właśnie siedzę sobie z papką na głowie:ciepłe mleko-rozpuszczam w nim drożdże,dodaje trochę soku z cytryny i oliwę z oliwek,na to worek i ręcznik-siedzę z tym około 2 godz.nałożyłam to dopiero drugi raz,ale juz po pierwszym widziałąm poprawę:)
też stosowałem masowo papkę z drożdży kiedyś tam , stały klient w sklepie po cytrynę i drożdże , haha xD ... dobry sposób , ale tp dla mnie na szczęście już przeszłość ;)
trzymasz siatkę na głowię ? drożdże nie mogą wyschnąć
No więc zaobserwowałam, że łuski schodzą znacznie lepiej niż po maści i płynie :smile: Od jakiegoś czasu używam na zmianę płynu i maści Elocom, ale już przestaje działać. Zobaczymy jak będzie dalej :wink:
puma - wiem, ale jak pierwszy raz użyłam Elocomu czy Delataru to byłam cała w skowronkach :smile: Teraz to już jedna z wielu maści... No ale dopóki nie znajdę jakiegoś nowego dermatologa to będę się wspomagać E :roll:
Trudno żeby w pierwszym rzucie nie pomógł -Elcom- to bardzo stary,silny i z bardzo wieloma skutkami ubocznymi steryd.Delatar to masc na bazie dziegciu.....potrzebuje czasu.....długiego czasu systematycznego stosowania ...aby pokazac efekty sowjego działania :razz: Teraz jest dostępny w aptekach niemieckich,można go kupic na polska recepte w POlsce już nieosiągalny ....podobno ...był .....rakotwórczy....cocois to jego nastepca-bez recepty :mrgreen:
Tylko spokojnie.....zawsze nalezy do wszystkiego podchodzic z rozsądkiem...a sterydy....no cóz sa tez potrzebne niestety i nie nalezy ich demonizowac :mrgreen:
Cocois jest normalną maścią (w tubce i normalnym opakowaniu), tylko często apteki nie mają jej n a składzie dlatego trzeba zamówić. W aptekach internetowych łatwo można dostać. Koszt ok 35 zł.
Jest dużo taniej jak sie samemu ten exorex organizuje.Najswieższe wieści to:lotion z kremikiem-po 100ml.,6 dyszek będzie mnie kosztował :wink: Gromadzę zapasy na jesień :mrgreen:
najmocnej cie przepraszam, ale siedze tu juz dlugi czas i czytam wszelkie informacje na temat mojej glowy i powoli sie gubie gdzie co przeczytalem :idea: dlatego zadalem to pytanko. poprostu tego tu jest za wiele, i jako swiezak, moze zbyt za duzo chce pochlonac wiedzy na poczatek :wink: ale jeszcze pare dni i ogarne gdzie, czego szukac. raz jeszcze sorki :grin: dodam jeszcze ze mi chodzilo o proporcje tych skladnikow, a jak widac w pierwszym poscie, tego nie ma :cry: ja raczej jestem kiepskim kucharzem i bje sie ze cos poknoce, dlatego prosze o proporcje, jesli oczywiscie nie sprawia to klopotu :wink:
Nie masz za co przepraszac ...tylko tak jak prosiłam spokojnie podejdz do tematu ...bo sie zakręcisz jak weck :lol:
Podaje przepis na papkę drożdzową:
4 łyżki stołowe olejku rycynowego
1/2 kostki drożdży
sok z połówki małej cytryny
Najlepiej najpierw wymieszać sok z cytryny z drożdżami a póżniej dodać olejku. Powinna wyjść z tego konsystencja rzadkiej maści.
Pozdrawiam. :mrgreen:
Aha i nie wolno zapomnieć o worku- bez niego drożdże na głowie wyschną i i nic nie zadziała. Życze powodzenia w leczeniu. :grin:
Znalazłam jeszcze jeden przepis...to go podaje:
"pół paczki drożdzy mieszasz z kilkoma kroplami soku z cytryny
i do tego olej lub oliwa z oliwek (+ ewentualnie 2 łyżki mleka lub żółtko lub miód),
z tego robisz taką papke która da sie posmarowac glowe, zawijasz
to reklamówka jednorazowa w celu nie wyschniecia papki i zawijasz
recznikiem , trzymasz ok 2-3 godzinki po czym myjesz glowe i robisz
piling z soli ( garść soli i masujesz glowe , uwaga na oczy) ,
pozniej mozesz posmarowac jakims płynem . i tak ok 3 razy w tyg."
(przepisy podaje w dosłownym opisie autora-to do tych czepliwych :razz: )
wczoraj robiłam sobie papkę z drożdży i powiem wam że jest dobrze
łuska schodzi bez problemu i przede wszystkim tak strasznie juz nie swedzi także polecam :wink: zobaczymy jakie rezultaty będą po dłuższym stosowaniu
tak jeszcze w moim przypadku jak mam długie włosy to muszę przyznać że są bardzo miłe w dotyku i wcale nie są ciężkie ani tłuste jak po niektórych maściach albo płynach
Witam, jestem nowy na forum, właśnie spróbowałem z maseczką z drożdży wydaje mi się, że skóra zbladła i łuska zeszła. Przez około 1,5 roku stosowałem steryd Lorinden A, który zniszczył mi skórę na całej twarzy i zauważyłem przeżuty po tym "leku". Jeśli mi ktoś może powiedzieć, po jakim czasie widać efekty nakładania tej maseczki, z góry dziękuję za odpowiedź i Pozdrawiam.
Papka z drozdzy raczej nie leczy tylko pomaga pozbyc sie łuski ze skóry głowy.Po maseczce nalezałoby zastosowac moze Cocois....to preparat dziegciowy...i on ma zdolnosci lecznicze... :mrgreen:
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum