Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Łuszczyca paznokci...
Autor Wiadomość
Ata 
Ata

Wysłany: Sob Sty 27, 2007 1:10 pm   Łuszczyca paznokci...

Odkąd zaszłam w ciąże nie mogłam stosować żadnych leków na łuszczyce ze względu na dzidzie...łuszczyca zaczęła mi wychodzi juz wszędzie i doszło do tego, że pod paznokciami takze sa to oleiste plamy a także na paznokciach mam dziwne zrogowacenia i zniekształcenia . Wszystko wygląda makabrycznie w sumie nawet boli mnie....znacie może jakiś sposób na zaleczenie objawów?

Obraz 011.JPG
zmiany chorobowe paznokci
Plik ściągnięto 79371 raz(y) 12.96 KB

Alicja Jurek 
alicja

Wysłany: Wto Sty 30, 2007 3:32 pm   

Zastosuj Clotrimazolum

Magdalena

Wysłany: Czw Lut 08, 2007 11:30 am   

Witaj.Sama nie choruję,ale opiekuję się ciocią,u której stan łuszvczycy był dużo gorszy niż ten przedstawiony na zdjęciu i.....udało nam się to dość poważnie podleczyć.W szpitalu zaproponowano nam maść o nazwie DAIVONEX(Calciopotriolum)-50 mikrogramów na gram maści.Stosowanie-raz dziennnie na noc.REWELACJA!!Ma jeszcze oprócz tej maści przepisane dwie maści,które są do wykonania przez aptekę.Jedna złuszczająca,druga nawilżająca.Jeśli chciałabyś składy tych maści to napisz do mnie,ja z chęcią pomogę.agabimou@tlen.pl.Pozdrawiam i mam nadzieję,że maleństwo zdrowo się rozwija

sharachek 

Wysłany: Czw Lut 08, 2007 11:46 am   

mi kiedyś lekarz polecił serię xerial (z mocznikiem) -- jest też specjalnie na paznokcie. Dostępny bez recepty. Cena przystępna. Bez sterydów no ale jak to bywa z lekami naturalnymi działa trochę wolniej niż steryd.

Mam nadzieje,że pomoże

denna

Wysłany: Czw Maj 17, 2007 10:19 am   

Do Magdaleny

Łuszczyca zaatakowała moje paznokcie (tylko paznokcie) i długo trwało, zanim lekarze postawili właściwą doagnozę. Po prostu nie byli pewni, czy możliwe jest, aby całe ciało było czyste - nie miałam na nim nigdy żadnych zmian, a zajęte choroba były tylko paznokcie. Początkowo - pomimo negatywnych wyników badań mykologicznych - przez dwa lata leczona byłam na grzycicę paznokci, co niestety nie przynioosło żadnych rezultatów.
Wszystkie maści i płyny jakimi jestem leczona teraz (sterydy)nie przynoszą w zasadzie poprawy, dlatego proszę Cię, podaj co pomogło Twojej cioci oprócz Daivonexu - piszesz o maściach robionych - chętnie wypróbowałabym taką terapię, jesli możesz podać ich skład.
Znalazłam w internecie info, ze typowym lekiem na paznokcie jest TAZAROTEN w formie lakieru - u nas jednak na razie jeszcze niedostępny. Mam nadzieję, że w końcu i u nas się pojawi! Pozdrawiam ,
Denna

bioly_82 

Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 12:42 am   

Witam!
Mam łuszczyce na paznokciach u nóg i na jednym palcu u ręki
nie mam czasu zabardzo chodzić po lekarzach i stać w kolejkach po 5 h a to cholerstwo pcha mi sie na paznokcie u ręki, w związku z tym mam prośbe o polecenie mi jakiegoś leku bez recepty (może być więcej wyprubuje).
A tak nawiasem mówiąc polska słóżba zdrowia to moim zdanie porażka-za co nam biorą 1/3 wypłaty?
Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkicz Łuszczyków!!! :smile:

EWaa

Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 10:31 am   

nic nie stoi na przeszkodzie abyć poszedł do dermatologa prywatnie.

loozna 

Wysłany: Wto Gru 09, 2008 8:24 pm   

Sama poszłam do lekarza z "dziwnymi bruzdami' na paznokciach, bo strasznie mnie denerwowały. Okazało się później, że jest to łuszczyca. P. dermatolog powiedziała, żebym przez jakieś 3 miesiące zażywała capivit A+E i paznokcie malowała odżywką JOKO z proteinami (kosztuje około 8 zł.). Stan paznokci się polepszył, bruzdy zaczynają schodzić. Oczywiście nie całkowicie, ale poprawa jest widoczna.

GwiazdaDisco 
Nierealna...

Wysłany: Sro Gru 10, 2008 2:54 pm   

Ja mam jedną plamkę na palcu i boję się że mi się powiększy, smaruję to maścią z witaminą A ale nie pomaga może jakieś inne maści???? Tylko oczywiście nie żadne sterydy... Z góry dziękuje!

Tomek_G 

Wysłany: Czw Cze 17, 2010 4:37 pm   

Moja pani doktor powiedziała żebym jadł galaretki. Nie wiem czy skutkuje ta terapia, bo nie zawsze mam czas na jej robienie, ale widzę, że stan moich paznokci się nie pogarsza. :)

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pią Cze 18, 2010 12:27 pm   

Tomek_G napisał/a:
Moja pani doktor powiedziała żebym jadł galaretki. Nie wiem czy skutkuje ta terapia, bo nie zawsze mam czas na jej robienie, ale widzę, że stan moich paznokci się nie pogarsza. :)

No bo jak nie jesz to i stan się nie pogarsza,logiczne :razz: :mrgreen:

W sensie terapii to spożywanie wszelkiego rodzaju galaret WYŚMIENICIE wpływają na stan skóry,sprawdzone :grin: .Paznokci nie wypraktykowałam bo mam zdrowe :cool:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pią Cze 18, 2010 2:05 pm   

Sarkazm raczej nie,to tylko stwierdzenie faktu :smile: .
Na szukanie sensu mnie czasem bierze dobrze,że tylko czasem :mrgreen:

ela789

Wysłany: Sro Kwi 20, 2011 5:56 pm   

Ja ma na jedym dużym paznokciu u lewej stopy.Bardzo mi dokucza.Paznokieć zrobił się żołtu bo pani łuszczyca pod niego włazi .Aż się boję co bedzie.

Moniś 
Moniś

Wysłany: Pią Kwi 29, 2011 1:16 pm   

u mnie z paznokciami jest różnie raz jest raz nie i nigdy na paznokciach nie leczyłam. miała raz tak że paznokieć ledwo się trzymał ale mineło. będzie ok

nutka 

Wysłany: Sob Kwi 30, 2011 11:45 am   

Jeśli chodzi o paznokcie to ostatnio p.dermatolog poleciła mi odżywkę do paznokci -> http://allegro.pl/auriga-...1576785292.html
Powiedziała też, że ogólnie lekarze nie mają czy leczyć łuszczycy na paznokciach.

Odpowiedz do tematu