Jako że poprzednie leki za bardzo nie pomagały, poszłam do innej lekarki. Powiedziała, że na razie potraktujemy to nie jako łuszczycę, ale łojotokowe zapalenie skóry. Dostałam aż 4 recepty, a tam - 1 maść robiona na twarz, którą mam używać jak krem, 2 maści robione + Elosalic na głowę, Cortineff do uszu i dodatkowo Fluconazole przez 14 dni. Nie podobają mi się te dwa sterydy, ale zobaczymy co z tego wyjdzie...
Pamietaj jeszcze o tym , ze sterydowe leki bierze sie przez miesiąc nei wiecej albo doraźnie. Inaczej przyzwyczaisz skóre bardzo szybko. Ja stosuje Dernowate tak doraxnie a zapobiegam sałna i latem wiecznym opalaniem się. To co jem nei ma wpływu właściwie. Nigdy nie zauważyłem, że coś sie zmienia gdy zjadłem lub nie zjadłem jakiegoś produktu. Dla mnie najgorsze dla luszczycy jest stres i nie wyspanie się ( zarywane ciągłe nocki) jedna nie jest taka groźna.
Witam:)pierwszy raz ba tym forum;p
Ostatnio u mnie z powodu nadchodzącej sesji strasznie sie pogorszyło,zaczeło sie rozchodzic po całej głowie:( Problem polega na tym ze smarowanie masciami przy dlugich wlosach jest bardzo uciążliwe...słyszał ktos o toniku neril fimry garnier?i czy to pomaga?
Witam!
Ja mialam luszczyce na glowie ,ale pare plam.Dermatolog w niemczech przepisala mi na glowe:
Firma:Karison Crinale
Podloze:Clobetasolpropionat
-raz dziennie smarowalam i narazie nie ma .
Ale uwazac trzeba -NIE PRZESADZAC ,poniewaz to steryd(mam szacunek do sterydow!!!!)
Tyle z mojej strony.Pozdrawiam CIe Mandarynka!
Witam,
jestem tu nowa Ponoć mam "tylko" atopowe zapalenie skóry głowy i to tylko w 3 plamki, ale....wiadomo...echh
Mi w dramatycznym momencie, po testowaniu wielu lekarstw przepisanych przez lekarzy, pomogła oliwa z oliwek połączona z citro kapkami( wyciąg z pestek grejfruta)
Grejpfrut działa bakteriobójczo i wzmacnia organizm.
Genialny jest szczególnie w przeziębieniu ( tak na marginesie..)
Więc jeśli macie ochotę na chwilę odpocząć od chemi to polecam.
Nalewam odrobinkę oleju do kieliszka( łatwiej się paluszek zanurza) i dolewam ok 15 kropel citro) następnie ok 2 h trzymam na głowie i zmywam ziołowym mydełkiem.
Nie uleczyło mi to niestety, ale bardzo złagodziło objawy.
Witam wszystki .
Mam pewien problem z łuszczyca . Mam 16 lat i czytając wasze forum martwię się czy łuszczyca nie zaczyna mnie "dopadać" . Nie jestem do końca pewien czy to łuszczyca ale z tyłu głowy wyszły mi jakieś strasznie bolące "guzy" ( tak z początku myślałem ) lecz zmieniłem zdanie gdy na powiece wyszło coś czerwonego z lekko widocznymi białymi kropkami . Następnego dnia nad brwią to samo tylko mniejsze . Za dwa dni wybieram się do lekarza ale prosze was o pomoc .
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 5:00 pm
Nie słyszałam o bolacych guzach w łuszczycy
Opis twój tych zmian na twarzy jest tez bardzo lakoniczny...moze udało by ci sie zrobic zdjecie i wrzuc go łatwiej bedzie zdiagnozowac.Z twojego opisu plamek wychodzi ze na nich jest ropa? czy łuska...to białe co opisujesz?
to nie są takie "guzy" tylko tak mi sie wydaje , nie widziałem tego ale czuje jakby to był guz ;p nie wiem jak jest w przypadku łuszczycy czy to są też takie wzniesienia na głowie .. ;/ powiem , że mnie to bardzo boli gdy tego dotykam tak jak i włosy rosnące w tych okolicach a co do tego zaczerwienienia na powiece to gdy zamykam oko szczypie . Czy łuszczyca jest bolesna ?
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 7:07 pm
Zwykła łuszczyca nie jest bolesna. Chyba, że z drapania porobi się rany. Ale to nie jest straszny ból. Nie wiem jak jest przy łuszczycy ropnej. Musisz iść do lekarza żeby to rozpoznał. Powodzenia.
Nie mam czasu przeczytać zaległych postów więc jeśli ktoś już o tym napisał to przepraszam za dubelek
Byłam dziś w aptece i z lekka się zdziwiłam bo okazało się, że moja ulubiona maść Cocois jest na receptę i niech nikogo to nie zmyli, nadal płatna 100%.
To tak informacyjnie a w ogóle pozdrawiam i ściskam
gosc [Usunięty]
Wysłany: Wto Lut 01, 2011 8:30 pm
Odpozdrawiam Nutka, gdzieżeś Ty się ukrywała tyle czasu Olkę mi natychmiast proszę ucałować
Trochę w szpitalu byłyśmy, mała złapała salmonellę, a przed nią angina a potem to i zapalenie ucha, atypowe zapalenie płuc i chyba na razie spokój
Ucałuję
Też mnie dochodzą słuchy, że w niektórych aptekach Cocois jest na receptę, ale w niektórych nadal jest bez recepty. Tak że trzeba poszukać. Jakoś nie chciałoby mi się specjalnie iść do lekarza po receptę - nie lubię lekarzy, kolejek i tracenia czasu. W razie czego wypróbuję Biocartalen.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum