Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Metody naturalne- domowe
Autor Wiadomość
Sarenka 

Wysłany: Czw Wrz 21, 2006 9:07 pm   pewien kremik

mam 22 lata ,mój chłopak również,on ma łuszczycę,pojawiła się ponad rok temu,pół roku temu osiągnęła szczyt(mojej wytrzymałości...)zajęła mu całą głowę i wychodziła na czoło,łokcie,nogi-10 placków srednicy 4,5 cm,pare ognisk na plecach,nawet na dłoniach było,wkurzyłam się,bo bardzo Go kocham i za wszelką cenę chciałam mu pomóc...łapałam się za wszystko,szampony,kremy,aloes(działał odwrotnie!),nawet moje Kochanie odwiedziło wiadomą klinikę. Miałam taki krem z Avonu,z kwasami AHA i czymś tam,u mnie szybko goił ranki,wygładzał szorstką skórę,bylam i nadal jestem z niego baaardzo zadowolona...do łuszczycy nikt by tego nie proponował,bo niby na jakiej zasadzie?A jednak:) Mój chłopiec powatpiewał...do czasu:).Brał kąpiel w bardzo ciepłej wodzie codziennie,poźniej co pare dni,wtedy wierzchnia łuska schodziła i pojawiała sie różowa skóra,wtedy smarował miejsca zmienione tym kremem...i teraz ma owszem 1 ognisko,ale wielkosci mojego paznokcia:D a w miejscach gdzie kiedyś mial-skóra jert już normalna:D (obserwował jak powoli łuska sie zmiejsza,w srodku placka pokjawiala sie normalna skora...ogromnie sie cieszylam nawet z najmniejszej zmiany)Ważne przy tym jest żeby za wszelką cenę się nie drapać!.Sprubujcie,bo kremik łatwo zamówić u jakiejś konsyultantki.Sprawdźcie,bo warto poczekać na takie efekty,sądzę że nie będziecie musieli długo czekać:) Trzymam kciuki za tego kto spróbuje:)Chciałabym żeby u każdego z was tak to zadziałało jak u mojego chłopaka.Napiszcie do mnie jak już ktoś z was osiągnie jakieś rezultaty dzięki temu kremikowi no i odpiszę na pytanka:). sarah16@o2.pl

Mariatta 

Wysłany: Wto Wrz 26, 2006 12:20 am   

Kiedyś skusiłam sie na wmasowanie w skóre głowy oliwki w żelu Johnsson'a :shock: troszkę mi to pomogło, ale 5-te mycie dopiero pomogło aby się jej pozbyć :shock: Dzisiaj nałozyłam sobie papkę drożdzowo-cytrynowo-oliwkową, ale w takich proporcjach jakie znalazłam tu na forum :wink: i jaka ulga, bo w znacznym stopniu nie miałam już łusek na czole i linii włosów.

EWaa

Wysłany: Wto Wrz 26, 2006 12:21 pm   

Mariatta mozesz dodac do papki jeszcze troche miodu i żółtko to wzmocni wlosy:)

elisabeth1

Wysłany: Czw Wrz 28, 2006 3:01 pm   

Witam,

na codzien pracuje z ludzmi, ktorzy maja problemy skorne miedzy innymi luszczyca.
Nowym srodkiem na zlagodzenie dolegliwosci tej choroby jest mydlo alep.Do mycia ciala, twarzy i wlosow. Dobrze jets po umyciu wetrzec olej np. jojoba lub inny.Jeszcz sa dobre hydrolaty.Wszystko oparte na naturalnych srodkach bez dodatku konserwantow i barwnikow.

Pozdrawiam
elisabeth
contact@biolander.com

EWaa

Wysłany: Pią Wrz 29, 2006 9:13 am   

czy to mydlo ma w swoim skladzie siarke , czy jest podobne do mydla siarkowego lub szarego ( tzw. bialy jeleń)??????

elisabeth1

Wysłany: Pią Wrz 29, 2006 8:28 pm   

Witam,

podaje sklad:

Skład: olej z oliwek, olej wawrzynu20% ( liście laurowe), hydroxyde sodu i woda.100% ekologiczny.Testowany dermatologicznie. Nie testowany na zwierzętach

pozdrawiam
elisabeth
contact@biolander.com

fasolka

Wysłany: Nie Lis 26, 2006 5:03 pm   

witam
jestem tu nowa i ogolnie chcialam sie poprostu przywitac:)mam luszczyce skory glowy juz od prawie 15 lat. Od bardzo dawna stosowalam glownie szampon Denorex, ktory zalatwial moj problem calkowicie(czasem tylko wspierany byl kroplami Elocom).Niedawno producent Denorexu zmienil formule na "lepsza" i znowu pojawil sie problem:(sterydowe masci i krople dzialaja tylko doraznie i na krotko, wiec poczytalam tu o sposobach domowych i dzis startuje z maseczka drozdzowa:)mam nadzieje ze cos z tego bedzie.
pozdrawiam serdecznie

Maxus 

Wysłany: Pią Gru 01, 2006 5:48 am   

Luszczyca glowy pomimo, ze wystepuje czesto i jest uciazliwa leczy sie dosc latwo. W zasadzie pozbylem sie jej (10 lat bez nawrotow) stosujac tylko balsam proteinowy. Z wielu zrodel wynika, ze pomagaja nieagresywne srodki poprawiajace krazenie np. plyn "Neril", a nawet delikatny masaz szczotka, ale przede wszystkim "relaks" - stop panika i smarowanie czym popadnie. Z luszczyca trzeba ostroznie, wg mnie najlepsza zasada to "minimum srodkow".

fasolka

Wysłany: Pią Gru 01, 2006 10:47 am   

moglbys dokladnie powiedziec co to za balsam?dla mnie jest ona bardzo uciazliwa i byla latwa w leczeniu kiedy mialam dobry szampon.teraz robi sie coraz gorzej wiec musze znalezc cos dla siebie,ale nie chce juz sterydow.biore leki chomeopatyczne, pije ziolka, robie maseczki drozdzowe i wyprobowalam juz chyba polowe szamponow dostepnych na rynku,jak narazie nie widze efektow.czaly czas mi sie pogarsza:(

Izka 
Izka

Wysłany: Nie Gru 03, 2006 12:23 pm   

Witam.
Powiedzcie mi jakim mydłem najlepiej się myć.Podajecie tutaj jakieś siarkowe lub "biały jeleń".Z tego wynika że lepiej unikać zapachowych mydeł?Pozdrawiam :wink:

Dranil 

Wysłany: Sob Sty 20, 2007 11:38 am   

zeki za ten przepis na papke drożdżową naprawde działa a co do słomy ja pytałam się kiedyś w sklepie zielarskim o różne sposoby i zielarz dał mi do przeczytania w jakiejś książce żę ta słoma to nie byle jaka ma być ale to ma być słoma owsiana a z tym to już kłopot bo chociaż mieszkam na wsi to nikt już owsa nie sieje :???: ale jak coś to przekazuje dalej SŁOMA OWSIANA

Dranil 

Wysłany: Sob Sty 20, 2007 11:43 am   

zeki za ten przepis na papke drożdżową naprawde działa a co do słomy ja pytałam się kiedyś w sklepie zielarskim o różne sposoby i zielarz dał mi do przeczytania w jakiejś książce żę ta słoma to nie byle jaka ma być ale to ma być słoma owsiana a z tym to już kłopot bo chociaż mieszkam na wsi to nikt już owsa nie sieje :???: ale jak coś to przekazuje dalej SŁOMA OWSIANA

To Ja

Wysłany: Wto Sty 23, 2007 6:40 pm   

Ewaa a nie smierdza pozniej wlosy tymi drozdzami? :razz:

fasolka

Wysłany: Wto Sty 23, 2007 6:50 pm   

mi śmierdziały strasznie. robiłam tą maseczkę kilka razy i zrezygnowałam :neutral:

Dranil 

Wysłany: Wto Sty 23, 2007 8:02 pm   

wiecie w sumie to mi nie śmierdziały myłam dokładnie włosy nawet pare razy oczywiście jakiś tam polot został ale niewielki a maseczka naprawde pomaga wiec gorąco polaecam

Odpowiedz do tematu