Wysłany: Wto Lis 16, 2010 8:56 pm Ja też się witam
Witam wszystkich serdecznie
Od jakiegoś czasu zaglądam na forum , ale teraz (przybita) coś mnie tknęło i postanowiłam się zarejestrować.
Nazywam się Olka, mam 29 lat. Fajnego męża, przecudne dzieciaczki (dwóch synków - 3 latka i 3 miesiące). Mieszkam w małym miasteczku na Dolnym śląsku.
Łuszczycę na głowie mam od kilkunastu lat - sama już nie wiem od ilu, przyzwyczaiłam się do niej - generalnie to nawet jej nie leczyłam bo i po co. Ł. odpuszczała w ciążach, a później atakowała jeszcze agresywniej. Teraz po drugiej ciąży dosłałam jeszcze Ł. na paznokciach nóg i rąk (po trzy palce). Bolą mnie nadgarstki, kolana i kręgosłup - jutro odbieram wyniki z krwi na łuszczycę stawową, a w piątek zdjęcia z prześwietlenia rąk. Czekam...
To chyba już wszystko tak w skrócie o mnie
Witam
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Lis 16, 2010 10:09 pm
Witaj Olu ....i o d razu z grubej rury...wyniki krwi nie swiadczą o posiadaniu lub nie stawówki.Mogą swiadczyc o stanie zapalnym w organizmie,reumatoidalnym zapaleniu stawów lub bólach zwyrodnieniowych.Łuszczyce stawową najlepiej wypatrzy lekarz reumatolog(dłonie,stopy-zajete paliczki palców,torbieliki)Bardzo trudno jest rozpoznac i postawic trafną diagnoze.W razie czego najpierw skonsultuj z kolkoma lekarzami zanim dasz sobie wprowadzic leki.
Na forum jest troszke o stawówce poczytaj, a w razie czego pytaj!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum