Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Zostawię ją nad morzem!
Autor Wiadomość
robo 

Wysłany: Sro Wrz 15, 2010 1:08 pm   

Paweł napisał/a:
Czołem Robo :D

No to wakacje miałeś udane, a to ważne, żeby odpocząć psychicznie od tej paskudy. A lek, który stosowałeś to pewnie Sorel lub Daivonex czy nawet Daivobet.

...A witajcie serdecznie :)

tak masz rqacje jest to :
Cytat:
sprzedawany pod nazwą handlową Dovonex lub Daivonex.

ja mam go akurat pod nazwa Calcipotriol ale juz nie działa :zly:

szater 

Wysłany: Sro Wrz 15, 2010 4:17 pm   

To pochodna witaminy D3...spokojnie...masc ta potrzebuje czasu aby zadziałac ...nawet jezeli już wczesniej byla stosowana i zadziałała szybko...teraz trzeba troszke cierpliwosci... :mrgreen:

robo 

Wysłany: Sro Wrz 15, 2010 8:13 pm   

szater napisał/a:
To pochodna witaminy D3...spokojnie...masc ta potrzebuje czasu aby zadziałac ...nawet jezeli już wczesniej byla stosowana i zadziałała szybko...teraz trzeba troszke cierpliwosci... :mrgreen:

- teraz od niej sobie odpoczywam i smaruje sie HASCERALEM :grin:

PS.gdzies wisdziałem wzmianke o dłoniach ,macie jakies fajny pomysł aby z rak pogonic to cos ? :twisted:

szater 

Wysłany: Sro Wrz 15, 2010 8:52 pm   

Podawałam juz wczesniej :gałązki brzozy z listkami,skrzyp,pokrzywa,szałwia lub rumianek,płatki owsiane-pogotowac z 0.5h,wywar odcedzic,moczyc rece 2xdziennie w ciepłym wywarze,potem smarowac mascią Sorel plus :mrgreen:

robo 

Wysłany: Sro Wrz 15, 2010 10:39 pm   

szater napisał/a:
Podawałam juz wczesniej :gałązki brzozy z listkami,skrzyp,pokrzywa,szałwia lub rumianek,płatki owsiane-pogotowac z 0.5h,wywar odcedzic,moczyc rece 2xdziennie w ciepłym wywarze,potem smarowac mascią Sorel plus :mrgreen:

- jasny gwint ale to zawiłe ! wole prosciejsze - odkrecic,wycisnac,nasmarowac i ...zapomniec :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

dzieki serdeczne oblukam to .... :]

szater 

Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 7:59 am   

Tak sie sklada ze my tu w wiekszosci szukamy naturalnych metod podleczenia :mrgreen: wszystko jest trudne tylko pierwszy raz...potem juz rutyna....masci masz cały rok...roslinki zielone tylko okreslony czas :razz:

robo 

Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 11:01 pm   

szater napisał/a:
Tak sie sklada ze my tu w wiekszosci szukamy naturalnych metod podleczenia :mrgreen: wszystko jest trudne tylko pierwszy raz...potem juz rutyna....masci masz cały rok...roslinki zielone tylko okreslony czas :razz:

- naturalnie to mi łapki opadły :razz: oblukam i dam znac czy pomogło :grin: dzieki.

szater 

Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 7:44 am   

To akurat nie było dla mnie zdziwieniem :lol: ogólnie wiadomo że mezczyzni mniej rozgarnieci sa :lol: dlatego wiekszosc kobiet widzac ich bezradnosc(czytaj cwaniactwo-lenistwo) szybciutko biegną ich wyreczyc... :> ja już za stary niedzwiedz jestem aby go na sztuczny miód brac :razz:
Dlatego Robo wydrukuje przepisik,pójdzie do lasu,pozbiera,ugotuje,wykapie sie i...bedzie miał sliczna skórke dla żonki :brawo:

robo 

Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 11:27 am   

szater napisał/a:
To akurat nie było dla mnie zdziwieniem :lol: ogólnie wiadomo że mezczyzni mniej rozgarnieci sa :lol: dlatego wiekszosc kobiet widzac ich bezradnosc(czytaj cwaniactwo-lenistwo) szybciutko biegną ich wyreczyc... :> ja już za stary niedzwiedz jestem aby go na sztuczny miód brac :razz:
Dlatego Robo wydrukuje przepisik,pójdzie do lasu,pozbiera,ugotuje,wykapie sie i...bedzie miał sliczna skórke dla żonki :brawo:

- mam plan ! tesciowa na grzyby zaiwania ... :mrgreen:
oj szanowna Szater,my leniwi !? oj napewno nie my jestesmy pomysłowi poprostu :lol: po co mam sie przemezac jak mozna :hmm: pomyslec a najlepiej aby to samo do sie przyszło :mrgreen:

- tak mysle :hmm: i mysle :hmm: te płatki to chyba w lesie nie rosna !!?? :shock: :wow: :wink:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 10:02 pm   

Puma a to :hmm: że teściowa.... to gary i kuchnia a Robuś tylko :brawo:

szater 

Wysłany: Sob Wrz 18, 2010 8:13 am   

Te platki Robus to na polu rosna...ale dla tych slabszych...juz gotowe w sklepie ...a i w domku pewnie by sie znalazly :razz:
Biorac wszystkie fakty w kupe to....tesciowa...lasek...grzyby...Robus jaki ...kazdy juz wie :hmm: ...w sumie nowa watroba ci sie przyda...zmniejszy sie wysyp :lol:
Robus...tesciowa...obiadki...te sprawy...a szanowna malżonka...to nareszcie szczęsliwa...odplynęla w sina dal :brawo:

robo 

Wysłany: Sob Wrz 18, 2010 1:40 pm   

Cytat:
jak teściowa na grzyby zaiwania to ty może zjedz dziś obiad na mieście...

...ostatnio grzybki jadłem i.....zyje :wow: ale w sumie to mam zaje....ta tesciowa :grin: ile juz razy zonka dostała opiernicz za mnie :mrgreen: cały czas mi to wypomina ... :lol:

Cytat:
Puma a to :hmm: że teściowa.... to gary i kuchnia a Robuś tylko :brawo:

- kurcze tesciowa osobno mieszka ale dawniej ...hm ,to były czasy :wink:

Cytat:
Te platki Robus to na polu rosna...ale dla tych slabszych...juz gotowe w sklepie ...a i w domku pewnie by sie znalazly

- musze pobuszowac w kuchni ....jak znajde droge do niej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

....eh pytałem w aptekach o ten specyfik Sorel-cos tam ,w zadnej u nas nie ma go :neutral: nie dosc,ze nie ma to jeszcze na recepte :evil:
ale za to pani z rozbrajajaca szczoroscia poleciła mi inny masmix za 70 dych ! :evil:

pepik1 
pepik

Wysłany: Sob Mar 26, 2011 10:04 pm   

witam jestem nowy choróje od 10 lat moze mi tez pomaga ale boli mnie to ze wszyscy patrz ana mnie jak wy z ty dajecie rady ?

iwona-k-60 
iwona

Wysłany: Nie Mar 27, 2011 1:46 am   

witam serdecznie nowego :mrgreen: zapraszam do poczytania forum.to kopalnia wiedzy o tej chorobie.ja mówię ludziom wprost co to za choroba.jak sie komus nie podoba to niech nie patrzy i tyle.pozdrawiam.

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Nie Mar 27, 2011 1:51 pm   

Pepik witaj :* Dajemy, dajemy bo my som: systematyczne, ryzykanty i uczymy się całe życie. Pozdrawiam :mrgreen:

Odpowiedz do tematu