Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Sty 26, 2011 5:43 pm
Basia sorki....ale nie masz pojecia o czym tu mówimy jezeli chodzi o Ale...znam to dziecko osobiscie...to sie nie da powiedziec słowami....matka i córka to....bohaterki...naprawde...wiem ze kazdy z nas cierpi...ma wysypy i dla kazdego JEGO jest najtragiczniejszy...to ci powiem ze choruje już 40lat,miałam rózne stany ale....nie chciałabym przezyc jednego dnia tak jak zyje to dziecko....czasami trzeba zobaczyc aby zrozumiec ....że są nieszczescia naprawde dużo wieksze od naszych....
Kark mam stary,kręgosłup zrujnowany,stawówka załatwia stawy....ale przed tymi dziewczynami...klekam na obydwa kolana.....
Historia ich i naszej walki do poczytania na forum......
Agusek,Alusia...buziaczki...kocham Was
na 17 stronie wątku o mojej biedroneczce można sobie pooglądać
nie narzekaj Sybir
juz przeglądałem kiedyś Twój temat, i na prawdę przykro mi że Twoja córka musi przechodzić przez takie piekło. 3mam kciuki za was
co do mojego pytania z tym że mnie ta choroba intryguję to oczywiste że nie chciał bym aby za atakowała mi całe ciało- sądze że nie poradził bym sobie przede wszystkim psychicznie z tym .
Paweł w tym co napisałeś jest najprawdopodobniej odpowiedź, jednak że nie do końca o to mi chodziło.
Czasami sobie myślę w ten sposób - będąc zdrowym człowiekiem żyjąc jak każda inna osoba nagle z dnia nadzień pojawia mi się przypuśćmy na plecach plamka ze zmianami . I tu mnie to właśnie intryguję. Dlaczego ona pojawiła się w tym miejscu załóżmy również że tak jak mówisz ( z czym jak najbardziej się zgadzam ) łuszczyca pojawia się w punktach w których skóra jest osłabiona. i tu Znowu powstaje pytanie- dlaczego akurat w tym miejscu organizm jest osłabiony
wiem że na moje pytania nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Piszę po prostu to o czym czasami myśle, a co jest związane z tą chorobą.
co do pytania jak stosuję cygnolinę
i tu właśnie zrobiłem mały błąd- tak mi się wydaje bo zacząłem od 0,5% i mnie troszkę na początku po paliło .
ogólnie smaruję się zawsze przed snem na 2 godziny i tak biegam po domu hehe
po zmyciu smarowałem to zazwyczaj cerkosolem ale od 2 dni po zmyciu smaruję to balsamem szostakowskieg
efekt jest taki że jak by od dzisiejszego ranka palmki były bielsze hehe
zobaczę co będzie za jakiś czas w razie czego będe informował o tym
ostatnio widziałem program o jakiejś glince na przeczyszczenie organizmu z toksyn:) osłyszał ktoś coś może o tym ?
To gdzie wystąpi łuszczyca to jest raczej kwestia losowa. Nie chodzi raczej o osłabienie skóry, a raczej o osłabienie organizmu, a to gdzie wystąpi to już zależy tylko od niej. Chociaż są miejsca gdzie występuje częściej np. głowa, łokcie, kolana. Jednak z drugiej strony uszkodzenia skóry mogą przyczynić się do wystąpienia w tych miejscach łuszczycy (niektórzy tak mają) - przykładowo przy skaleczeniu, oparzeniu, jakichś wrzodach, innych wysypkach (mogą przeistoczyć się w łuszczycę).
ja mam wlasnie te druga wersje - dlatego najwieksze wysypy notowalam po uczuleniu jakimkolwiek... horror wtedy za to nie mam na typowych miejscach czyli lokciach i kolanach
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
na forum rzadko kiedy się loguję ale często odwiedzam i czytam to i tamto
Chciał bym się z wami podzielić informacją że dostałem się do 5 letniego programu leczenia lekami biologicznymi Polskie zastrzyki refundowane przez Eli Lilly and Company
Jestem dwa dni po pierwszym zastrzyku ( i patrząc po zmianach wydaje mi się że trafiłem do grupy która dostała lek a nie placebo )
wieczorem wstawię fotę jak obecnie wyglądają moje zmiany ( a od jakiegoś czasu kilka mi przybyło :/ ) i będę się starał zdawać relację z postępów leczenia
do usłyszenia wszystkim i miłego dnia
Czasem zazdroszcze wam,ktorzy macie szanse na leczenie biologiczne.Ja niestety nigdy nie bede mogl go miec z racji innych schorzen.Ale bardzo sie ciesze,kiedy ktos z was pisze,ze dostal sie do tego programu.A jeszcze bardziej,kiedy okazuje sie,ze to pomaga.
_________________ luszczyca jest tylko choroba..jak wszystkie inne..i trzeba z nia nauczyc sie zyc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum