Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Cze 21, 2010 3:02 pm Troche magii
Kochani postanowiłam podzielic sie z Wami praktycznymi poradami na zblizajacy sie czas przesilenia letniego.Lato toczas przesilenia,miłosci i radosci.Ale takze płodnosci i ...cudów.W tym magicznym okresie wszystko co robimy ma wielką moc.Dlatego 22.06. rozpalcie ognisko i mozecie wykonac zabieg oczyszczania,skacząc przez ogień-3razy.Wszystko co złe zostanie spalone i oczyszczone w ogniu.W tym okresie tez szamanki cyganskie zbierają zioła takie jak:krwawnik,bylice,piołun i dziurawiec.W tym to okresie te zioła maja najsilniejszą moc leczniczą.Tych ziół można używac do picia jako naparów ale tez mozna zawiesic w domu(beda dobrze wysuszone akurat na Matki Boskiej Zielnej-15sierpnia i wtedy razem z kwiatami i innymi ziołami można poswiecic i powiesic)Nieszczęscia omina dom a zioła będa nas chronic przez cały rok az do nastepnego przesilenia.Po roku trzeba je spalic-NIE WYRZUCAC!
W dniu przesilenia letniego nie zapominajmy o kapieli w płynacej wodzie,która ma własciwosci oczyszczajace oraz zdrowotne.Wystarczy ,gdy znajdujemy sie na morzem czy rzeka-stanac naprzeciwko wody,zanurzajac sie w niej wypowiedziec następujące słowa:"Woda oczyszcza moje ciało,emocje i istote całą".Nie zapominajmy o podziekowaniu wodzie za zabieg,musimy dac wodzie jakis prezentnp.pieniażek,talizman,ozdobny kamień.(im większą wartosc miał dla nas ten podarunek,tym lepsze podziekowanie
gosc [Usunięty]
Wysłany: Pon Cze 21, 2010 8:01 pm
Z tym ogniem to ja mogę popróbować,często ognisko palę.Ale na wodę mnie nie namówisz...życie mi miłe,normalnie ziąb jest
Wysłany: Pon Cze 21, 2010 8:27 pm
Tak sie własnie składa ze biała magia,magia dobra lubi biały kolor.nalezy palic białe swiece w pomieszczeniu gdzie np.pracujemy,(komp!)TV.Żywy ogień jonizuje powietrze-lepiej sie przy nim rozmawia,modli,medytuje czy relaksuje.Świece zapachowe są...wynalazkiem na nasze czasy..ktos je wymyslił,pewnie miał w tym swój cel jednak do zadań białej magii potrzebne sa białe,naturalny wosk a juz super do relaksacji i zdrowotnosci -swiece z wosku pszczelego-w zimie niezastapione.Najwieksza zmorą naszych czasów poza pospiechem jest elektryka.Posiłki przygotowywane na żywym ogniu(chociażby gaz) sa zdrowsze i przyjazne dla organizmu niż elektryczne piece,płyty ,mikrofalówki.Wiele mozna by prawic o ogniu o jego sile ale.......
Wysłany: Wto Cze 22, 2010 8:19 am
Biała magia tym sie rózni od czarnej ze nie robi krzywdy,jest dobra pełna miłosci i ....czyni tylko dobro.Mozna w to wierzyc ,mozna wątpic ale to nie przesadzi o tym ze ona istnieje.Powietrza nikt nie widzi a każdy wie ze ono jest i....kazdy z niego korzysta.Do wody nie trzeba wchodzic całym ciałem,wystarczy zanurzyc stopy a dłonmi zmoczonymi przesywac po włosach,ramionach ,torsie itd.Pamietac tylko nalezy o kazdorazowym zanurzeniu dłoni w wodzie-ten rytuał można powtarzac przez okres lata-gdziekolwiek sie jest.
Swiece mozna palic przez cały rok.Pewne rzeczy sa dziwne ,niezrozumiałe ale sa znam takich co najpierw w towarzystwie wysmiewaja ....a w zaciszu swojego domku....działaja...Magia nie potrzebuje rozgłosu,szumu ...ona działa w ciszy i skupieniu...czy tego sobie życzycie czy nie
Szater, ja mam bujną wyobraźnię (Ania z Zielonego Wzgórza to moja ulubiona książka ) i hmm, już sobie Ciebie wyobraziłam jako prawdziwą Czarownicę :coolEch, jeżeli tylko możesz rzucić jakiś urok na moją ł, to będę dozgonnie wdzięczna!!
Wysłany: Wto Cze 22, 2010 9:01 pm
Rzucic urok to czarna magia-pełna zła,przemocy i krzywdy.Znam nie korzystam,potrafie sie zabezpieczyc przed atakami sama nie stosuje.Aniu z pochodzenia jestem Romka lub jak to okreslaja polacy cyganką.Dzis juz nie ale jutro podam wam jakis prosty sposób na...na cos podam....
Wysłany: Sro Cze 23, 2010 7:17 am
Najsilniejszą moc maja w magii rzeczy małe,bo tam nie chodzi o wielkosc i fajnosc.....
gosc [Usunięty]
Wysłany: Sro Cze 23, 2010 5:42 pm
To jak ta magia nie jest taka wielka i fajna,to czemu tak pociąga
A Ty tu nie czaruj tylko zapodawaj,co obiecałaś,zawsze to człowiek czegoś nowego się dowie i dzionek stracony nie będzie
... lub jak to okreslaja polacy cyganką.
Szater, a co to za brak wiary w choćby śladowe ilości mojej inteligencji???
Co do mojej wiary, to jestem katoliczką, więc sprawa jest jasna (bynajmniej dla mnie).
Ale nie zmienia to faktu, że wszelkie nowe rzeczy są mile widziane, w kwestiach poznawczych,zdobywania nowej wiedzy!
Tak, więc też niecierpliwie czekam na to "coś" co nam zdradzisz!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum