Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 7:20 pm
...to było do przewidzenia wiec o co tak naprawde sie wsciekasz?ostrzegałam ze tempo masakryczne...chciałes szybko....
1.im dłuzszy czas leczenia tym dłuzsza remisja
2.łuszczyca to wredna choroba i nigdy nie wiadomo kiedy zaatakuje
3.masz erytrodermie łuszczycowa to troszke bardziej skomplikowana choroba jak sama łuszczyca pospolita
4.spokojnie podejdz do tematu...idz do lekarza i...walcz dalej...powodzenia
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
w srode udało mi sie dostac do lekarza leczenie dalsze neoral sandinum przerwanie leczenia tym srodkiem spowodowalo wysyp ponoc zwiekszona dawka rano 100 mg wieczorem 200 do tego advantan na twarz po 2 dnaich ładnie zeszlo jeszcze szyja tylko no i kąpiele w słoneczku przede wszystkim ) pozdrawiam was gorąco
gosc [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 27, 2011 1:45 pm
Adix Trzymam kciuki oczywiście
Chcę wierzyć, że ta ciężka artyleria: szczególnie tak silny steryd i to na twarz; to u Ciebie konieczność była. Pozdrawiam
hejka
moze mi ktos pomoze, bo juz sama nie wiem co mam robic...
otoz dostalam od dermatologa na tradzik masc na luszczyce ta masc siarczkoowo-salicylowo-mydlana...
i nie wiem co robic? bo przeciez ja luszczycy nie mam, jedynie problem z wiecznym tradzikiem, hmm mam nadzieje, ze nie narobi mi wiedziec szkody niz pozytku? heh jak mysliscie?? mam krostki tylko przeciez i fatalna skore ale to nie jest luska.... <odpuskac>
boje sie, ze po tej masci moze mi sie zacznie robic luszczyca??czy nie ma takiej mozliwosci? jak mysliscie? hehhh
gosc [Usunięty]
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 11:38 pm
Prawdopodobnie lekarz uważał, że maść Lenartowicza dobrze złuszczy Twoja skórę i oczyści zatkane pory. Siarka w składzie maści, również powinna dobrze zadziałać, na tę Twoją przypadłość.
Swoją drogą, czemu nie zadałaś nurtujących Cię pytań, Swojemu lekarzowi? Pozdrawiam
Wiek: 45 Dołączyła: 09 Mar 2011 Posty: 446 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Wto Maj 31, 2011 11:21 am
nie powinna ci zrobić krzywdy, na trądzik kupuje się często tzw mydło siarkowe
ja mam trądzik, różowaty i buskowym żelem siarkowym smaruje, myje mydłem buskowym, fajnie mi schładza, jak mam akurat atak mocniejszy, bo np zjadłam czekoladę, wypiłam kawę,
_________________ „Damska torebka nie jest po to żeby w niej coś znaleźć, tylko po to żeby w niej wszystko było!"
dzieki troche mnie uspokoiliscie:)
a dlaczego nie zadalam nurtuacego mnie pytania lekarzowi? hmm tak naprawde ufam jej i stosuje sie do rad, i fakt mowila cos o zluszczeniu skory ale nie mowila, ze to jest na luszczyce, okreslala ten lek jako "zola masc" i mowila jak stosowac i tyle... a ja z ciekwosci wpisalam sklad w neta zeby zobaczyc jak to sie fachowo nazywa ta masc, i jak ma dokladnie dzialac... i troche sie przerazilam po przeczytaniu i napisalam tutaj...))
gosc [Usunięty]
Wysłany: Wto Maj 31, 2011 3:08 pm
Dziękujemy za zaufanie Maść nic Ci złego nie zrobi
Trochę prywaty i moje małe pytanko: jak już się złuszczysz, co potem, p. doktor zapodała? Swojemu młodemu bym przekazała
Po ok 2.5 miesiaca stosowania neoralu wszystkie zmiany zniknely ;D:D :):) zostaly biale plamy i tu moje pytanie jak je zlikwidowac ? wiem ze trzeba opalic ale moze sa jakies inne srodki na to ??
gosc [Usunięty]
Wysłany: Pon Lip 18, 2011 8:38 pm
Gdzieś czytałam o Buska Masce Siarczkowej, podobno działa cuda. Sama nie próbowałam tego, mnie po cygusi same się wyrównały
Po kuracji neoralem mialem ok 5 miesiecy spokoju no ale nic nie trwa wiecznie ;p aktualnie mam niewielkki zmiany na klatce piersiowej nogach i głowie dziś mam wizyte u lekarza wiecej info poznym wieczorem pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum