Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Ja też się witam
Autor Wiadomość
Jultym 

Wysłany: Wto Lis 16, 2010 8:56 pm   Ja też się witam

Witam wszystkich serdecznie
Od jakiegoś czasu zaglądam na forum , ale teraz (przybita) coś mnie tknęło i postanowiłam się zarejestrować.
Nazywam się Olka, mam 29 lat. Fajnego męża, przecudne dzieciaczki (dwóch synków - 3 latka i 3 miesiące). Mieszkam w małym miasteczku na Dolnym śląsku.
Łuszczycę na głowie mam od kilkunastu lat - sama już nie wiem od ilu, przyzwyczaiłam się do niej - generalnie to nawet jej nie leczyłam bo i po co. Ł. odpuszczała w ciążach, a później atakowała jeszcze agresywniej. Teraz po drugiej ciąży dosłałam jeszcze Ł. na paznokciach nóg i rąk (po trzy palce). Bolą mnie nadgarstki, kolana i kręgosłup - jutro odbieram wyniki z krwi na łuszczycę stawową, a w piątek zdjęcia z prześwietlenia rąk. Czekam...
To chyba już wszystko tak w skrócie o mnie ;)
Witam

iwona-k-60 
iwona

Wysłany: Wto Lis 16, 2010 9:57 pm   

witaj Olka w naszej rodzince :mrgreen: jest na forum wątek o "ł"stawowej".może Twoje wyniki nie będą takie złe :grin: pozdrawiam

szater 

Wysłany: Wto Lis 16, 2010 10:09 pm   

Witaj Olu ....i o d razu z grubej rury...wyniki krwi nie swiadczą o posiadaniu lub nie stawówki.Mogą swiadczyc o stanie zapalnym w organizmie,reumatoidalnym zapaleniu stawów lub bólach zwyrodnieniowych.Łuszczyce stawową najlepiej wypatrzy lekarz reumatolog(dłonie,stopy-zajete paliczki palców,torbieliki)Bardzo trudno jest rozpoznac i postawic trafną diagnoze.W razie czego najpierw skonsultuj z kolkoma lekarzami zanim dasz sobie wprowadzic leki. :mrgreen:
Na forum jest troszke o stawówce poczytaj, a w razie czego pytaj! :mrgreen:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Lis 16, 2010 10:19 pm   

witaj jultym w rodzince i nie poddawaj sie :* to najwazniejesz

Jultym 

Wysłany: Sro Lis 17, 2010 6:43 pm   

Oj ja się na pewno nie poddam, mam dla kogo być w formie. Chłopaki mi nie odpuszczają :twisted:

Odpowiedz do tematu