Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Łuszczyca na głowie....
Autor Wiadomość
Paweł 

Wysłany: Pon Cze 01, 2009 4:46 pm   

Musisz znaleźć swój złoty środek. Na mnie działa Cocois i mam już mało zmian na głowie.

bastek1980 

Wysłany: Pon Cze 01, 2009 5:07 pm   

Co do rozmowy o dermatologach i znalezieniu codownego leku szczeze w to watpie oni lecza tylko skore i niewnikaja zabardzo w przyczyne a wiadomo ze to niejest choroba skory i nawet jak idealnie zaleczymy skore po pewnym czasie znow beda wysiewy (u mnie sa zawsze w tych samych miejscach).Łuszczyca jest znana juz od wiekow i do leczenia jej uzywano masc siarczano-salicylowa(zolta) na luske i ichtiolowa(czarna i smierdzi)na czerwone plamy od wiekow i nic sie niezmienilo oprocz tego ze doszly sterydy,ktore lekaze laduja bo fajnie szybko znika i maja spokuj a potem mozna zawsze powiedziec ze pacjiet niedbal o siebie

aldona

Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 10:09 pm   

Mam 21 lat, pierwsze objawy pojawiły się u mnie w wieku 14lat, tylko w obrębie skóry głowy.
Leczyłam się już u paru lekarzy, którzy usilnie twierdzą ze to łupierz albo łojotokowe zapalenie mieszków, ale jakim cudem, skoro mój ojciec ma ostrą chorobę w tym samym miejscu, a ja mam dokładne wszystkie jej oznaki??
Tak więc walczę już od dawna, nie poddaję sie :)
Mam naszczęscie bardzo grube długie włosy, tak więc zupełnie nieczego niewidać po mnie, nooo może z wyjatkiem paru łusek, od czasu do czasu, które ydostają się n wierzch włosów.

W chwili obecnej stosuję olejek jojoba- sprowadzany z syriiczy też innej arabi, mozna go kupic w 'mydlarni u franciszka' działa lepiej niz zwykła oliwka oliwek
stosuję też szmpon zdrój, nawet może być.
Przeczytałam też o papce z drożdzy którą mam zamiar w krótce zastosować.
pozdro 600

Ear1982 

Wysłany: Pią Wrz 10, 2010 11:53 am   cocois

moi drodzy wlasnie wracam z aptek i chce wam przekazac ze masc cocois jest juz na recepte, tak ze kazdy ktory chce ja dostac niech skonsultuje sie ze swoim lekarzem. mi udalo sie ja dostac bez receptyale jak to pwiedzial sprzedajacy, dzisiaj zrobi dla mnie wyjatek. koszt masci to 37 zl, a rezultaty opisze za jakis czas :smile: mam nadzieje ze pomoze. pozdrawiam

Paweł 

Wysłany: Pią Wrz 10, 2010 12:13 pm   

Dziwne... lepiej, żeby tak nie było, bo nie zamierzam chodzić do lekarza. Niemniej jednak w mojej aptece internetowej, w której kupuję jest bez recepty http://www.cefarm24.pl/cocois-masc-40-g-p6687.html

No i cena 10 zł tańsza. Ale do tego trza doliczyć dostawę ;)

Ear1982 

Wysłany: Sob Wrz 11, 2010 12:14 am   

Pawel, wydaje mi sie ze na recepte masc ta bedzie tansza. tak mi sie wydaje, ale jak pisalem, ja dzisiaj zaplacilem za nia 37zl,co jeszcze chcialem dodac, to to, ze farmacelta ktory sprzedawal mi ta masc stwierdzil ze to juz ktorys raz z kolei, masc ta jest raz na recepte, a drogim razem jej nie potrzeba. nie wiem ile w tym prawdy bo jak wiesz ja dopiero zaczynam tak na powaznie walke z ł.. pozdro

Paweł 

Wysłany: Sob Wrz 11, 2010 5:42 pm   

No ja nie byłbym tego taki pewien czy byłaby tańsza. Nam łuszczykom zawsze robią pod górkę.

Aliss 
;**

Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 2:55 pm   

Ja dostałam na głowę parę dni temu płyn Belosalic, cena: 31zł.. za jakiś czas napiszę jak działa ;)

temena 

Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 5:28 pm   

Na mnie Belosalic dość dobrze działał, po zejściu łuski ładnie zaczerwienienie schodziło.

Lolo320-pl 
Lolo

Wysłany: Pią Paź 15, 2010 12:20 pm   

:wink: Jeśli chodzi o skórę głowy to nie każdemu pomoże np: Cocois.
W moim przypadku ścinam włosy na krótko i wystarczy że dwa dni posmaruję laticortem i mam spokój na dłuższy czas pamiętając oczywiście by co jakiś czas natłuścić lub nawilżyć.
Ale to nam chłopakom,a dziewczynom odradzam oczywiście sterydy... :wink:

Paweł 

Wysłany: Pią Paź 15, 2010 1:02 pm   

No to jest oczywiste, że na każdego działa co innego. Także trzeba próbować. Ja osobiście stronię od sterydów (dosyć już ich naużywałem bez skutku). No i też nie lubię do lekarzy chodzić, choć w sumie nie muszę, bo dobrze sobie radzę samemu :)

Aliss 
;**

Wysłany: Sro Paź 20, 2010 6:52 pm   

Ja mam za to ten problem, że nie znam się jeszcze które to maści sterydowe, a które nie... :/

szater 

Wysłany: Sro Paź 20, 2010 7:35 pm   

...ślicznie wygladasz ...dawno nieogladana :wow:
po to tu jestesmy...pisz ,pytaj pomozemy :mrgreen:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sro Paź 20, 2010 10:23 pm   

No chyba,że Ty Szaterku...w sensie tej wiedzy... bo ja... to sama jeszcze się uczę...w tej materii :]

szater 

Wysłany: Czw Paź 21, 2010 7:41 am   

...wiedzy ci u mnie dostatek...tak mysle...żeby jeszcze sił starczało....a lata doswiadczen...i miłosc do medycyny...załatwiaja reszte :mrgreen:

Odpowiedz do tematu