zachwycają się japońską technologią. Dziś rano przekonałem się jak wiele w tych zachwytach jest przesady. Pewna sympatyczna pani z bladym świtem tuż obok mojej pracy postanowiła przy pomocy samochodu osobowego marki Honda zlikwidować przeszkodę architektoniczną w postaci schodów. Nie wiem czy zamierzała przekształcić te schody w łagodny podjazd czy też miała jakąś inną koncepcję. W każdym racie cokolwiek planowała to nie do końca jej wyszło i ku mojemu zaskoczeniu zaawansowana japońska technologia nie wytrzymała bezpośredniej konfrontacji z polskim betonem.
I jak tu polegać na cudzych opiniach ???
W niecałą godzinę później dwóm dziennikarzom Radia Łódź, którzy niedaleko przejeżdżali,
nagle nie wiedzieć czemu nie spodobał się murek z klinkieru oddzielający podjazd od wyżej wspomnianych schodów i postanowili rozebrać go przy pomocy służbowego samochodu. Nie wiem czy nie spodobał im się kolor cegieł, czy też nie dość starannie wykonana fuga. W każdym razie zabrali się do dzieła dość energicznie i z impetem.
Tak sobie myślę, że dziennikarze, jako humaniści mogą nie orientować się, że do prac rozbiórkowych lepiej nadaje się np. młot pneumatyczny. Nadal jednak zagadką pozostaje, dlaczego oni nie lubią murków z klinkieru?
Jak to Maściojad pozyskał dziś nadprzyrodzone moce w pracy!!
Stojąc w kącie przy szafce swojego przeszklonego lokum dostrzegłem babkę, która zagląda do mojego pokoiku przez szybę a nie dostrzegłszy nikogo przy biurku z zawiedzioną miną odeszła. Po 15 sekundach wraca, gdy już siedzę za biurkiem. Wchodzi z wyrazem bezgranicznego zdziwienia na twarzy.
- Przed chwilą przechodziłam tędy i pana nie było a po korytarzu też nikt się nie kręcił
Zgodnie ze swym charakterem odpowiadam:
- Bo wie pani….. drzemałem pod biurkiem.
Kobieta spogląda na mnie, potem na moje maleńkie biurko a zdziwienie na jej twarzy narasta
- Jak taki duży mężczyzna wmieścił się pod tak maleńkim biurkiem!!! ???? ( pod moje biurko wszedłby nie bez pomocy najwyżej średniej wielkości jamnik )
- Wciągnąłem brzuch – odpowiadam.
Po załatwieniu sprawy wyszła. Ciekawe ile jeszcze pytań tłukło się jej w głowie ??
Tak oto nabyłem nadprzyrodzone zdolności.
Jak pewnie wiecie pobyt na oddziale dermatologicznym dłuży się niemiłosiernie a gra w tłuste posklejane karty, czytanie książek czy rozwiązywanie krzyżówek niewiele mogą to zmienić. Także codzienne standardowe egzorcyzmy w gabinecie zabiegowym polegające na usilnych próbach przepędzenia poczwary za pomocą maści nie uatrakcyjniają pobytu.
Postanowiłem to zmienić.
Przedwczoraj podczas kolejnej wizyty w zabiegowym usłyszałem gorącą dyskusję pielęgniarek na temat ogromnie popularnych ostatnio programów typu: „Jak Oni śpiewają”, „Jak Oni tańczą” itd. Sam niewiele oglądam telewizję, lecz ta gorąca polemika nasunęła mi pomysł na uatrakcyjnienie pobytu w szpitalu. Proponuję niniejszym nową formułę
i rozpoczęcie turnieju ”Jak Oni się drapią”. Poszczególne pokoje między sobą wyłonią kandydatów w wewnętrznych eliminacjach a później oddział męski zmierzy się w półfinale z oddziałem żeńskim. Finał to wielkie drapanie wzajemne. W jury zasiadać będą : Przewodniczący – ordynator oddziału oraz członkowie wyłonieni z personelu szpitalnego
i pacjentów. Oczywiście przewidziałem nagrody:
Pierwsza nagroda – Dodatkowa PUVA
Druga nagroda – Cygnolina 10-tka
Trzecia nagroda – Tubka LorindenuT
Jeśli pomysł się przyjmie i projekt nabierze rozmachu to… może telewizja ….sława…kasa…
Idę poćwiczyć „drapanie artystyczne”
Myślę, że należy tą propozycję zdecydowanie odrzucić z uwagi na możliwość zaistnienia manipulacji. Wszelkie kocice zbrojne w szpony dalece łatwiej "dziergałyby" wzorki co całą rywalizację nierówną by niewątpliwie czyniło.
az spojrzalam na swoje pazurki (wlasnie pieknie pomalowane) i stwierdzilam ze faktycznie kotowate moga miec niezasluzenie wieksze mozliwosci drapaniowe
ok rozumiem ze drapanie w konkretny wzorek nie wchodzi w gre... buuu szkoda w sumie... moge wydrapac taki piekny koci pyszczek np.
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum