Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Ostropest
Autor Wiadomość
gosc
[Usunięty]

Wysłany: Czw Mar 10, 2011 11:16 pm   

U mnie.... ofkors :mrgreen: Wysypów brak... na razie :banan:

szater 

Wysłany: Pią Mar 11, 2011 7:43 am   

...jadłam wiele miesiecy....brak efektów...odpusciłam....a wysyp to miałam PO PROSTU GIGANT ...po tych wszystkich eksperymentach....z ogromnym udziałem Vordena vel Motylej Nogi :zly:

Paweł 

Wysłany: Pią Mar 11, 2011 11:49 am   

Ja wcinam cały czas jak cukier puder :D W porównaniu do poprzednich okresów zimowych jest znacznie lepiej, bo zmian wyskoczyło mi tylko 4 :P czyli praktycznie nic.

andrzej 
andrzej

Wysłany: Pią Mar 11, 2011 12:19 pm   

Krysiu olej go... złość piękności szkodzi :oops: i łuszczycy też proponuje go ignorować :zly: ... :twisted: miłego dnia :tuli:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pią Mar 11, 2011 12:33 pm   

andrea widze ze mamy podobne zdanie :)

Agata15 

Wysłany: Sob Mar 12, 2011 10:56 pm   

Ja zaczęłam znów przygodę z ostropestem od Nowego Roku, w dawce 2 razy dziennie po 2 łyzeczki. Po dwóch miesiacach efekty minimalne, wiec od marca przeszłam na dawkę 2 łyżeczki 3 razy dziennie, którą stosowałam rok temu, zaczynając ten wątek. Teraz widać wyraźnie, że coś ruszyło. Może niektórzy, potrzebują większe dawki, niewiadomo czemu, ja jestem malutka (160), raczej drobna, a ostropestu, musze wcinac jak słoń, mam 2 kg zjedzone. W zeszłym roku doszłam prawie do 4kg. Pozdrawiam. :grin:

szater 

Wysłany: Nie Mar 13, 2011 8:56 am   

....my generalnie wszyscy jakies wielkoludy koło 160cm jestesmy..... :lol: ja mam 158cm to ile bymmiała na kg tego zjesc? ....wnioskuje ze nie robiłas żadnych przerw :hmm:

Agata15 

Wysłany: Nie Mar 13, 2011 2:15 pm   

szater napisał/a:
....my generalnie wszyscy jakies wielkoludy koło 160cm jestesmy..... :lol: ja mam 158cm to ile bymmiała na kg tego zjesc? ....wnioskuje ze nie robiłas żadnych przerw :hmm:

No to, nie jestem jakimś tam wyjatkiem :grin: , od razu czuje sie wieksza :lol:
Nie, nie robiłam, teraz żadnych przerw jem, tzn. piję jak kawkę i trochę fusów zjadam od 2 stycznia, bez przerwy, od marca zwiększyłam dawkę. W zeszłym roku piłam przez 4 miesiace bez przerwy, później przerwa 8 miesięcy.

fiona 

Wysłany: Pon Mar 14, 2011 12:54 pm   

Tak się zastanawiam czy ktoś z was miał na poczatku ostra reakcje na ostropest?
Przez dwa dni jadłam dwie łyżeczki i dostałam strasznej biedunki i bólów brzucha nie do zniesienia.

dosia20011 
DOSIA20011

Wysłany: Pon Mar 14, 2011 1:25 pm   

lekkie stolce były na początku , mnóstwo gazów może wystąpić i lekkie zażółcenie skóry ale to zaraz mija a nie jesteś uczulona na kiwi, kapary? bo jeżeli ktoś ma na to alergie to raczej nie powinien jeść ostropestu

szater 

Wysłany: Pon Mar 14, 2011 2:21 pm   

....moze tez wątroba za bardzo była zawalona i jelita tez :hmm:

dosia20011 
DOSIA20011

Wysłany: Pon Mar 14, 2011 2:41 pm   

też jest taka możliwość....

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pon Mar 14, 2011 3:20 pm   

fiona napisał/a:
Tak się zastanawiam czy ktoś z was miał na poczatku ostra reakcje na ostropest?
Przez dwa dni jadłam dwie łyżeczki i dostałam strasznej biedunki i bólów brzucha nie do zniesienia.

Przy takich objawach: czy miałaś kiedykolwiek robione jakiekolwiek badania wątroby?
Odstaw i zasygnalizuj problem lekarzowi. Moim zdaniem, istnieje duże prawdopodobieństwo, istnienia.... kamieni w przewodzie żółciowym :hmm:

szater 

Wysłany: Pon Mar 14, 2011 4:46 pm   

...przy kamieniach w przewodach żółciowych kolki wystepuja czesto i ból jest nie tyle podbrzysza czy brzucha a raczej w prawym podzebrzu z promieniowaniem do plecow.Odstaw ostropest i sprawdz czy masz jakies bóle....przypomnij sobie czy wczesniej miałas jakies kolki bolowe....sadze jednak ze najprawdopodobniej szybciej ruszyło oczyszczanie watroby i jelit....

fiona 

Wysłany: Pon Mar 14, 2011 6:48 pm   

Hmm myśle ża kamienie odpadają, chyba za młoda jestem jeszcze na nie, a poza tym po odstawieniu zioła nie mam objawów, ani uczulona nie jestem na te produkty :)

Spróbuje jeszcze raz, zmniejsze dawke do jednej łyżeczki dziennie i zasygnalizuje czy jutro stan sie pogorszy ;)
Dziękuje za pomysły (:

Odpowiedz do tematu