Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Troche magii
Autor Wiadomość
szater 

Wysłany: Pon Cze 21, 2010 3:02 pm   Troche magii

Kochani postanowiłam podzielic sie z Wami praktycznymi poradami na zblizajacy sie czas przesilenia letniego.Lato toczas przesilenia,miłosci i radosci.Ale takze płodnosci i ...cudów.W tym magicznym okresie wszystko co robimy ma wielką moc.Dlatego 22.06. rozpalcie ognisko i mozecie wykonac zabieg oczyszczania,skacząc przez ogień-3razy.Wszystko co złe zostanie spalone i oczyszczone w ogniu.W tym okresie tez szamanki cyganskie zbierają zioła takie jak:krwawnik,bylice,piołun i dziurawiec.W tym to okresie te zioła maja najsilniejszą moc leczniczą.Tych ziół można używac do picia jako naparów ale tez mozna zawiesic w domu(beda dobrze wysuszone akurat na Matki Boskiej Zielnej-15sierpnia i wtedy razem z kwiatami i innymi ziołami można poswiecic i powiesic)Nieszczęscia omina dom a zioła będa nas chronic przez cały rok az do nastepnego przesilenia.Po roku trzeba je spalic-NIE WYRZUCAC!
W dniu przesilenia letniego nie zapominajmy o kapieli w płynacej wodzie,która ma własciwosci oczyszczajace oraz zdrowotne.Wystarczy ,gdy znajdujemy sie na morzem czy rzeka-stanac naprzeciwko wody,zanurzajac sie w niej wypowiedziec następujące słowa:"Woda oczyszcza moje ciało,emocje i istote całą".Nie zapominajmy o podziekowaniu wodzie za zabieg,musimy dac wodzie jakis prezentnp.pieniażek,talizman,ozdobny kamień.(im większą wartosc miał dla nas ten podarunek,tym lepsze podziekowanie :mrgreen:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pon Cze 21, 2010 8:01 pm   

Z tym ogniem to ja mogę popróbować,często ognisko palę.Ale na wodę mnie nie namówisz...życie mi miłe,normalnie ziąb jest :twisted: :mrgreen:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pon Cze 21, 2010 8:14 pm   

ja ognia nie rozpale w bloku - moge swiece zapalic - mam taka fajna o zapachu kawy ;)

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pon Cze 21, 2010 8:17 pm   

Ale o ile pamiętam to te świece koniecznie muszą być białe....i znowu trza czekać na głos znawcy :grin:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pon Cze 21, 2010 8:22 pm   

bialej nie mam - ona jest ... kremowa taka ladna ;)

szater 

Wysłany: Pon Cze 21, 2010 8:27 pm   

Tak sie własnie składa ze biała magia,magia dobra lubi biały kolor.nalezy palic białe swiece w pomieszczeniu gdzie np.pracujemy,(komp!)TV.Żywy ogień jonizuje powietrze-lepiej sie przy nim rozmawia,modli,medytuje czy relaksuje.Świece zapachowe są...wynalazkiem na nasze czasy..ktos je wymyslił,pewnie miał w tym swój cel jednak do zadań białej magii potrzebne sa białe,naturalny wosk a juz super do relaksacji i zdrowotnosci -swiece z wosku pszczelego-w zimie niezastapione.Najwieksza zmorą naszych czasów poza pospiechem jest elektryka.Posiłki przygotowywane na żywym ogniu(chociażby gaz) sa zdrowsze i przyjazne dla organizmu niż elektryczne piece,płyty ,mikrofalówki.Wiele mozna by prawic o ogniu o jego sile ale....... :twisted:

Ania:) 

Wysłany: Pon Cze 21, 2010 9:48 pm   

Szater a co zrobić jak koło mnie tylko Rawa płynie? :cool:
Obawiam się, że ta magia może nie znieść tego zapachu :razz:

A to tak na poważnie?:)

szater 

Wysłany: Wto Cze 22, 2010 8:19 am   

Biała magia tym sie rózni od czarnej ze nie robi krzywdy,jest dobra pełna miłosci i ....czyni tylko dobro.Mozna w to wierzyc ,mozna wątpic ale to nie przesadzi o tym ze ona istnieje.Powietrza nikt nie widzi a każdy wie ze ono jest i....kazdy z niego korzysta.Do wody nie trzeba wchodzic całym ciałem,wystarczy zanurzyc stopy a dłonmi zmoczonymi przesywac po włosach,ramionach ,torsie itd.Pamietac tylko nalezy o kazdorazowym zanurzeniu dłoni w wodzie-ten rytuał można powtarzac przez okres lata-gdziekolwiek sie jest. :mrgreen:
Swiece mozna palic przez cały rok.Pewne rzeczy sa dziwne ,niezrozumiałe ale sa znam takich co najpierw w towarzystwie wysmiewaja ....a w zaciszu swojego domku....działaja...Magia nie potrzebuje rozgłosu,szumu ...ona działa w ciszy i skupieniu...czy tego sobie życzycie czy nie :razz:

Wysłany: Wto Cze 22, 2010 7:03 pm   

Szater, ja mam bujną wyobraźnię (Ania z Zielonego Wzgórza to moja ulubiona książka :wink: ) i hmm, już sobie Ciebie wyobraziłam jako prawdziwą Czarownicę :cool: :coolEch, jeżeli tylko możesz rzucić jakiś urok na moją ł, to będę dozgonnie wdzięczna!! :wink:

szater 

Wysłany: Wto Cze 22, 2010 9:01 pm   

Rzucic urok to czarna magia-pełna zła,przemocy i krzywdy.Znam nie korzystam,potrafie sie zabezpieczyc przed atakami sama nie stosuje.Aniu z pochodzenia jestem Romka lub jak to okreslaja polacy cyganką.Dzis juz nie ale jutro podam wam jakis prosty sposób na...na cos podam.... :razz:

szater 

Wysłany: Sro Cze 23, 2010 7:17 am   

Najsilniejszą moc maja w magii rzeczy małe,bo tam nie chodzi o wielkosc i fajnosc..... :twisted: :twisted:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sro Cze 23, 2010 5:42 pm   

To jak ta magia nie jest taka wielka i fajna,to czemu tak pociąga :roll:
A Ty tu nie czaruj tylko zapodawaj,co obiecałaś,zawsze to człowiek czegoś nowego się dowie i dzionek stracony nie będzie :grin:

Wysłany: Pią Cze 25, 2010 12:40 pm   

... lub jak to okreslaja polacy cyganką.
Szater, a co to za brak wiary w choćby śladowe ilości mojej inteligencji??? :roll: :wink:

Co do mojej wiary, to jestem katoliczką, więc sprawa jest jasna (bynajmniej dla mnie).
Ale nie zmienia to faktu, że wszelkie nowe rzeczy są mile widziane, w kwestiach poznawczych,zdobywania nowej wiedzy!
Tak, więc też niecierpliwie czekam na to "coś" co nam zdradzisz!!!

Odpowiedz do tematu