Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Krem NIVEA
Autor Wiadomość
Paweł 

Wysłany: Sob Cze 05, 2010 12:48 pm   

No właśnie ja też stosowałem na twarz i efekty były. Niem mówię, że zawsze wszystko zaleczyło do zera, ale czasami udawało się zwykłym Nivea pozbyć zmian na twarzy. Na twarzy jest delikatna skóra toteż trzeba używać delikatnych specyfików.

ewa49 

Wysłany: Sob Cze 05, 2010 1:04 pm   

Ja w tej chwili juz nie mam zadnych zmian, tylko te plamki kolo nosa mnie troche denerwują. Zastanawiam sie ,czy to czasem nie wina slonca. Czytalam na forum ,ze slonce i solarium bardzo dobrze robi na pozbycie sie luszczycy. U mnie niestety slonce nie dzialalo. Kupilam dzisiaj w aptece masc z witaminą A.....bede sie smarowac i jednym i drugim :grin:

iwona-k-60 
iwona

Wysłany: Nie Cze 06, 2010 9:28 pm   

bardzo długo stosowałam niveę i nigdy nie miałam na twarzy widocznych zmian.W tej chwili z żalem musiałam zastąpić go kremem na pękające naczynka.To jest u mnie większy kłopot buuu.

Revitol_pl

Wysłany: Wto Cze 15, 2010 11:27 am   

Zwykły krem Nivea u mnie także nie spowodował żadnych widocznych zamian,można go spokojnie używać. Jak wiadomo każdy przypadek jest inny,ale taki zwykły łagodny krem będzie chyba uniwersalny dla wszystkich.

ewa49 

Wysłany: Wto Cze 15, 2010 5:21 pm   

Ja zrobilam "kuracje" mascią z witaminą A i poskutkowala :) )). Byc moze to bylo uczulenie na ...cos....ale wazne ,ze schodzi:)))

Ear1982 

Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 7:17 pm   

mam do was takie male zapytanko czy kremu nivea jak i olejku bambino mozna uzywac na glowie zamiast jakis innych masci, czy pomoze mi to cos :?: gdyz jak narazie na glowie pojawily sie, (mozna tak powiedziec), niezbyt duze strupki. pozdrowionka

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 9:31 pm   

ear sprobuj - nivea ladnie dziala na niektore osoby - olejek dla dzieci ja stosuje ogolnie na cale cialo po kapieli a moje "mlode" na glowe... ma bardzo sucha skore i wlosy - nie wylazi mu luszczyca ale jakos takos stosuje niektore "triki" ktore ja stosuje na pania ł

mag_olia 
mag_olia

Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 12:28 pm   

... a ja polecam ceralan, produkowany przez fińską firmę hypoalergiczny, świetnie nawilża i pozostawia matową cerę - idealny pod makijaż

robo 

Wysłany: Sob Wrz 18, 2010 1:48 pm   

...ja kiedys nivea smarowałem łapki, bo suchawe jakies takowe ale ....nic nie pomagało :(

stryjova
[Usunięty]

Wysłany: Nie Paź 31, 2010 9:01 pm   

polecam również krem: Garnier, bardzo sucha skóra. Nivea tańszy, więc na pewno spróbuje :smile:

ewa49 

Wysłany: Nie Paź 31, 2010 9:07 pm   

ja polecam swietna masc z witamina A retinoli palmitas. Bardzo dobrze natluszcza .

Venezia

Wysłany: Wto Lis 02, 2010 9:39 pm   

Witam,
u nas Garnierki czerwone ładnie natłuszczają... Skóra jest taka fajna "wilgotna".

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Lis 02, 2010 10:33 pm   

garnierek czerwony ale krem - mleczko jakos sie u mnie nie sprawdza...

ela789

Wysłany: Sro Kwi 20, 2011 6:08 pm   

Kupiłam Nivea i zobaczymy-chyba nie zaszkodzi?

Mila 

Wysłany: Czw Lip 19, 2012 12:06 pm   

Witam. Na łuszczycę od 12 roku życia choruje moja córka (obecnie ma 27 lat) oraz jej mały synek (mający niespełna 3 latka). Córka jest pod opieką pani dermatolog,która preferuje maści robione w aptece, nigdy nie zleciła stosowania sterydów. U córki choroba zaczęła się od wykwitów na owłosionej skórze głowy, natomiast u wnuczka pierwsze (i jak dotąd - na szczęście! jedyne) zmiany pojawiły się na buzi w okolicy ust. :( Pani doktor zaleciła smarować te zmiany Tormentiolem. Jednak, gdy pewnego dnia nie mieliśmy go pod ręką, zastosowaliśmy krem Nivea. I zmiany ładnie bladły i zniknęły. potem znów się pojawiały, ale potraktowane Nivea po kilku dniach znikały. Niestety, niedawno wnuczek przechodził anginę, był w szpitalu, brał antybiotyki... i to świństwo pojawiło się od nowa i zaczęło obejmować coraz większą powierzchnię tej biednej małej buzi. :cry: Konieczna stała się kolejna wizyta u pani dermatolog. Co będzie dalej, zobaczymy.

Odpowiedz do tematu