Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Metody naturalne- domowe
Autor Wiadomość
Ameigenen 

Wysłany: Wto Mar 15, 2011 11:16 pm   

jas_17 napisał/a:
Ameigenen napisał/a:
Nie wiem czy Pani Irena czytała Dr Wolfganga Auera ale przypomnę co mówiła o zakwaszonym organizmie:
Sok z cytryny zabija candidę. Mam pić na czczo, przez dwa tygodnie, codziennie sok z dwóch cytryn. Chętnie to zrobię bo przy okazji odkwaszę sobie organizm ( zmienię PH), ponoć dobrze jest jeszcze pić proszek zasadowy.
Kazała mi jeszcze kupić zestaw do badania ph ziemi i zbadać sobie kwasowość, ale nie pisałem tego w obawie, że weźmiecie ją za wariatkę.

Badania Dr W.A. są ciekawe odnośnie wpływu kwasowości na otyłość. Może przy okazji odkwaszania zdejmę parę kilo.

Tak, najlepszym w sensie najprostszym, ale też naturalnym odkwaszaczem organizmu jest dla mnie cytryna. Nie stosuję i nie lubię polecać, żadnych proszków. Za to bardzo polecam: wszelki wysiłek fizyczny, szczególnie systematyczny i jeżeli pozwala zdrowie- saunę.

Ziemia, mnie nie dziwi pod warunkiem, że ją uprawiasz i czerpiesz z niej plony. W innym wypadku, nie pojmuję.

Kwasowość naszego organizmu, moim zdaniem, ma wpływ na.... wszystko: kondycję, leczenie, samopoczucie. Od tego zawsze zaczynam swoje boje, z nowościami ale też z życiem codziennym. Po odkwaszeniu, dopiero.... remoncik, w sensie odtruwanie :grin:
Ze względu na przyjmowane leki, odkwaszam się systematycznie. Zimą była to tylko cytrynka, teraz zastępuję ją wysiłkiem fizycznym.

Miernikiem do pomiaru PH ziemi można zmierzyć sobie PH organizmu. O tym pisałem
Pozdrawiam, spadam.

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Mar 15, 2011 11:34 pm   

Dziękuję, nie wiedziałam. Również pa pa... nocne :grin:

Mack 
Mack

Wysłany: Sro Mar 16, 2011 5:41 pm   

Ameigenen napisał/a:

Miernikiem do pomiaru PH ziemi można zmierzyć sobie PH organizmu. O tym pisałem
Pozdrawiam, spadam.

Tylko jak to zrobiś, zastanawiam się. Trzeba by chyba jakiś płyn fizjologiczny np. krew?
Czy wyznacznikiem zakwaszenia organizmu może być ph śliny?
Pozdrawiam wszystkich

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sro Mar 16, 2011 7:46 pm   

Ludzki organizm, to współgrający mechanizm i jeżeli wskaźniki czy badania któregokolwiek z organów, wykazują odchylenia od norm, to pada też reszta.
Jeżeli ph śliny jest w granicach normy, to i reszta generalnie.... powinna.... być w normie; Ph śliny, krwi itp. jest różne. Poszukaj w necie tabel, dużo ich tam.
Najprościej ph, mierzy się papierkiem, zamówić je można w aptekach, jeżeli nie będą mieć ich na stanie. Tyle moich wieści. Pozdrawiam :grin:

szater 

Wysłany: Sro Mar 16, 2011 8:18 pm   

Cytat:
Ludzki organizm, to współgrający mechanizm i jeżeli wskaźniki czy badania któregokolwiek z organów, wykazują odchylenia od norm, to pada też reszta.

Jezeli chodzi o scisłosc ph sliny ma sie nijak do ph-moczu czy sluzu w pochwie...

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sro Mar 16, 2011 8:45 pm   

Szaterku a może raczej to...
Cytat:
....Jeżeli ph śliny jest w granicach normy, to i reszta generalnie.... powinna.... być w normie; Ph śliny, krwi itp. jest różne. Poszukaj w necie tabel, dużo ich tam.....

Co do Twojego... nijak.... bym dyskutowała, ale to przecież nie o tym.
Dla mnie wyznacznikami PH mojego organizmu jest badanie PH- płynów ustrojowych czyli: krew, mocz. A, że badania takie muszę robić systematycznie, to i z określeniem tych wartości u mnie, nie mam problemu. Pozdrawiam :smile:

dosia20011 
DOSIA20011

Wysłany: Sro Mar 16, 2011 9:28 pm   

PH płynów ustrojowych

http://www.lalbavita.com.pl/strona.php?32532

szater 

Wysłany: Czw Mar 17, 2011 7:41 am   

Na ph ma wplyw wiele czynnikow.Wazne jest nawet jaka to pora dnia,roku,wiek,przed posiłkiem,po posiłku,jaki rodzaj posiłku.Jezeli chodzi o ph sliny nie ma wplywu na ph w pochwie...jak raz żadnego ...aczkolwiek w pewnych sytuacjach...na chwilke moze sie zmniejszyc...ph w ustach mozna obnizyc ...zwykła gyma,wypiciem czegos zasadowego...za tym niestety nie idzie zmiana i obnizenie ph w moczu czy we krwi.Aby ustalic dokładne ph należy postepowac tak jak przy badaniu cisnienia czyli kilka razy dziennie ,przez pewien okres sprawdzac poziom ph.Jezeli chodzi o usta i pochwe sprawa jest prostrza bardzo szybko tam lokuja sie bakterie i wystepuja stany zapalne.jednak jak przy wszystkim zalecany jest umiar i zdrowy rozsadek.
Te informacje to nie z internetu tylko bezposrednio od lekarza.....miałam mozliwosc to zapytałam.

PS Dosia super stronka,co prawda normy ciagle ulegają zmianie ale....zawsze jest sie czego podtrzymac....w razie cus :*

macix92 

Wysłany: Pon Mar 28, 2011 2:46 am   

Dla mojej sąsiadki pomogło mydło siarkowe i mówiła że już nie wraca ł.
Pozdrawiam.

szater 

Wysłany: Pon Mar 28, 2011 7:58 am   

...bede powtarzac jak mantre:jezeli cos znika szybko ,bez specjalnego leczenia ...po paru dniach czy w granicy tygodnia TO NIE JEST TO ŁUSZCZYCA TYLKO KTÓRAS Z OKOŁO 300 PRZYŁUSZCZYC CHORÓB IMITUJACYCH ŁUSZCZYCE......dlatego nie ekscytujmy sie tym że komus pomogło cos i...juz sie wyleczył...cudów nie ma...przynajmniej nie na co dzien sie zdarzaja...dlatego nalezy pogłebiac wiedze na temat swojej choroby...wtedy zna sie argumenty i wiele można wyjasnic nieswiadomym a i w dyskusji z lekarzem zyskujemy.....tak ze spokojnie.... :mrgreen:

Paweł 

Wysłany: Pon Mar 28, 2011 11:25 am   

szater napisał/a:
jezeli cos znika szybko ,bez specjalnego leczenia ...po paru dniach czy w granicy tygodnia TO NIE JEST TO ŁUSZCZYCA TYLKO KTÓRAS Z OKOŁO 300 PRZYŁUSZCZYC CHORÓB IMITUJACYCH ŁUSZCZYCE

lub zastosowany został steryd, który w mig się rozprawia ze wszystkim (oczywiście tymczasowo ;) ).

szater 

Wysłany: Pon Mar 28, 2011 1:42 pm   

...steryd potrzebuje od 7 do 14 dni aby całkowicie usunaac zmiany(chyba ze czegos jest raptem 5 plamek) wszelkie PRZYŁUSZCZYCE działaja na leczenie 2-3dni.....
jest tez mozliwosc cudu....wszak wiara czyni cuda...
Już tu czytałam ze po jednorazowym lub dwukrotnym posmarowaniu CAŁE PLECY I BRZUCH staly sie czyste :razz: :twisted:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pon Mar 28, 2011 4:20 pm   

To ta moja Dermovate, to jakaś oszukana musi była.... 6 lat smarowanka i nie zaleczyła, albo moja @ potrzebowała kopa w same ja.. :razz:

moniako1 
monia

Wysłany: Pon Mar 28, 2011 5:46 pm   

błagam o pomoc czy ktoś robił makijaż permanentny na brwiach i choruje na łuszczyce???.....ja chcem zrobic ale nie wiem czy moge?....Dziekuje i pozdrawiam:)

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pon Mar 28, 2011 6:58 pm   

Monia witaj :grin: Uważam, że tu jest ważne: czy ł. wyskakuje Ci na wszelkiego rodzaju rankach, zadrapaniach; czy po uczuleniu np.? jeżeli tak, to możesz mieć problem. Makijaż permanentny, to rodzaj tatuażu i tak trzeba go traktować. Musisz rozważyć za i przeciw. Pozdrawiam :*

Odpowiedz do tematu