Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Powódź ;/
Autor Wiadomość
GwiazdaDisco 
Nierealna...

Wysłany: Wto Maj 25, 2010 12:27 pm   

Wprowadźmy STAN WOJENNY xD

Hmmm nie słuchajcie mnie :mrgreen: xD

iwona-k-60 
iwona

Wysłany: Wto Maj 25, 2010 9:57 pm   

ja mam niecierpliwą naturę.A w Polsce jak zwykle dużo gadania a mało konkretów.Przysłowie o polaku i szkodzie powinno brzmieć :polak mądry przed szkodą a po to udaje,że tego się spodziewał.A na dodatek spodziewał się ale nie myślał,że będzie aż tak zle.Powodzie zdarzają się nie tylko u nas.Tylko u nas jakoś nie ma konkretnego działania w kierunku zminimalizowania jej zasięgu.Po powodzi ad.1997 wybudowano we Wrocławiu chyba osiedle na terenach zalewowych.Pozostawiam to bez komentarza.

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sro Maj 26, 2010 9:09 am   

W takich i podobnych wypadkach przestałam już się denerwować.Przecież nie mam na to żadnego wpływu i nic ode mnie nie jest zależne.Mogę tylko jakoś pomóc Tym co ucierpieli i tylko tyle :roll:

Ania:) 

Wysłany: Sro Maj 26, 2010 9:34 am   

Kolejny raz natura pokazuje, że jest silniejsza od nas. Człowiek by chciał dużo, ale nie zawsze może. Może czasami trochę pokory by się przydało zamiast kolejnych oskarżeń?
My możemy tylko współczuć tym, których dotknęła ta tragedia i pomóc w każdy możliwy sposób

opat 

Wysłany: Czw Maj 27, 2010 11:01 am   

Dalej meliorujmy i betonujmy brzegi :twisted: . Albo postawimy na rekultywację albo będziemy świadkami kolejnych powodzi, płaczu, bólu i milionowych odszkodowań, które tym co świadomie decydują się na osadnictwo na terenie zalewowym nie powinno się należeć. Nie jestem zwolennikiem radykalizmu antydemokratycznego Korwina-Mikke, ale jedną rzecz, którą niedawno zaproponował, wcieliłbym w życie od razu. Chcesz się budować na terenie zalewowym, to podpisuj papier, że w razie powodzi nie będziesz zabiegał o odszkodowanie. Rzeka to cholerna siła, jak ktoś ma co do tego wątpliwości, proponuję przestudiowanie na google earth bieg naszych polskich rzek, ich koryt, starorzeczy, teras zalewowych. Niestety z tą rekultywacją będzie jak z autostradą, jak emocje opadną, zacznie się standardowe wzmacnianie wałów. Jak dla mnie jest to metoda na równi z zatykaniem dziury w zębie gumą do żucia.
Pozdr.

szater 

Wysłany: Czw Maj 27, 2010 11:53 am   

Zgadzam sie z przedmówca w 100% :!: :!: :!:

Tylko kto ma tyle odwagi cywilnej,zaparcia i siły przebicia aby głosic takie teorie :twisted: zdrowy rozsadek podpowiada zupełnie inne wyjscie.....

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Maj 27, 2010 12:33 pm   

szater zdrowy rozsadek podpowiada wlasnie takie wyjscie - nie wygra sie z przyroda wiec nalezy jej ustąpić

szater 

Wysłany: Czw Maj 27, 2010 12:49 pm   

tygryska napisał/a:
szater zdrowy rozsadek podpowiada wlasnie takie wyjscie - nie wygra sie z przyroda wiec nalezy jej ustąpić

Chodziło mi o to że zdrowy rozsadek podpowiada uciekac a nie głosic takie teorie,ktore nie są ani łatwe ani przyjemne :twisted: :twisted: :twisted:

Zgadzam sie z przedmówca w 100%

Tylko kto ma tyle odwagi cywilnej,zaparcia i siły przebicia aby głosic takie teorie zdrowy rozsadek podpowiada zupełnie inne wyjscie.....

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Maj 27, 2010 12:53 pm   

znaczy sie mam inny zdrowy rozsadek ;)

szater 

Wysłany: Czw Maj 27, 2010 5:37 pm   

tygryska napisał/a:
znaczy sie mam inny zdrowy rozsadek ;)

Bo pewnie nigdy nie stałas samotnie naprzeciw tłumu,który ma swoje racje i twoje -ekologiczne-ma w głebokim powazaniu-a jedynego czego chce to ciebie zniszczyć......ja już takie spotkania 3-go stopnia miałam......

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pią Maj 28, 2010 8:30 am   

fakt szater na szczescie takie przyjemnosci byly mi darowane i mam nadzieje ze nie sprawdze tego na wlasnym futrze :)

Ania:) 

Wysłany: Pią Maj 28, 2010 11:35 am   

Moim zdaniem na nic się zdadzą teraz rozmowy co trzeba było a czego nie. Stało się i tylko konkretne działania mogą tu pomóc.
Po wszystkim można wyciągać odpowiednie wnioski...

Odpowiedz do tematu