Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Biedronki z Zach. Pom.
Autor Wiadomość
losica1011 
Paula

Wysłany: Wto Lut 15, 2011 5:13 pm   ???

Siemanko wszystkim :smile: tu biedroneczka z zachodniopomorskiego :smile: z ł. jestem juz ponad 10 latek.Od dluzszego czasu napierdzielaja mnie stawy,lekarz rodzinny przepisal mi mazianie i na tym sie skonczylo.Przydal by sie nam polski doktor House :hmm: moze by co wykombinowal na ta nasza cholere :smile: Pozdrowka dla wszystkich swojakow :drink:

szater 

Wysłany: Wto Lut 15, 2011 5:21 pm   

...jezeli zaczynaja sie problemy z stawami to nie nalezy opierac sie na rodzinnym tylko poprosic o skierowanie do reumatologa i to jak najszybciej .....zanim bedzie za pózno...łuszczyca potrafi doskonale zajac sie nie tylko stawami ale i tarczyca,sercem,psyche itd...

Moniś 
Moniś

Wysłany: Wto Lut 15, 2011 8:26 pm   

Szater sercem też??? :evil:

losica1011 
Paula

Wysłany: Wto Lut 15, 2011 10:29 pm   ???

To teraz juz wiem czemu mam takie serce ozieble :twisted: Dzieki szater za rade :smile:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lut 15, 2011 10:49 pm   

Losica, proszę oziębłości Swojej, nie składać na barki naszej przyjaciółki. Za robotę się bierz :> , karnawał wciąż trwa :drink: :banan:

szater 

Wysłany: Sro Lut 16, 2011 8:05 am   Re: ???

losica1011 napisał/a:
To teraz juz wiem czemu mam takie serce ozieble :twisted: Dzieki szater za rade :smile:

...to raczej o oziebłosc nie chodzi...ale jak ma cie to zmusic do przyjrzenia sie swojemu serduszku...to niech bedzie... :mrgreen:

losica1011 
Paula

Wysłany: Sro Lut 16, 2011 1:29 pm   

Szater,moze i Ty czarownica jestes, ale przynajmniej ludziom oczy otwierasz i wiedza oswiecasz :smile: Za to Ci czesc i chwala :mrgreen: Co do mego serducha,to mimo,ze ozieble to wali jak dzwon :mrgreen:

szater 

Wysłany: Sro Lut 16, 2011 3:52 pm   

...staram sie aby to co przez dekady sama przerabiałam nie stało sie tylko nic nie znaczacym czyims cierpieniem...jezeli moge przestrzegam...ja musiałam wy nie musicie bo macie mozliwosc zareagowania w pore ...czasem jestem wredna,ostra i mało moze delikatna ....ale skoro to zadziała na kogos...to biore taka role na siebie :brawo:

romcyś 
Romano

Wysłany: Sro Lut 16, 2011 8:13 pm   

Witam serdecznie :grin:
Dzisiaj spróbuję wstawić emotikony :hmm:
może się uda :?:
pozdrawiam
romano

Hura :brawo: mała rzecz a cieszy
Dzięki tygryska :*

losica1011 
Paula

Wysłany: Sro Lut 16, 2011 10:09 pm   

Pogratulowac romano :smile: nie taki diabel straszny,jak go maluja :smile: Zobaczysz, nim sie obejrzysz,a bedziesz smigal po forum jak Kubica po torze :grin: a tak przy okazji niech nam chlopak szybko zdrowieje

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Lut 17, 2011 8:34 am   

nie ma za co romcys :lol: to proste na szczescie :lol:

romcyś 
Romano

Wysłany: Sro Mar 23, 2011 10:52 pm   

Witam serdecznie
Dzisiaj postanowiłem przedstawić dalsze postępy w leczeniu mojej cholery.
Jak pisałem wcześniej zdjęcia 81, 82 i 83 zrobione były przed rozpoczęciem leczenia
tj. 09 stycznia 2011. Zdjęcia 85, 87 i 95 07 lutego 2011 po zakończenie naświetlania.
Od 07 lutego do 12 marca cygnolina 05% na 30 minut - zmycie i maść mocznikowa, od 13 marca wydłużyłem czas cygnoliny 0,5% do 50 - 60 minut - zmycie i maść mocznikowa.
Postępy leczenia na dzień dzisiejszy widać na przedstawionych zdjęciach. Myślę, że powinienem zwiększyć stężenie cygnoliny do 0,75% lub nawet 1,oo%, i (albo) wydłużyć czas. Być może wrócę do naświetlania lub skorzystam kilka razy z solarium.
Co kochani o tym sądzicie?
pozdrawiam
Romano
P.S.
właśnie próbuję wrzucić zdjęcia :hmm:
Aha! właśnie kupiłem specjalnie aparat (canon), aby dokładnie i wyraźnie dokumentować.

prawa ręka.jpg
Plik ściągnięto 855 raz(y) 58.12 KB

lewe udo.jpg
Plik ściągnięto 842 raz(y) 73.35 KB

lewa ręka.jpg
Plik ściągnięto 854 raz(y) 65.56 KB

lewa noga.jpg
Plik ściągnięto 835 raz(y) 64.61 KB

szater 

Wysłany: Czw Mar 24, 2011 7:41 am   

Zdjecia .....cosik słabo widac ale....jak na mój rozum na tak długi okres leczenia i jego rożnorodnosc....troszke efekty niezbyt zadawalajace...łokci nie widze ale golen ma na sobie jeszcze grubą warstwe zmian i wypalic to ....zajmie jeszcze duzo czasu...nie ma potrzeby zwiekszac steżenia masci,wystarczy stosowac tak jak pisalam :cygnolina działa na skore do 2h....potem zmyc i....wieczorkiem zrobic to samo nasmarowac na 2h.Zanim zwiekszysz stezenie masci może najpierw trzeba wykorzystac do maksymum to co sie ma....po zastosowanie 2xdziennie na 2h ....mozna dołaczyc folie.Solarka to chyba nie jest najszczesliwsze rozwiazanie...naswietlania lampa UVB311 to jednak nie to samo.Naswietlan tez nalezy wziac( z tego co mi wiadomo)około 30...10 płaci NFZ,reszte trzeba dokupic ale....wziecie całej serii daje sens leczeniu.
Takie sa moje sugestie....Miłego dnia :mrgreen:

dosia20011 
DOSIA20011

Wysłany: Czw Mar 24, 2011 8:36 am   

eee dobrze widać (kliknij na zdjęcie to się powiększy) myśle że 1%może spróbować bo faceci mają twardszą skóre i większe stężenia ich dopiero ruszają ,tylko zastanawiająca jest jeszcze ta łuska której nie powinno już być może zamiast mocznikowej salicylowo- borna :hmm:

szater 

Wysłany: Czw Mar 24, 2011 1:46 pm   

faktycznie...kliknęłam :brawo: ...no teraz widze dokładnie...zdania nie zmieniam...na tak długa kuracje,rożnymi metodami....cieniutko idzie....proponowałabym jednak trzymac 2xdziennie do 2h cygnoline 0.5%...pomalutku dodac folie i zobaczyc jak bedzie szło...pomimo tego leczenia ...grubo tam jest trzeba złuszcyc....mysla ze salicylowo-siarkowa najlepsza bedzie.... :hmm:

Odpowiedz do tematu