Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Metody naturalne- domowe
Autor Wiadomość
gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pią Paź 22, 2010 6:15 pm   

Witaj Xewex :smile: ....gdzie Ty masz?....co Ty masz?...i co już stosowałaś :?:

Aha...z ł....delikatnie się nie da....przykro mi :hmm: Papka i sól....główkę ratuje...nie bojaj nic :smile:

szater 

Wysłany: Pią Paź 22, 2010 7:22 pm   

...delikatnie i szybko to....mozna tylko zgasic za soba swiatło :yoyo:

Venezia

Wysłany: Sro Paź 27, 2010 1:10 pm   

Dwa tygodnie nic się nie działo. Mały się kąpał w wywarze ze słomy owsianej, smarowałam go garnierkiem czerwonym. Było pięknie.
Teraz dostał jakiegoś uczulenia i na łokciu zaczyna się od nowa. Wyskoczyły takie czerwone krostki. I co teraz? Nie chcę trzech krostek traktować sterydem. Czym w takim razie powinnam próbować?
Czy u Was najpierw pojawia się łuska czy też zaczyna się od takich "niełuskowych" krostek? Czy alergie na coś innego mają wpływ na wysyp?

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sro Paź 27, 2010 3:44 pm   

U mnie... krostka..druga krostka...zlewają się w plamkę.... i łuska :evil: -jeżeli to wysyp ł :hmm:
Jeżeli uczulenie to...końskie dawki wapna...czasami... Zyrtec... i po 2-3 dniach...uczulenie ogasa... jeżeli jest to ono.
Krostki uczuleniowe...zawsze mam bardzo podobne... do wysypu łuszczycowego.Ale u mnie.... nigdy uczulenie nie przeistoczyło się w ł....tak samo jak ł.... jak dotychczas... nie osiadła nigdy jeszcze... na skórze gojącej się rany :grin:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sro Paź 27, 2010 8:13 pm   

u mnie uczulenie ... krostki... potem na kazdej (jak juz nawet uczulenie opanuje) pani luszczyca... i potem walka zeby to bydlatko zlazlo... najgorsze wysypy mialam zawsze po jakims uczuleniu

szater 

Wysłany: Czw Paź 28, 2010 7:44 am   

Venezia..nie wychodzi sama łuska...bo ona musi pojawic sie na jakims wykwicie a nie na samej skorze.Zawsze najpierw róznego radzaju krostki,wykwity a potem zlewa sie to w całosc lub funkcjonuje w/g swoich zasad.Na jaki rodzaj łuszczycy choruje twoje dziecko?bo to jest istotne w leczeniu,obrazie choroby i...udzielaniu pomocy. :mrgreen:

Nie bardzo rozumiem ostatnie zdanie:
" Czy alergie na coś innego mają wpływ na wysyp?" :hmm: ...o co kaman?

Venezia

Wysłany: Pon Lis 01, 2010 7:59 pm   

Czy np. alergia na mleko albo ketchup może spowodować wysyp?
Nie wiem jaką mały ma łuszczycę, nie powiedziano nam. Wybieramy się do innego dermatologa i na wszelki wypadek do alergologa. Łokcie są okropne, kąpiel w słomie trochę pomaga, Linomag na pewno nie. Czy ktoś ma jeszcze jakieś pomysły, bo rękami i nogami bronimy się przed advantanem i protopiciem, tyle że mały zaczyna się drapać...

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pon Lis 01, 2010 8:25 pm   

Kochanie ja wiem tylko tyle.... http://luszczyca.info/viewtopic.php?t=889...
Malutką widziałam naocznie.... nadal walczy.To taka nasza biblia tu...jeżeli chodzi o dzieci.Serdecznosci :tuli:

szater 

Wysłany: Pon Lis 01, 2010 9:44 pm   

rece opadaja...dziecko choruje a Ty nie wiesz na jaki rodzaj łuszczycy?To jedna z pierwszych informacji jaka powinnas otrzymac!Jak mozna leczyc ,szukac pomocy jak sie nie wie jaki rodzaj to łuszczycy jest.Łuszczyca to taka choroba ze nie dosc ze kazdy choruje inaczej to jeszcze rózne rodzaje róznie sie leczy i mozna sobie tylko zaszkodzic a nie pomóc.Na naszym forum jest nasza mała biedroneczka Ala córka Aguska..poczytaj co pisze,jakie rady otrzymała...ale najpierw SPRAWDZ NA LITOSC BOSKA O JAKIM RODZAJU ŁUSZCZYCY MÓWIMY!Pozdrawiam,powodzenia...pytaj jakby co.... :mrgreen:

Venezia

Wysłany: Wto Lis 02, 2010 9:31 pm   

Robie listę pytań do dermatologa na przyszły tydzień... O co powinnam spytać? :hmm: :?:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lis 02, 2010 10:33 pm   

O to samo... o co pytasz tu :hmm:

szater 

Wysłany: Sro Lis 03, 2010 7:25 am   

....dokładnie a...potem porównaj odpowiedzi.... :brawo:
o metody naturalne nie pytaj,zioła i inne takie ...oni znają tylko sterydy...i jedną droge leczenia.....Powodzwnia! :mrgreen:

Paweł 

Wysłany: Sro Lis 03, 2010 1:21 pm   

Moja była dermatolog (była bo już nie chodzę do lekarzy) to pewnie na wieść o ziołolecznictwie byłaby pozytywnie nastawiona, albo przynajmniej powiedziałaby, że spróbować nie zaszkodzi. Fajna była, może kiedyś do niej pójdę pogadać i pochwalić się jak zaleczyłem sobie łuszczycę bez pomocy lekarzy ;)

Venezia

Wysłany: Pią Lis 12, 2010 9:40 am   

My już po wizycie.
Diagnozy nie mamy.
Pani doktor powiedziała, że na jej oko to łuszczyca + alergia na coś.
Mamy zrobić testy na alergie z krwi (innych się nie robi przy podejrzeniu łuszczycy, żeby nie podrażniać skóry i nie spowodować wysypu).
Na pobranie wycinka jest za mały.
Na razie dostaliśmy Zyrtec, i o dziwo - nie steryd! tylko jakąs maść robioną. I kazała robić taką papkę sól morska + oliwka i kłaść na łokcie, a potem go zanurzyć w kąpieli z tymi łokciami i potem nasmarować oliwką.
Za 6 tygodni do kontroli. Trzymajcie kciuki!

michu556

Wysłany: Nie Lut 06, 2011 10:22 pm   

Witam
Wielkie dzięki za wszystkie porady po 3 dniach moja głowa wygląda nawet ok ;)
drożdrze piling z soli i kwarcówka wygrzebana z szafy.- szkoda ze to ostnie tak szkodzi jednocześnie;/ .. a koszt lampy uvb jest kosmiczny 940 zł najtańsza.

Co do zaczerwienienia głowy to proponuje wazelina z maścia cynkową pul na puł. a może to lmpa tak mi pomogła ;p

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu