Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
POGADUSZKI I PLOTECZKI
Autor Wiadomość
gosc
[Usunięty]

Wysłany: Czw Maj 12, 2011 6:34 pm   

Gratuluję zapału do pracy. Widać, że oboje/obie? ciężko pracujecie na pudło w tym roku, trzymam kciuki :brawo:
Nutka fryz zajefajny, kolorek jakby z deczka znajomy :banan: Dobrze wyglądasz, nawet na tych niepozowanych fotkach :wink: Pozdrawiam i buziaki Oleńce przesyłam :*

nutka 

Wysłany: Sob Maj 14, 2011 11:56 am   

jas_17 napisał/a:
Gratuluję zapału do pracy. Widać, że oboje/obie? ciężko pracujecie na pudło w tym roku, trzymam kciuki :brawo:
Nutka fryz zajefajny, kolorek jakby z deczka znajomy :banan: Dobrze wyglądasz, nawet na tych niepozowanych fotkach :wink: Pozdrawiam i buziaki Oleńce przesyłam :*

Obie pracujemy i może coś na mistrzostwach Europy nam się uda pokazać :)
Co do kolorku to mój istny rudy więc do tamtego znajomego nie podobny ;)

Dzięki za komplementy :)

Moniś 
Moniś

Wysłany: Sob Maj 14, 2011 12:45 pm   

słuchajcie mam pytanie co z książeczką sanepidzką dla nas??? gdzie mogę pracować?? mam szansę na wyrobienie jej???
czekam na odpowiedź dzięki

szater 

Wysłany: Sob Maj 14, 2011 2:55 pm   

Spokojnie ...mozesz generalnie wszędzie...zalezy od pracodawcy..idziesz do lekarza medycyny pracy i on wystawia skierowania..robisz badania i...on decydyje czy możesz pracowac czy nie(moga byc problemy w gastronomii,generalnie zywieniówce...ale tak jak mowie wszystko zalezy od pracodawcy i od tego jak i gdzie ,jaki duzy masz wysyp w chwili podjecia pracy.pozdrawiam...

Nutka generalnie wolę do współpracy samców...oni mniej wredni sa...ale...moze i z ta dziewczyna sie dogadasz...widac skoczna jest...
mój kolor wybitnie czerwony ...wpadajacy w bordo i....pasemka zielono-niebieskie :lol:

Moniś 
Moniś

Wysłany: Sob Maj 14, 2011 4:31 pm   

Ja nic nie rozumiem już. Mogę w gastronomi np, na zmywaku sprzątaniu i tp.??? ja chcem książeczkę wyrobic sama nie będąc kierowana przez pracodawce.

Moniś 
Moniś

Wysłany: Sob Maj 14, 2011 4:32 pm   

W miejscach widocznych nie mam ł (dłonie, twarz) czyste

Moniś 
Moniś

Wysłany: Sob Maj 14, 2011 5:47 pm   

Jak chciałam iść do technikum żywienia to lekarz medycyny pracy mnie nie dopuścił właśnie z powodu łuszczycy.

szater 

Wysłany: Sob Maj 14, 2011 7:19 pm   

dokładnie o tym mówie!generalnie jest przeciwskazaniem w gastronomii:kuchnia-kontakt z żywnoscią,rzeznie i takie tam inne zawody zwiazane z zywnoscią.Jezeli nie masz widocznych zmian to nic nikomu nie mów rób badania i idz do pracy....

Moniś 
Moniś

Wysłany: Sob Maj 14, 2011 10:13 pm   

a jak mam zawsze to mogę zapomnieć o pracy?? fajnie.
dzięki za odpowiedź

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sob Maj 14, 2011 10:49 pm   

Z tego co jest mi wiadome, to tylko przy ł. paznokcia występują przeciwwskazania do pracy przy żywności.
Monia co do opinii lekarza w sprawie nauki w tech.: nasza choroba jest chorobą rozwojową i tak naprawdę nigdy nie wiadomo w jakim kierunku podąży. Kształcenie się w kierunku> żywność, to co innego niż praca w tym zawodzie. Lekarz wydając Ci zaświadczenie do nauki w tym kierunku, musi być pewny ze pogorszenia Twojej choroby nie będzie i będziesz mogła pracować w zawodzie, w którym się wykształciłaś. A takiej opinii/zapewnienia przecież Ci wydać nie mógł.
Tak jak koleżanki pisały powyżej, nie ma przepisów zabraniających pracy przy żywności, ale decydują tu względy estetyczne jak też aktualny stan naszej skóry.

kiss 

Wysłany: Nie Maj 15, 2011 8:42 pm   

Witajcie, w temacie pracy to moge troszku sie wypowiedzieć, kiedy całkiem niedawno (jakiś rok temu) robiłam badania pracownicze, lekarz powiedział że nie ma sie co obawiać że nie bedzie zdolności do pracy i on przeciwwskazań nie widzi, aczkolwiek reszta "zależy od samego pracodawcy bo zmiany są nieestetyczne a XXIw. wymaga od wszystkich nieskazitelności i ideałów". Troche sie uśmiechnęłam do niego bo po niedawnym audycie w mojej pracy niewiele osób chciało podać mi potem rękę na pożegnanie :/(mam kilka zmian na dłoniach i twarzy)
Dalej ciemnogród... ;/
i jak tu szukać nowej pracy?? to jest chyba najwieksza obawa....

szater 

Wysłany: Nie Maj 15, 2011 10:01 pm   

Moja nowa stylizacja według Jagi Hupało , wykonana przez Marcina Wypycha.Dość śmiałe cięcie po strone prawej , kolor bazowy dobry , niebieski i zielony kolor na pejsie po lewej stronie musze poprawić po swojemu , co sądzicie?

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Nie Maj 15, 2011 11:16 pm   

No no widać, że wiosna idzie i wybierasz się na zagraniczne wojaże. Dobrze Ci :cool:
Jaga jak?... powiadasz ha ha :lol:

iwona-k-60 
iwona

Wysłany: Pon Maj 16, 2011 12:25 am   

Szaterku,bardzo ładna ta fryzurka :brawo:

nutka 

Wysłany: Pon Maj 16, 2011 5:17 pm   

Świetne cięcie i kolory :brawo: :wow:

Odpowiedz do tematu