Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Moja Biedroneczka
Autor Wiadomość
szater 

Wysłany: Czw Mar 10, 2011 2:28 pm   

...a ze sie tak lekko wtrace ...jakie miłe mam wspomnienia z poprzedniego lipca.....te jeziora,te biedronki,to ciepełko..... :brawo:

Lenka 
mama 8 letniej biedroneczki

Wysłany: Czw Mar 10, 2011 2:30 pm   

ten termin prywatny odwołałam, ten drugi babka mnie wcisnęła na maja, państwowo, nie odwoływałam,
póki co tu w Częstochowie też w szpitalu jest oddział dermatologiczny dziecięcy przy poradni

Lenka 

Wysłany: Czw Mar 10, 2011 2:32 pm   

ja czekam na to słoneczko i reakcje Domi na nie, no i myślę o jeżdżeniu na basen z nią do Tarnowskich Gór, tam są baseny z solą bocheńską

te naturalne rzeczy co poczytałam boję się stosować na dziecko, więc nie kupiłam ich, jak mi lekarz na pierwszej wizycie zaserwuje steryd to odpada i więcej do niego nie pójdę

napisz mi Agusek tu lub na pw, co to za pani doktor z Rybnika i czy też jest anty do sterydów

sorki, mój komp się zacina i widzę, że posta dwa razy puściłam

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Czw Mar 10, 2011 7:02 pm   

Lenko - na ziarniniakach to się zupełnie nie znam, nie wiem czym i jak toto leczyć.

W Tarnowskich Górach byłyśmy w sobotę, ale solanki omijałam hehehe. Problem w tym basenie jest taki, że w regulaminie mają napisane, że ze zmianami skórnymi nie można sie kąpać :evil: Ala zbladła na tyle, że jej nikt nie wypraszał, ale półtora roku nas tam nie było, bo nie chciałam dziecku przykrości robić :(

Zmian faktycznie ma niedużo Twoja córcia, nasza Pani doktor od sterydów nie stroni :> ale rozumie i szanuje moje podejście ki kombinuje jak może, zeby mi dogodzić, a o to niełatwo :lol:

Krysiu
:drink: musimy ten lipiec powtórzyć że tak powiem, energiczniej :mrgreen: nie wiem tylko, co Henia na to :razz:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Czw Mar 10, 2011 7:09 pm   

Henia na to jak na lato :mrgreen: i wiosny z wytęsknieniem czeka :roll:

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Czw Mar 10, 2011 7:14 pm   

a u mnie dzisiaj padał śnieg :twisted:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Czw Mar 10, 2011 7:16 pm   

A u mnie, to myślisz, że co? :twisted:

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Czw Mar 10, 2011 8:00 pm   

a ja tam nie wiem :mrgreen: u mnie od miesiąca wiosna była, tylko jakaś zimna :twisted: ale śniegu grama nie było :mrgreen:

Lenka 

Wysłany: Czw Mar 10, 2011 8:17 pm   

ja czekam na to słoneczko, co przed chwilą zapowiadali - piękne wiosenne słonko

a co do basenu to nie wiedziałam o takim zastrzeżeniu, dobrze, że piszesz

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Czw Mar 10, 2011 8:21 pm   

nie na każdym basenie, w aquaparkach owszem :evil:

vorden

Wysłany: Czw Mar 10, 2011 8:46 pm   

Lenka,

czy dziecko ma problemy z plucami albo wezlami chlonnymi ?
Wyglada ze luszczyca jest zaindukowana inna choroba i dopoki jej sie nie wyleczy to luszczyca bedzie .
Skupilbym sie na ziarniniakach jednak

vorden

Wysłany: Czw Mar 10, 2011 8:50 pm   

sarkoidoza, beryloza, gruzlica, choroba lesniowskiego-crohna ( to gdyby byl problem z ciaglymi biegunkami )

Lenka 

Wysłany: Pią Mar 11, 2011 9:40 am   

często choruje na górne drogi oddechowe, katar i od tego kaszel, ale oskrzeka ma czyste, migdał nie kwalifikuje się do usunięcia, zęby regularnie sprawdzamy, robiłyśmy wymaz z gardła i nosa, coś tam powychodziło, ale prawdopodobnie nie na tyle, żeby coś z tym robić, biegunek nie ma, choć zastanawiam się nad dietę bezglutenową,

jak ją lekarz bada to płuca są ok, ale czy robi się jakieś badania w kierunku tych dwóch pierwszych chorób, aby sprawdzić np z krwi, wiesz coś bliżej

może uda mi się pokazać znajomej te badania, jest pediatrą z Krakowa

vorden

Wysłany: Pią Mar 11, 2011 10:10 am   

czesc Lenka,

na poprzedniej stronie napisalas ze problemy zaczely sie jak dziecko rozwalilo sobie kolano. Czytalem wiele o podobnych przypadkach zaindukowania chorob skory np.po upadku z roweru czy zlamaniu reki.
Przyczyna moze byc taka w ziemi moga byc wirusy i poprzez uszkodzenie skory dostaja sie do wnetrza ciala. Tak indukuje sie tez luszczyca.
Niektorzy wskazuja na tzw wirusy bezoslonkowe - bardzo trudno wykrywalne w standardowych badaniach krwi.
Poczytaj o tych chorobach.
W sarkoidozie wskazuje sie wlasnie na wirusa - wirus moze zajac rozne organy, w tym pluca. Co prawda rentgen pokazalby zmiany.
Mysle ze do dermatologa na koncu, najpierw nie wiem moze immunolog, trzeba znalezc przyczyne ziarniniakow - koniecznie !! Mysle ze beda potrzebne specjalistyczne badania - nie ogolne.
Pewnym wskazaniem moze byc nieprawidlowy poziom witaminy D.
Koniecznie lekarz od ziarniniakow ...

Mysle ze to jakies zakazenie, ale lekarzem nie jestem
Pozdro.

Lenka 

Wysłany: Pią Mar 11, 2011 12:46 pm   

dzięki , ciągle szukam, spróbuję poszukać jakiegoś u nas immunologa, czasem od tego szukania to czuję, jaka jestem w tym bezradna, że może nie potrzeba, tak wiele, trafne badania,

pogadam z tą znajomą pediatrą mam nadzieję, że będzie mogła przyjechać o tym wszystkim, o badaniach, które można jej zrobić, ona zajmuje się atopowym zapaleniem skóry i to z dobrym skutkiem, śledzi nowości, wiem, że to nie to samo, ale może w kwestii " jakie badania zrobić coś pomoże" i zerknie na te zrobione już.

Ona mi właśnie mówiła i dobroczynnym działaniu probiotyków , też teraz jakiś wyszedł, zapomniałam , nazwy odpowiedni dla polskich warunków .

Daję jej tran smakowy dla dzieci, ale piernik mały nie zawsze chce jeść, najgorsze jest to, że z nią ciężko jest jeśli chodzi o pielęgnację skóry, smarowanie, mycie, nieraz wejdzie do wody i zaraz wychodzi, bo już umyta, a płyn emolium stoi suchy nietknięty

Odpowiedz do tematu